2011. október 30., vasárnap

X-faktor 2. - 3. élőshow

AZ IKREKNEK ÉRT VÉGET AZ X-FAKTOR

Az Ikrek és a Rocktenors párbajozott a bennmaradásért: ma este a lányoknak kellett búcsúzniuk.

2011. okt. 29. 3. élőshow - Videó

DÜBÖRÖG A ROCK AZ X-FAKTORBAN

Kezdetét vette az X-Faktor 2011 harmadik élő showja: ma este a rocké a főszerep.

19:30 – Ördög Nóra rövid köszöntője után Keresztes Ildikó felkonferálta az első fellépőt, Baricz Gergőt. A fiatal tehetség Vikidál Gyula - A szívemet teszem eléd című dalát adta elő. Geszti Péternek, Nagy Ferónak és Keresztes Ildikónak bejött Gergő előadása, Malek Miklós szerint viszont olyan volt Gergő produkciója, mintha vérezne a torka



19:43 – Geszti Péter csapatai közül elsőként a Rocktenors lépett a közönség elé. A srácoktól a Rolling Stones slágerét, a Satisfactiont hallottuk két fantasztikus rúdtáncos kíséretében. Nagy Ferónak és Keresztes Ildikónak nem jött át a produkció, úgy érezték, mintha paródiát látnának. Maleknek és Gesztinek viszont nagyon tetszett és élvezték a három fiú előadását.



19:57 – Harmadikként Nagy Feró "lánya", Bagosi Alexa következett: a fiatal anyuka az amerikai rockbanda, az Evanesence My Immortial című dalával lépett színpadra. A mentoroktól kapott hideget és meleget is.



20:08 – Tarány Tamást a múlt héten is imádták a mentorok, az énekes ma sem okozott csalódást. Tamás a Foo Fighters 2005-ös slágerével a Best of you-val ismét meggyőzte a mentorokat és a közönséget is.



20:16 – Meglepték a mentorokat az Ikrek. A csajok az LGT örökzöldjét, az Ő még csak most 14 című dalt adták elő, óriási sikerrel. Érezhető volt, hogy élvezték a dalt és éltek a színpadon a 17 éves lányok.



20:31 – A folytatásban Malek Miklós versenyzője, Kocsis Tibor állt a mentorok elé. A múlt héten elképesztő teljesítményt nyújtott, amit ma este a Red Hot Chili Peppers dalával megpróbált felülmúlni. Előadása megosztotta a mentorokat, az értékelés azonban nem szegte kedvét a tehetségnek.



20: 38 – Nagy Feró szerint Kováts Vera produkciójával vége lett a tüncibüncizésnek, mint mondta eljött végre a rock and roll ideje! Az AC/DC Highway To Hell-lel megnyerte a közönséget, a mentorokat azonban megosztotta. Malek szerint kicsit műanyagra sikerült az előadás, sőt: Keresztes is keményebb fellépésre számított.



20:54 – A szünet után Geszti csapata, az Apollo23 lépett színpadra. A srácok a Bikini nagy slágerét a Mielőtt Elmegyek című dalt énekelték, produkciójukkal azonban csak mentorukat győzték meg, Keresztes és Nagy Feró szerint plasztik volt, amit mutattak. Malek viszont úgy vélte, hogy nagyobb sikerük lett volna, ha bikiniben állnak színpadra a fiúk.



21:05 – Muri Enikő ma este sem okozott csalódást, produkciója 100 százalékosan meggyőzte a mentorokat, sőt: Malek szerint Enikő volt az este legjobbja. Az énekesnőt még magánéleti gondjai sem tudták kibillenteni, Pinktől énekelte a You and Your Hand című szerzeményt.



21:11 – Utolsóként Lil. C állt a mentorok elé, a fiatal tehetség és mentora, Keresztes Ildikó nagyon nehéz héten vannak túl. Michael Jackson Give In To Me dalával elképesztően erőset alkotott.



21:28 - A 10 döntős előadta közös produkcióját, Tóth Gabi Salalla című slágerét.



21:35 - A közös produkció után extra fellépőként Janicsák Veca adta elő a Labirintus című balladáját az X-Faktor színpadán.



21:40 - Ördög Nóra lezárta a szavazást.

21:44 - Megszülettek a végleges eredmények.
Biztosan továbbjut a következő élő show-ra: Baricz Gergő, Tarány Tamás, Lil C, Muri Enikő, Kocsis Tibor, Bagosi Alexa, Kováts Vera és az Apollo23.

22:00 - Az elmúlt héten Keresztes Ildikó három mentoráltja állt az X-Faktor 2011 színpadán, hogy megtudják kinek kell párbajoznia a második élő adásban. Hasonló helyzetbe került most Geszti Péter is, akinek csapatai várták az eredményhirdetést, hogy kik azok, aki közülük párbajozni kényszerül. A nézők szavazatai alapján a legkevesebb voksot a Rocktenors és az Ikrek kapták.

