2011. december 18., vasárnap

X-Faktor 2. - Finálé

KOCSIS TIBOR LETT AZ X-FAKTOR 2011 GYŐZTESE!

Kemény küzdelmek és rengeteg könnyes pillanat után ma este véget ért az X-Faktor 2011. A tehetségkutató győztese, Kocsis Tibor lett!

A Győztes dal a győztestől - Videó




2011. 12. 18. - Finálé - Videó

KARÁCSONYI HANGULATBAN TELIK AZ X-FAKTOR 2011 FINÁLÉJA

Ma este Muri Enikő és Kocsis Tibor mérkőzik meg egymással.

19:00 – Kezdetét vette az X-Faktor 2011 Fináléja! Ördög Nóri gyönyörű fekete ruhában köszöntötte a nézőket és a mentorokat.

19:05 – A folytatásban az este két főszereplője, Muri Enikő és Kocsis Tibor közös produkcióját hallhattuk. A döntősök Takács Nikolas A zene kísér majd az úton című slágerét prezentálták.



19:12 - A duett után először a nyíregyházi rajongókhoz, majd a lajosmizsei szurkolókhoz kapcsoltunk. Muri Enikő szülővárosában Istenes Bence, Kocsis Tibi városában pedig Barabás Éva szórakoztatta az embereket.

19:16 – Ezt követően, Nagy Feró felkonferálta mentoráltját, Muri Enikőt: a finalista kedvenc dalát, Beyoncé If I Were a Boy című slágerét énekelte el. Produkciója lenyűgözte a zsűrit, Enikő egyébként Nórinak azt is elárulta, hogy reggel Vastag Csaba látta el tanácsokkal.



19:22 – Enikő után Kocsis Tibor lépett a színpadra: Malek Miklós versenyzője Michael Bublé Feeling Good dalával állt a mentorok elé. Természetesen, az ítészek Tibor produkcióját ma este is tökéletesre értékelték. Sőt: az énekestől azt is megtudtuk, hogy a tavalyi X-Faktor győztese, Vastag Csaba őt is ellátta hasznos praktikákkal.



19:40 – Muri Enikő és Kocsis Tibor túl van az este első körén, de két további kör még hátravan! Egy biztos: nemcsak az X-Faktor vége van egyre közelebb, hanem a karácsony is, ezért a 12 döntős egy vadonatúj karácsonyi dallal állt újra együtt színpadra. A szeretet mindenkié című dalt Puskás Peti írta kifejezetten az X-Faktor énekeseinek!



19:53 – Nagy Feró szerint Enikő az érzelmek átadásának nagy mestere. Muri Enikő Faith Hill karácsonyi dalát, a Where Are You Christmast énekelte el. A mentorok mindannyian meghitt hangulatba kerültek a dal hallatán.



19:58 – Kocsis Tibor is folytatta a karácsonyi hangulatot, hiszen a Csendes éjt énekelte el.



20:10 - A két döntős most újra színpadra lépett a Győztes Dalával! Mindkét versenyző Josh Groban You Raise Me Up című dalát énekelte el, egy külön, erre az alkalomra írt magyar szöveggel.

20:22 - Először Muri Enikő, majd Kocsis Tibor adta elő a Mit ér egy hang? című szerzeményt. A produkciók könnyeket csaltak a mentorok szemében, Kocsis Tibor előadása után Keresztes Ildikó, Geszti Péter és Malek Miklós állva tapsolt.





20:40 – A folytatásban a 2010-es X-Faktor győztese és testvére Vastag Csaba és Vastag Tamás lépett újra színpadra. A srácok az Őrizd az álmod című slágerüket adták elő. Produkciójuk színvonalát emelte Bodrogi Gyula, Endrei Judit, Gergely István, Csonka András, Szily Nóra, Hajas László, Szirtes Tamás, Kovács Ági, Kovács Kokó István, Bebe, Erős Antónia, Szellő István, Náray Tamás és Pécsi Ildikó jelenléte is – ők mind élő példái annak, hogy érdemes őrizni az álmainkat, mert egyszer bizony megvalósulnak!