A lányok Balázs Fecó, míg a fiúk a Quenn egyik örökzöldjével küzdött a továbbjutásért.

Az Ikrek Párbaj dala - Videó



A Rockteneors párbaj dala - Videó



22:15 - A mentorok értékelték a két párbajprodukciót: Malek az Ikreket, Feró a Rocktenorst, Keresztes Ildikó az Ikreket, végül Geszti is az Ikreket küldte haza.

A döntés - Videó





Forrás: rtlklub.hu

2011. október 22., szombat

X-Faktor 2 - 2. élőshow

KERESZTESNEK KELLETT DÖNTENIE: DEMES TAMÁST KÜLDTE HAZA

Demes Tamás és Lil C párbajozott a bennmaradásért. Feró és Malek Tamást, Geszti Lil C-t küldte haza. Ildikónak kellett kimondani a végső szót.

2011. 10. 22. - 2. élő show - Videó


SUTTOGÁSOK ÉS SIKOLYOK ESTÉJE AZ X-FAKTORBAN

A második élő show-t Muri Enikő nyitotta. A szerelmes dalok kerülnek előtérbe ezen az estén.


19:30 – Ördög Nóra sötétkék, kivágott hátú ruhában lépett be a színpadra a ledfal mögül, és felkonferálta az angol X-Faktor korábbi nyertesének üzenetét. Leona Lewis üdvözölte az idei versenyzőket.



19:39 – Nagy Feró nyitotta az estét és konferálta fel Muri Enikőt, aki kisfilmjében legnagyobb szerelmi csalódásáról mesélt. Élete nagy szerelme anyagi okok miatt költözött el Amerikába és hagyta magára Enikőt. A suttogások és sikolyok estéjén az énekesnő Lara Fabian I Will Love Again című dalát adta elő tánckarral a háttérben. Malek Miklós dicsérte Enikő énektudását, de hiányolta a szívét, Keresztes Ildikó pedig egyetértett vele. Malek szerint az énekesnő nem hiszi el, hogy tud majd valaha újra szeretni, ezért támadt hiányérzete a produkció után.



19:45 – Geszti Péter csapatai közül elsőként az Apollo23 lépett színpadra a Blue All Rise című slágerével. Keresztes szerint óvatosan indult a produkció és azt tanácsolta, hogy a fiúk menjenek el Feróval könyvtárba, hogy még jobban felszabaduljanak. Maleknek kicsit döcögött az előadás, de szerinte fejlődnek a fiúk, Feró egyetértett és hozzátette, hogy félti a lányait az Apollo23-as fiúktól.



19:53 – Tarány Tamás múlt héten lezúzta a színpadot egy U2-dallal, ezúttal viszont a szívét helyezte előtérbe Presser Gábor A csúnya fiúknak is van szíve című dalával. Fekete zakója alatt egy Arnold Schwarzeneggert ábrázoló pólót viselt. Tamás produkcióját óriási üdvrivalgás kísérte. Feró értékelésében elmondta, hogy Tomi felejtse el a csúnya fiút, mert ő nem az, olyannyira nem, hogy kezd macsósodni. Keresztes imádja Tarány hangját és Geszti Péter is elégedett volt. Malek Miklós kijelentette, Tamásnak nincs ellenfele ebben a versenyben.



20:10 – Lil C az első élő show-ban egy igazi bulizós dalt énekelt, ezúttal egy lassabbat választott, hogy megmutassa érzelmes oldalát. Bruno Mars Greande-jében nem voltak látványos táncmozdulatok, sem tánckar. Maleknek tetszik, amit Lil C csinál, de félti ebben a mezőnyben, mert szerinte a többiek jobb énekesek. Geszti azt tanácsolta, hogy találja meg a saját útját. Keresztes büszke Lil C-re és csak annyit kért tőle, hogy ne ijedjen meg a daltól, mert az visszaveti.



20:17 – A Rocktenors múlt héten párbajozott, amitől kicsit megrogytak a fiúk, de mentoruk adott nekik energiát a felkészüléshez. Gyorsan továbbléptek és minden tudásukat beleadták a második produkcióba: az Adagio rockfeldolgozásába. Feró szerint nehezen indult a dal, de ahogy ment előre, egyre jobb lett és élvezte a produkciót. Keresztesnek hiányérzete maradt, nem érintette meg a dal, de elismerte, hogy nagyon jól énekeltek. Malek Geszti dalválasztását kifogásolta.



20:25 – Kováts Vera sokat önállósodott, mióta együtt lakik a többi versenyzővel és ezt nagyon élvezi. Feró szerint Vera ösztönösen dolgozik a színpadon. Ez akutális produkciójából is kiderült, Sara Bareilles Love Songjából. Gesztinek az jutott eszébe, hogy egy ilyen kicsi lány miért nincs már ágyban? De óriási szerencse, hogy nem ott van, különben nem tudta volna élvezni a produkcióját. Malek csak arra kérte Verát, hogy ne spóroljon az energiával, Feró szerint viszont nem spórolt, megy vele egészen a döntőig.



20:41 – Baricz Gergő egy hete megmutatta, milyen jó mozgása van, és hogy tud óriási bulit csinálni a színpadon. Ezúttal újra a lírai oldala kerül előtérbe, a Wet Wet Wet Love Is All Around című slágerén keresztül próbál eljutni a nézők szívéhez. Malek szerint Gergő egy nagyon érdekes figura, akire mindenki kíváncsi, de a dalt hamisnak hallotta. Feró nem találta jónak a dalválasztást, Geszti egyetértett, szerinte olyan volt, mintha Iggy Pop Abbát énekelt volna. Keresztes hevesen kiállt mentoráltja mellett és elárulta, hogy felnéz Gergő művészetére és szereti őt.



20:49 - Bagosi Alexa az első élő show előtt bokasérülést szenvedett, ami megnehezítette a fellépését, de sem ő, sem mentora nem adta fel. Feró eldöntötte, ha Alexa nem tud táncolni, majd ő fog helyette. Az énekesnő a Girls Aloud Jump! című dalát énekelte, a kivetítőn pedig Feró táncolta el az Igazából szerelem című film jól ismert táncmozdulatait. Keresztes szerint ez volt Alexa legjobb produkciója, megjött végre a dög, amit hiányolt az énekesnőből. Malek csak Ferónak gratulált a produkciójához, mert Alexáé nem tetszett neki, unalmasnak tartotta. Geszti csatlakozott Malek véleményéhez, szerinte zavarba ejtő volt az előadás és nem volt benne a lelke, nem illett hozzá ez a dal.



20:57 - Demes Tamás valami olyat vállalt, amit nem sokan mernek. Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát választotta. Keresztes szerint Tamás egy nagy amplitudójú énekes, ezért nehéz választani neki dalt, Gesztinek a produkció végén megérintette a szívét, ehhez a pillanathoz gratulált Tominak. Maleknek tetszik Tamás hangszíne, de darabosnak tartotta az előadást, viszont örül, hogy kezdi megtalálni a saját útját. Ferónak a szenvedély hiányzott a dalból.



21:13 - Az Ikrekkel egy hete nem voltak elégedettek a mentorok. Miután Bea és Mariann kifutották magukból a feszültséget, mindent beleadtak a második élő show-ra való felkészülésbe. Fergie Big Girls Don’t Cry című dalát választották. Feró szerint nehezen indult a dal, de a közepén elkapták a közönséget. Malek viszont nem találta elég jónak a lányokat, úgy véli, 2-3 év kellene nekik ahhoz, hogy a többiek szintjére jussanak. Keresztesnek az előadás tetszett, de a dal dinamikájával voltak problémái. Geszti szerint Bea és Mariann sokat fejlődött az elmúlt hetekben.



21:20 - Kocsis Tibor tökéletesen énekel, de az első élő show-ban a mentorok megállapították, hogy ki kell hoznia magából az állatot, amiben Malek Miklós azzal segített mentoráltjának, hogy elvitte sportolni, majd addig-addig énekeltette vele a dalát, míg Tibi igazán be nem pöccent. Az énekes megvadította közönségét a Queen Somebody To Love-jával. Geszti szerint Tibi a rock ’n’ roll angyala lett és ma este megmutatta, hogy nagyon él. Keresztes, Feró is nagyon elégedett volt, nem beszélve mentoráról, Malek Miklósról, aki a dal közben is folyamatosan hergelte Tibit.



21:29 - A 11 versenydal után extra fellépőként Tóth Gabi adta elő Jöjj még! című rockballadáját az X-Faktor színpadán.



21:48 - A 11 döntős előadta közös produkcióját, a Back II Black Te vagy az, akit a legjobban című slágerét.


22:01 - Megszülettek a végleges eredmények. Biztosan továbbjut a következő élő show-ra: Kocsis Tibor, a Rocktenors, Bagosi Alexa, az Apollo23, Kováts Vera, Tarány Tamás, az Ikrek, Muri Enikő és Baricz Gergő.

22:08 - Soha nem fordult még elő, hogy egy mentor két versenyzője párbajozik egymással, de ezúttal a Fiúk közül került ki az a két énekes, aki a legkevesebb szavazatot kapta. Demes Tamás és Lil C mérkőzik meg egymással, Ildikónak pedig mondania kell egy nevet a párbaj után.

Demes Tamás kezdett Alicia Keys Fallin című slágerével.



Lil C is lassú dalt választott, Michael Jackson Man In The Mirror-ját.




22:15 - A mentorok értékelik a két párbajprodukciót, Feró Tamást küldené haza. Malek Miklós szerint Lil C ma volt a legjobb, ő is Tamás nevét mondta kiesőként. Geszti Lil C-t küldené haza. Ildikónak kell döntenie.
Keresztes elsírta magát és úgy érezte, nem tud dönteni. Végül mégis kimondott egy nevet és Demes Tamást küldte haza.