20:57 - Ma este a szintén hónapok óta tartó Klipverseny végére is pont került.
Az elmúlt hónapokban több száz klipet töltöttek fel honlapunkra a pályázók. Ezek közül végül Geszti Péter és Nagy Feró választotta ki a győztes klipet. 2011-ben az X-Faktor Klipversenyének győztese: Nagy Viktor, a Standby Gravity – Kár minden szó című klipje lett!

21:18 - Nyár volt még, amikor a mára már közeli ismerőssé, sőt, baráttá vált döntősökkel először találkoztunk. Mindannyian azzal a reménnyel sétáltak be az RTL Klub székházába, hogy tehetségüket az egész ország előtt megmutathatják majd. Egy biztos: ők mindannyian ennek a műsornak a nagy nyertesei lettek, hiszen az elmúlt hónapokban egy ország tanulta meg a nevüket, és győződött meg a tehetségükről. A 2011-es döntősök búcsúztak a showtól – és nézőktől. - Videó



21:20 – A folytatásban egy olyan zenekar következett, amely jövőre ünnepli majd fennállásának 50. évfordulóját. Ők maguk a magyar könnyűzene történelme. Az X-Faktor színpadán a legendás Omegától a Child In Your Arms című dalt hallottuk.



21:35 - Mielőtt Nóri lezárta volna a szavazást, egy olyan előadó következett, aki nagyon kedves a mi szívünknek. Azt szokták rá mondani, hogy ő a legérzékenyebb, a legérzelmesebb, a leglobbanékonyabb, a legőszintébb. Ez mind igaz, de egyszerűbben is meg lehet ezt fogalmazni. Ő, Keresztes Ildikó.



21:40 - Nóri lezárta a szavazást, az X-Faktor 2011 győztese, Kocsis Tibor lett.
Videó





Forrás: rtlklub.hu

X-faktor 2. - 10. élőshow - A döntő

BARICZ GERGŐ BÚCSÚZOTT A FINÁLÉ ELŐTT

Nagy küzdelem volt a szombati. Mindhárom versenyző szívét-lelkét kiénekelte Muri Enikőnek és Kocsis Tibornak sikerült. Bejutottak a Fináléba. Baricz Gergőtől azonban búcsúznunk kellett.

2011. 12. 17. 11. élőshow - A döntő - Videó

MÁR CSAK EGY LÉPÉS A FINÁLÉIG

Ma csak hárman lépnek színpadra az énekesek közül, ráadásul háromszor. Izgalmasnak ígérkezik az este, duetteket és egyéni produkciókat is hallhatunk. A vasárnapi Fináléba azonban csak ketten juthatnak tovább.

19:30 Ördög Nóra megérkezett a színpadra, és elmondta, hogy mi várható az est folyamán. Elmondta azt is, hogy a versenyzőket otthonukból bíztatják a rajongók. Kapcsoltak is a helyszínekre, ahol szurkolók, rajongók sikítoztak a kamerák előtt.

19:34 Megérkeztek a mentorok.

19:35 A színpadon az X-Faktor 2011-es széria döntősei léptek fel először. Négy dalt dolgoztak fel: What a feeling, Nem adom fel, Március végétől és a Szívemet dobom eléd című nótákból hallhattunk részleteket.



19:36 Felsorakoztak a végső döntősök: Baricz Gergő, Kocsis Tibor és Muri Enikő.

19:40 Gyergyóalfalura kapcsoltak, ahol Baricz Gergő rajongói bíztatták az énekest. Valkó Eszter alig bírt megszólalni a rajongók sikolyától.

19:41 Nyíregyházára is "ellátogattunk" ahol Muri Enikő rajongótábora hatalmas üdvrivalgással bíztatta kedvencét. Istenes Bence hanja is alig hallatszott a rajongóktól. SP hasonmását is megtalálta, természetesen meg is szólaltatta. A fiú elmondta, hogy az egész város Enikőnek szurkol.

19:42 Kocsis Tibor otthona, Lajosmizse sem maradhatott ki. Természetesen itt is rajongók hada "skandálta" Tibor nevét, bíztatva ezzel az énekest. "Isztanbul és London között" Lajosmizséről Barabás Évi jelentkezett egy egész tömeggel a háta mögött. Ők még egy tevét is hoztak, aki nagyban hozzátett a jó hangulathoz.

19:45 Baricz Gergő színpadra lépett az első produkciójával. Olyan dalt adott elő, amit mentora a legjobbnak tartott az eddig, a műsorban elhangzott produkciók közül. Ez a Jet – Are you gonna be my girl című nótája volt. Gergő a kisfilmjében elmondta, hogy azt szeretné ha büszkék lennénk rá szerettei és azok, akik segítették őt, eddigi útján. Geszti Péternek nagyon tetszett. Malek Miklós hasonló véleményen volt. Feró szerint rettenetesen tehetséges a fiú, és csak 10 évente születik ekkora tehetség. Ildikó szerint Gergő az X-Faktorba született, ajándékba.



19:52 Muri Enikő is színpadra lépett. Szintén azt a dalt adta elő, amit mentora a legjobbnak vélt az eddigi produkciók alapján. Feró azt a nótát választotta, amivel a Mentor házban Enikő, már egyszer meggyőzte őt. Ez Katona Klári – Játssz még című dala volt. Megijedt a múlt heti párbaján, mert Vecára gondolt, aki egy párbaj során esett ki múlt évben. Félt, hogy vele is megtörténhet. Azóta megnyugodott, és örömmel készült a szombati megmérettetésre. Malek Miklós: "tőled mindig profi produkcióra számíthatunk". Ildikó megköszönte, hogy Enikő magát adta. Geszti Péter szerette, hogy a lány magyarul énekelt. Feró azt mondta, hogy a lány megmutatta, hogy milyen a lélek és az ének kapcsolata.



20:00 Kocsis Tibor következett Enikő után. Malek Miklósnak a második élő show produkciója tetszett a legjobban így a Qeentől a Somebody to love című számot énekelte Tibor. Tibor visszaemlékezett arra, amit Malek Miklós mondtott neki, az első meghallgatáson. Szerinte remek, ha két olyan energia mint amilyen az övé és Maleké összeér, mert az hatalmas dolgokat tud elindítani. Malek Miklós szerint Tibor személyisége átjön már, az arcán a szemén, már oda tudja adni magát a nézőknek. Feró szerint nagyon nehéz volt a dal, de Tibor fantasztikusan oldotta meg. Ildikó félt, hogy nem tud megnyílni, de már látja, hogy egyre jobban mer csinálni dolgokat Tibor. Csak ez hiányzott eddig belőle, most megvolt. Geszti Péter szerint remekül állt Tibornak ez a dal. Malek Miklós szerint olyan volt a dal, mintha egy madár repült volna.



20:19 Baricz Gergő másodszor is színpadra lépett, ezúttal már duettpartnerével mutatták meg a fiú humorosabb, bohókásabb arcát. Laár András és Baricz Gergő a KFT-től az Afrikát adták elő. Gergő azt mondta megtiszteltetés volt a KFT-vel színpadra lépni. Kapcsoltak közben Gergő szurkolótáborához, ahol a fiú nagybátyja nyilatkozott is.



20:26 Muri Enikő is újra színpadra lépett partnerével Dolhai Attilával. A Valahol Európában című musicalből A zene az kell című dalt adták elő. Óriási tapsvihar fogadta a dalt. Enikő teljes extázisban volt, hogy Dolhai Attilával léphetett színpadra. A színművész elmondta, hogy már régebbről ismerik egymást, és azonnal felfigyelt a lány tehetségére. Közben kapcsoltak Nyíregyházára. Istenes Bence elirigyelte Kocsis Tibiék tevéjét, ezért ők egy hatalmas plüss medvét kerítettek.