Forrás: rtlklub.hu

2011. október 16., vasárnap

X-Faktor 2 - 1. élő show

BORÍTÉKBONTÁS UTÁN GYURCSÍK TIBI BÚCSÚZOTT AZ X-FAKTORTÓL

A Mentorok kettő-kettő voksot adtak a Rocktenorsnak és Gyurcsíknak, így a nézők döntöttek.

2011. 10. 15. - 1. élő show - Videó

19:30 - Elkezdődött az X-Faktor 2011 első élő show-ja! Ezúttal Ördög Nóra egyedül vezeti a műsort, így olyan cipőt vesz fel, amilyet csak akar. Nóri egy 14 centis magassarkúban lépett be a színpadra, majd egy rövid köszöntő után fel is konferálta az első fellépőt, Lil C-t, aki Usher More című slágerét adta elő hat férfitáncossal a háttérben. A Mentorok elégedettek voltak az énekes teljesítményével, szerintük Keresztes Ildikó ezzel a dalválasztással épp azt az oldalát domborította ki Lil C-nek, ami a legelőnyösebb, de Malek Miklós azonnal hozzátette, nem volt nehéz elénekelni, mert egy hangot kellett végig tartania benne.



19:49 - Geszti Péter felkonferálta első csapatát, az Ikreket, akik Christina Aguilera Beautiful című dalát adták elő. Bea és Mariann mozgása olyan volt, mintha egy láthatatlan tükör feszült volna kettejük között. Malek Miklós szerint úgy énekeltek, mintha a szobájukban gyakorolnának, nem pedig az X-Faktor színpadán énekelnének. Keresztes Ildikó nem érezte természetesnek a lányok előadását, Nagy Feró pedig egyenesen így fogalmazott: nagyon szépek vagytok, de ez minden jó, amit elmondhatok rólatok. Nekem nem tetszett.



19:56 - Malek Miklós sármos mentoráltja lépett a színpadra harmadikként. Gyurcsík Tibor Amy Winehouse Rehab című slágerét énekelte. Tibi mögött két lenge öltözetű lány táncolt. Keresztes Ildikónak tetszett a produkció és biztatta az énekest, hogy higgyen magában jobban. Geszti és Feró csak azt nem értette, miért bújt el az oszlop mögé a combixes lányok elől? Malek Miki szerint viszont Tibi már a színfalak mögött megtette, amit kellett, ezért nem vett tudomást a táncosok jelenlétéről. A mentoroknak tetszik Gyurcsík hangja, csak annyit kértek tőle, hogy legyen bevállalósabb és színesebb.



20:10 - Ismét Malek Miklós csapatának egyik tagja léphetett a Mentorok és a közönség elé, Tarány Tamást várja a színpad. Tamás a U2 Vertigójával robbant be a ledfal mögül a pódiumra és magával ragadott mindenkit. Figyelj ide te mackó vagy medve, nagyon jó vagy, megkajáltalak! - kezdte Feró az értékelést, Keresztes Ildikó pedig csatlakozott a lelkesedéséhez. Egyedül Geszti Péter kritizálta Tamást, szerinte egy antifazon, de Malek Miklós hamar leintette a csapatok mentorát. És a közönség is.



20:20 - Demes Tamás a Beatles Let It Be-jével készült az első élő show-ra. Az énekes nagyon élvezte az előadást, teljesen átadta magát a dalnak. Feró vegyes érzésekkel hallgatta a dalt, szerinte voltak hamis hangok, de ennek ellenére kellemes volt. Malek Miklós unalmasnak tartotta, Geszti Péter pedig többet vár egy ilyen jó hangszínű fiútól. Tamásnak benne volt a szíve és a lelke, mentora pedig összefoglalta a lényeget: Nagyon szépen és ízlésesen adtad elő ezt a dalt, 18 éves vagy, nulla énektanulással, én látom az utadat!



20:28 - Kováts Vera a mezőny legfiatalabb versenyzője következett Tamás után. A közönség végigtombolta a produkcióját. Malek Miklósnak nagyon tetszett Vera dala, szerinte olyan volt, mint egy vérbeli profi. Keresztes Ildikó is tökéletesnek és természetesnek látta Verát, Geszti Péter pedig egyenesen imádnivalónak tartja az énekesnőt. Annyira büszke vagyok rád, annyira szeretlek! - zárta az értékelést mentora, Nagy Feró.



20:42 - Egy összeszokott csapat, a Rocktenors Michael Jackson egyik legismertebb dalát, a Badet választotta első élő show-beli szerepléséhez. Néhány jackós mozdulatot is betanultak, hogy ne csak a fülnek, a szemnek is szórakoztató legyen a produkciójuk. Az előadás közben táncosok is becsatlakoztak a show-ba, amit a Thriller néhány sora színesített. Keresztes nagyon jól szórakozott az előadáson, egyik volt mentoráltjára emlékeztették a fiúk. Malek Miklós szerint Geszti kiölte a Rocktenorsból a rockot és Feró egyetértett vele. Komoly vita alakult ki a mentorok között, Geszti felháborodott azon, hogy Feró szerint a fiúk nem énekeltek. Péter hevesen védelmébe vette mentoráltjait.



20:51 - Bagosi Alexa egy nappal az élő show előtt bokasérülést szenvedett a közös produkció próbáján. Alexa ezért egy széken ülve énekelte el a dalát, Madonna You’ll See című slágerét. A mentoroknak tetszett a produkció, de egyöntetűen hiányolták belőle a magabiztosságot, és még több érzést akartak. Keresztes szerint el kell végre hinnie, hogy eljutott idáig, Feró pedig úgy véli, akár a döntőbe is bejuthat.



21:00 - Kocsis Tibor utolsó lehetőségének tartja az X-Faktort, emiatt rettentően izgul, Malek Miklós pedig épp ezt a feszültséget szeretné benne feloldani. A mentorok egyetértettek abban Tibor produkciója után, hogy kiválóan énekel és nagyon biztos hangja van, de több szenvedélyt és rockot kellene belevinnie az előadásába. Biztatták Tibor, hogy merjen kinyílni és adjon bele még többet, mert vannak benne még lehetőségek.



21:15 - Geszti Péter útjára engedte az Apollo23-at, akik első küldetésüket teljesítették is a tomboló közönség és a mentorok előtt. A lányok sikítása dominált a produkció végén. Feró várta a hamis hangokat, de nem voltak, még Malek Miklós szerint sem. Kicsit lazulhatnátok - tette hozzá Malek, a többiek pedig egyetértettek. Keresztes aggódik, hogy mi lesz az ő mentoráltjaival, Geszti pedig biztos benne, hogy ez egy szuper csapat lesz. Rettegj Magyarország!-tette hozzá Geszti.



21:23 - Baricz Gergőben nagyon hisz mentora, Keresztes Ildikó és nem véletlenül. Geszti szerint is jó alapanyag, de a Little Less Conversation után azt mondta, hogy Gergő nem tudta kihozni ebből a dalból azt, amit lehetett volna. Feró viszont imádta és szerinte rég a színpadon lenne a helye Gergőnek. Gesztire ne hallgass, nem ért a zenéhez - mondta Feró értékelése végén. Malek Miklós szerint a produkció fenomenális volt, meggyőzte és nagyon jól szórakozott. Ez, amivel te rendelkezel, ez csak a legnagyobbaknak van meg - mondta büszkén Keresztes mentoráltjának. Gergő boldog volt, amiért Maleknek is meg tudott felelni.



21:33 - Muri Enikő szeret olyan vizsgadarabokat választani magának a színi tanodában, amiben erősítheti a nőiességét, de első versenydalának mégis Beyoncé If I Were A Boy című slágerét választotta. Malek Miklós szerint Enikő most énekelt legjobban összes eddigi szereplése közül, sokat fejlődött és sokkal nőiesebb lett tavalyhoz képest. Keresztes elégedett volt, szerinte kijött Enikőből a dög, Geszti pedig nem gondolta volna, hogy azzal tesz jót Ferónak, ha megbuktatja a versenyzőt és ezzel átengedi neki egy évvel későbbre.



21:49 - Először lépett együtt színpadra a 12 legjobb énekes. A No Thanx Újabb nemzedék című slágerét adták elő.



22:02 - Az X-Faktor 2010-es győztese visszatért a tehetségkutató színpadára, de ezúttal az első meglepetés fellépőként. Vastag Csaba már Szállj! című saját slágerét adta elő az X-Faktorban.




22:18 - Ördög Nóri lezárta a szavazást.
Ők biztosan továbbjutnak a második élő show-ba: Baricz Gergő, Ikrek, Tarány Tamás, Kováts Vera, Kocsis Tibor, Apollo23, Bagosi Alexa, Lil C, Muri Enikő, Demes Tamás.
A Rocktenorsnak és Gyurcsík Tibornak kell párbajoznia.

22:28 - Elkezdődött a Párbaj. A Rocktenors lépett először színpadra a Queen Show Must Go On című slágerével. Gyurcsík Tibor magyar dallal készült, a Mindentől távol című dalba adta bele szívét-lelkét.



22:35 - Döntés: A párbajozók a mentorok elé álltak. Geszti Péter Gyurcsíkot, Malek Miklós a Rocktenorst küldené haza, Nagy Feró is Gyurcsíkra szavazott. Keresztes Ildikó a Rocktenorst küldené, a nézők döntöttek.
Gyurcsík Tibornak kell hazamenni.




Forrás: rtlklub.hu

2011. október 10., hétfő

X-Faktor 2 - Mentorok Háza 2.