20:33 Kocsis Tibor és Zséda produkciója következett. A Mindhalálig mellettem című dalt adták elő Zsédával. Az énekesnő azt mondta, hogy Tibor az aki tele van hittel, erkölccsel, ami neki nagyon tetszik, azonnal egy hullámhiosszra kerültek. Lajosmizsén mindenki a "piros kabátos bácsinak" szurkolt, mondta Barabás Évi. Bár alig lehetett hallani, hiszen a tömeg csak Tibor nevét skandálta. Hannát is láthattuk, Tibor unkahugát, aki sok erőt adott a fiúnak.



20:53 Baricz Gergő harmadszor is színpadra lépett. Cris Isaak – Wicked game című nótáját adta elő. Ferónak nagyon tetszett. Malek Miklós szerint Gergő gombnyomásra hozza elő a Cris Isaak hangot, és az átható tekintetet, valamint a "világfájdalmat". Geszti Péternek nagyon tetszett, azt mondta, hogy ezt keresik az X-Faktorok során. Keresztes Ildikó megköszönte Gergőnek, hogy vele dolgozhatott, mert egy rettenetesen nagy tehetséget ismert meg benne.



20:58 Muri Enikő is színpadra lépett, immáron harmadszorr. Christina Aguilera – Hurt című dalát adta elő. Keresztes Ildikó szerint megérintette a színház szele Enikőt, amit annyira nem szeret, mert a lány bele tud halni a dalba, és ez nem volt ilyen. Geszti Péter is azt mondta, hogy ő is jobban szereti ha nem játssza meg magát a lány. Malek Miklósnak tetszett. Feró pedig gratulált mentoráltjának, mert szerinte kevesen vannak az országban akik ezt a dalt így elő tudnák adni.



21:05 Kocsis Tibor, Robbie Williams – I will talk and Hollywood will listen című dalával lépett harmadszor színpadra. Geszti Péter azt mondta, hogy Tibor földöntúlian jól tud énekelni. Ferónak nagyon tetszett a nóta, mert szerinte iszonyúan nehéz és Tibor gyönyörűen énekelte. Keresztes Ildikó szerint amikor először adta elő Tibor a dalt, több energia volt benne, de tetszett neki így is. Malek Miklós azt mondta, hogy fura memórája miatt, csak nagy pillanatokra emlékszik igazán az életéből, és Tibor dalára mindig fog.



21:22 A döntőbe jutott összes versenyző produkcióját hallhattuk. Boldog karácsonyt kívánva dalukkal a nézőknek.



21:31 A mentorok összegezték az estét. Geszti Péternek és Ferónak felemás érzései voltak. Geszti Péter néha unatkozott, néha nem, Feró pedig inkább a mentorokra volt picit paprikás, hogy nem csak dicsérték a versenyzőket. Keresztes Ildikó és Malek Miklós meg voltak elégedve az estével. Sőt a művésznő még abban is benne lett volna, ha újra kezdhetnék a showt a jövő héttől.

21:33 Gergő szülőfalujába kapcsoltak, ahol testvérei biztatták a fiút.

21:34 Istenes Bence Nyíregyházán azt kérte, hogy kivételesen legyen nő uralom, és mindenkit arra biztatott, hogy küldjék szavazataikat Enikőre.

21:35 Lajosmizsére kapcsoltak, ahol Tarány Tamás édesanyja is jelen volt. Ő is Tibornak szurkolt.

21:39 Színpadon a Magna Cum Laude. Túl későn című dalukat adták elő, hatalmas sikerrel.



21:56 Felsorakoztak a mentokrok és versenyzőik. Keresztes Ildikó és Baricz Gergő, Malek Miklós és Kocsis Tibor, Nagy Feró és Muri Enikő. Videó



22:00 A Fináléba jutott: Muri Enikő.

22:02 A Fináléba jutott: Kocsis Tibor.