KÖNNYES BÚCSÚT VETTEK A MENTOROK AZ ÉNEKESEK FELÉTŐL

Barna Gergely, Oltyán Attila és Gubik Petra sem fért bele a legjobb 12 énekes mezőnyébe. A mentorok döntöttek, és mindannyian nyerni akarnak.

2011. 10. 09. Mentorok Háza 2. - Videó

Nagy Ferónak ezúttal a 25 év alatti lányokkal kell felvennie a ritmust, a rockerhez tartozik a legfiatalabb versenyző, a 16 éves Kováts Vera is. Ferónak fejtörést okozott, hogy vállalja-e az élő show megpróbáltatásait a popsztár alkatú tini lánnyal, de bízik Vera elszántságában, teherbírásában és tehetségében, ezért igent mondott neki. Akárcsak Muri Enikőnek, akit tavaly Geszti Péter küldött haza és Feró szerint jól is tette. Idén viszont nem akar Enikő nélkül belevágni a versenybe, viszi magával az X-Faktor élő adásaiba. A a Lányok csapatában még Bagosi Alexa kapott helyet. Alexa eddig vendéglátó-helyeken énekelt, de mentora úgy gondolja, varázslatos hangja nemcsak egy bárban cseng jól, hanem egy tévéshowban is. Feró Abodi-Nagy Blankától, Farkas Évitől és Gubik Petrától vett búcsút.

Malek Miklós a 25 felettiek közül válogatta ki azokat az énekeseket, akikkel esélye lehet megnyerni az X-Faktort. Csapatának tagjai nehezebben formálhatók a koruk miatt, mint a fiatalabbak, mégis akad köztük olyan énekes, aki még pályája elején jár és kitűnő „alapanyagnak” bizonyul. Ő Gyurcsík Tibor, a 25 éves gépészmérnök, akinek még ugyan csiszolni kell az énektudását, de Malek Miklós szerint szerethető és remek előadó, aki hatással van a közönségre. Tarány Tamás sem tanult többet énekelni, mint Gyurcsík Tibi, ám átütő erejű produkciójának hatására Tóth Gabinak eleredt a könnye, Malek pedig biztos lehetett abban, hogy Tamás remek adottságai mellé az ambíció is megérkezett. Kocsis Tibor semmilyen szempontból sem kezdő. Mentora szerint egyetlen hamis hang sem tudja elhagyni a torkát és tökéletes előadónak tartja. Malek Miklós Géczi Andrást, Borzné Kovács Violettát és Luther Beukát küldte haza a Mentorok házából.

Geszti Péter ezúttal a csapatokkal fog együtt dolgozni. Hat versenyzőjéből két fiúcsapatot, a Rocktenorst és az Apollo23-at, valamint egy lányduót, a Hajdu ikreket választotta. Geszti a frissen összerakott fiútriót, a Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René alkotta Apollo23-at nagy kihívásnak tartja, de állítása szerint lehet munkájának legélvezetesebb része, hogy őket sikerre vigye. A Hajdu ikrekben szintén lát kockázatot, ugyanakkor természetesnek, angyalinak és megnyerőnek tartja Beát és Mariannt, ezért mellettük tette le a voksát. Geszti Péter Angler Balázstól és Simon Boglárkától, Csótó Szilvitől és Berta Kittitől, valamint Czékmány Tamástól és Wunderli Hajnalkától köszönt el.

Keresztes Ildikó idén ismét a Fiúk mentora lett, de hiába ugyanaz a kategória, 2011-ben teljesen más karakterű fiúkkal fog együtt dolgozni. Baricz Gergő mélysége és titokzatossága magával ragadta Ildikót, mentorsegédje, Kicska László is karizmatikusnak tartotta Gergőt, így a 21 éves fiú biztos helyet szerzett magának Ildikó csapatában. Demes Tamás előadásának hatására Keresztes szeméből kicsordultak a könnyek, hasonlóan sok lehetőséget lát benne, mint Gergőben, így Tamás is újra mikrofont ragadhat az élő show-ban. Kelemen Csaba – Lil C. eddig csak R’n’B-t énekelt, de azt olyan jól csinálta, hogy Ildikó nem tudta elképzelni nélküle a Fiúk csapatát. Ildikó Tarsoly Arnolddal, Oltyán Attilával és Barna Gergellyel volt kénytelen közölni a rossz hírt: nekik már nem jutott hely az élő show-ban.



Nézd az X-Faktor első élő show-ját október 15-én, szombaton 19 óra 30 perckor az RTL Klubon!



Forrás: rtlklub.hu

2011. október 9., vasárnap

X-Faktor 2 - Mentorok Háza 1.

UTOLJÁRA RAGADTAK MIKROFONT AZ ÉNEKESEK AZ ÉLŐ SHOW ELŐTT

A Mentorok házában már csak egy mentor várta a versenyzőket. Az énekeseknek egyetlen alkalmuk maradt, hogy meggyőzzék őt arról: érdemesek a továbbjutásra.

2011. október 8. Mentorok Háza 1. - Videó

A Táborban 24 versenyzőre szűkítették a mezőnyt a mentorok. Ők már tudták, melyik csoport énekeseinek kell megfogniuk a kezét, de a továbbjutók csak a Mentorok házában szembesültek vele, hogy Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Malek Miklós és Nagy Feró közül melyik mentor dönt a sorsukról.




A 25 felettiek Maleknek örülhettek, aki Tóth Gabit hívta segítségül a végső döntéshez. Az énekesek a Rácz Fürdő tetőteraszán álltak mentoruk elé, ahol egyetlen hangszer kíséretében, szívüket-lelküket Miklós és Gabi kezébe adva énekeltek egy utolsó dalt. Géczi András a tőle megszokott könnyedséggel énekelte el a dalát, Malekben és segítőjében a produkció után egyetlen kérdés maradt: lehet-e sztár a kétségkívül tehetséges Gécziből vagy sem? Gyurcsík Tibor előadása után más okozott dilemmát. Tibit szimpatikus, jó megjelenésű énekesnek tartották mindketten, de az a kérdés merült fel bennük, hogy kezdőként megérett-e arra, hogy egy ilyen kemény versenyben fejlessze magát tovább? Kocsis Tibor minden alkalommal tisztán énekel, de mentora szerint van benne egyfajta zárkózottság, és úgy véli, jobban ki kellene bontania magát a közönség előtt. Luther Beuka nem nyűgözte le az első válogatón Miklóst, olyannyira nem, hogy nemet mondott neki. Beuka örült a mentorának, mert úgy véli, attól tanulhat legtöbbet, aki elutasította, de hogy lesz-e lehetősége ellesni a show-business fortélyait tőle, azt produkciója után nemcsak Beuka, de Miklós sem tudta. Borzné Kovács Violetta utolsó esélyének tekinti az X-Faktort, ezért beleadott apait-anyait Celine Dion All By Myself című dalába, de az igyekezete túl heves volt. Malek és Tóth Gabi szerint Violetta „megerőszakolta” Celine Diont ezzel az előadással. És őket is. Tarány Tamás eddig csak szerette volna az X-Faktort, de mire a Mentorok házába ért, már határozottan akarta a továbbjutást. Tóth Gabi megkönnyezte a produkcióját, dala tele volt érzelemmel, Tamás mégis úgy érezte, hogy alulteljesített. Hogy ez valóban így van-e, azt csak egy nappal később tudhatja meg.




A Fiúk a röjtökmuzsaji kastélyszállóban várták, hogy megpillantsák mentorukat, aki nem más, mint Keresztes Ildikó. Ildikó egy évvel korábban is a Fiúkat segítette hozzá a sikerhez, segítségül férjét, az EDDA basszusgitárosát, Kicska Lászlót hívta. Baricz Gergő soha nem érezte magát annyira jól éneklés közben, mint a Mentorok házában, ami Ildikóra és férjére is hatással volt. „Ritkán látni ilyen karizmatikus előadót” – mondta Kicska László Gergő produkciója után. A korábban félelmetes rocksztár bőrébe bújó Oltyán Attila ezúttal érzelmesebb dallal készült, ami meg is lepte Ildikót. „Zenekart alapítanék vele, ha nem lennék kétszer annyi idős, mint ő” – így fejezte ki elismerését a mentorsegéd Ildikó felé. Kelemen Csaba –Lil C. hűen példaképéhez egy Michael Jackson-dallal érkezett, ezúttal nem volt helye a látványos-akrobatikus táncmozdulatoknak, de így is betöltötte a teret. Ildikónak és segédjének egyetlen aggálya maradt: Csaba vajon más stílusban is tudna így teljesíteni? Tarsoly Arnold semmire nem emlékezett, miután elhagyta a produkció helyszínét, de amit nyújtott, az mind szívből jött és ezt Ildikó is érezte. Hogy elég lesz-e a továbbjutáshoz, azt egyelőre homály fedi. Demes Tamás és Barna Gergely mindketten érzelmes előadók, igaz, egymástól teljesen különbözőek. Tamás Jennifer Hudson One Night Only című dalával indult a véghajrában, mentora, Ildikó könnyekig meghatódott a produkcióján. Tamás teljesen átszellemült, nehezen tudott válaszolni Ördög Nóri kérdéseire az előadás után. Barna Gergely egyszer már meglepett egy országot, amikor elénekelte a Mad World-öt az első válogatón. Ezúttal az Imagine-be tette bele a szívét. „Ilyen élményem eddig még nem volt” – mondta Kicska döbbenten a produkció után.




A Csapatok egy budai Villában vártak arra a pillanatra, amikor megpillanthatják mentorukat. A Hajdu ikreknek is megadatott az, ami Luther Beukának: megnyerték legnagyobb kritikusukat, Geszti Pétert. Geszti kedvenc énekesét, az Első emelet frontemberét, Kikit vitte magával, hogy segítsen neki a választásban. Mentornak és segítőjének két lányduó, két fiúcsapat és két „vegyespáros” közül kellett kiválasztani azt a három indulót, akik a legjobbak lehetnek az élő show-ban. Czékmány Tamás és Wunderli Hajnalka egy kórusban találkozott egymással, de csak barátok, nem úgy, mint Angler Balázs és Simon Boglárka, akik az életben is egy pár. A kémia az utóbbi párosnál működött jobban, de mindkét duó szépen énekelt. A Rocktenors tagjai közül ketten testvérek, a harmadik tag, Márk pedig legjobb barátjuk, így az összeszokás nem okozott problémát, és a Scorpions-dal is jól sikerült. Bár az Apollo23 a Tábor alatt alakult meg, a három fiú teljes összhangban adta elő produkcióját. Ők és a Rocktenors két teljesen különböző stílus, de mindegyik csapat izgalmas és érdekes. Csótó Szilvia és Berta Kitti első látásra a közöttük lévő magasság-különbséggel hívták fel magukra a figyelmet, de hamar kiderült, hogy kitűnő énekesek is. A Táborban még jobban teljesítettek, mint a Válogatón, így egyenes út vezetett a Mentorok házáig. Geszti és Kiki szerint gyönyörűen énekelték el Rihanna slágerét, de úgy érezték, valami még mindig hiányzik a párosból. Hogy ez akadály lehet-e a továbbjutásban, egy nap múlva kiderül. A Hajdu ikrek egyszer már elvesztették Geszti bizalmát a Táborban, de a legjobb 50 között visszaszerezték. Bea és Mariann hajlamos az idegeskedésre, de amint elkezdtek énekelni, teljesen átadták magukat a dalnak. Mentoruk hagyott helyet a szívében Beának és Mariann-nak, de nagy kockázatot lát az ikerlányokban.




A Lányok azt a mentort kapták, akitől többségük a legjobban tartott: Nagy Ferót. A rocker 2010-ben győzött Vastag Csabával, és egy hölgy mentorálttal is büszkélkedhet: Wolf Katival. Olyannyira büszke rá, hogy mentorsegédnek hívta maga mellé Balatonkenesére, ahol a Lányok énekeltek nekik egy úszó stégen. Elsőként Abodi-Nagy Blanka lépett eléjük és énekelte el az Over The Rainbow-t. A hangja álomszépen csengett, Ferót már csak egyvalami érdekelte: tud-e ennél többet nyújtani a későbbiekben. Farkas Éva nem először jár az X-Faktorban, de először jutott el a Mentorok házáig. Remegett a keze az izgalomtól, de ez volt produkciója leggyengébb pontja. Minél több versenyző adta elő a dalát, Wolf Kati annál jobban kétségbe esett, hogyan fog választani ennyi jó énekes közül? Bagosi Alexa kétgyermekes anya, aki egyszer már úgy érezte, le kell mondania az álmáról, hogy énekesnő legyen. Ha sikerül meggyőznie Ferót, az X-Faktor nemcsak régi vágyait válthatja valóra, a gyerekei miatt is szeretne érvényesülni, hogy büszkék lehessenek rá. Alexa mindent megtett, már csak Ferón és Katin múlik, megadják-e neki a belépőt az élő show-ba? Gubik Petra tarolt a Válogatón Janis Joplin dalával, a Mentorok házában sem spórolt az energiával. Kováts Vera nem volt biztos magában, amikor először lépett az X-Faktor színpadára, de most már nagyon szeretne „felnőni” az élő show-hoz. Ferót és Katit is elvarázsolta kislányos bájával és egyediségével, amikor elénekelte Lady Gaga átdolgozott Paparazziját. De vajon nem túl fiatal egy ilyen kemény versenyhez? Utolsóként Muri Enikő érkezett meg az úszó stégre, ő már járt a Mentorok házában, de akkor Geszti Péterrel nézett farkasszemet. Most Ferót és Katit kell meggyőznie. Enikő dalválasztásával már szerzett egy jó pontot, mert magyar dallal érkezett. Azonban a Játssz még önmagában nem garancia a sikerre és Feró azt is kijelentette: nem fogja figyelembe venni a tavalyi eseményeket, ugyanolyan szigorúan értékeli Enikő teljesítményét, mint a többiekét.

A produkciók után a mentorok összeültek segédjeikkel, hogy kielemezzék az énekeseket és meghozzák a nagy döntést: melyik három énekessel vágjanak neki az élő show-nak és kik menjenek haza?

Ha szeretnéd tudni, kik juthatnak tovább az X-Faktor élő adásába, nézd a Mentorok házát vasárnap 19 órakor az RTL Klubon!



Forrás: rtlklub.hu