Az X-Faktor 2 3. helyezettje Baricz Gergő - Videó



22:11 Kapcsoltak Nyíregyházára és Lajosmizsére, ahol őrjöngő tömeg gratulált a két tovább jutott versenyzőnek, Muri Enikőnek és Kocsis Tibornak.- Videó





Forrás: rtlklub.hu

2011. december 10., szombat

X-Faktor 2 - 9. élőshow

A NÉZŐK MURI ENIKŐT JUTTATTÁK TOVÁBB A DÖNTŐBE!

Bár Tarány Tamás "szíven rúgta" a mentorokat, és mindent beleadva küzdött, a nézők szavazati Muri Enikőt juttatták tovább.

2011. 12. 10. - 9. élőshow - Videó


A KEDVENCEK ESTJE

Már csak négy énekes léphet ma színpadra. Mindenkin egyre nagyobb a nyomás, hiszen a tét, a legjobb három közé jutás!

19:30 Ördög Nóra belépett a színpadra, és elmondta, hogy a nézők rengeteg dalt ajánlottak a versenyzőknek, voltak köztük jók, és érdekesek is. Ezek már az első pillanatokban mosolyt csaltak az arcokra. Továbbá azt is elárulta, hogy az este folyamán az Anti Fitness Club és az Anna And The Barbies két frontemberétől hallhatunk egy szuperslágert, valamint Szabó Ádám a 2011-es Csillag Születik döntős harmonikavirtuóza is színpadra lép.

19:35 Nóra a Mentorokkal beszélte meg a múlt hét és a hét fáradalmait, történéseit. Feró elmondta, hogy nagyon büszke Enikőre. Keresztes Ildikó nagyon várta a "kedvencek kedvenc dalait". Malek Miklós pedig azt mondta, hogy az este folyamán neki van a legnagyobb veszteni valója, hiszen két versenyzőjéért is izgulhat. Geszti Péternek már nem volt miért izgulnia, így ő azt mondta, hogy olyan objektív marad mint az előző adások során volt.

19:40 Tarány Tamás otthon töltődött fel az e heti műsorra. Elmondta, hogy édesanyja mindenben támogatja, és ez rengeteg erőt adott neki. Kedvenc magyar dalát adta elő: Vad Fruttik – Lehetnék én is. Geszti Péternek tetszett a produkció, hiszen Tamás történeteként írta le a dalt. Keresztes Ildikó azt mondta, hogy a fiúnak embertelen jó hangja van, de nem tetszett neki, hogy Tamás még mindig túl visszafogott. Feró úgy érezte, hogy a fiú igenis "elég" volt, neki nem volt túl visszafogott. Megdícsérte Malek Miklóst is, a dalválasztás miatt. Mentora azt mondta, hogy ha többet mutatott volna Tamás "leestek volna a székről".



19:47 Baricz Gergőnek hatalmas fájdalmat okozott, hogy Kováts Verával kellett párajoznia. Kisfilmjében láthattuk, hogy Verával töltötte ideje egy részét, és elmondták azt is, hogy "próbálgatják a szárnyaikat". Sok erőt ad neki a lány. Gergő, Keresztes Ildikó kedvenc dalával a The Black Crowes - Hard to handle rock dalával zúzta szét a színpadot. Ferónak nagyon tetszett, és remekül szórakozott, tetszett neki az előadásmód. Malek Miklós véleménye az volt, hogy remek hangulatot csinált Gergő a színpadon. Geszti Péter többet akart hallani a fiútól, hangban. Keresztes Ildikó elárulta, hogy Gergő két hete beteg, és remekül adta elő a dalt. Felrobbantotta a színpadot.



20:00 Enikő egy lovardában töltődött fel, ahol egy régi jó baráttal, Felhővel találkozott. Az állat segít neki kikapcsolni, gondolkodni, a lóval együtt ő is szabadnak érezhette magát. Feró elmondta, hogy nagyon kell koncentrálni a lánynak, hiszen itt már nem lehet hibázni. Muri Enikő kedvenc dala Vénusztól a Kockahas. Ezt adta elő. Geszti Péter korrektnek titulálta az előadást. Elmondta, hogy nem volt érdekes, de abszolút megbízható volt. Keresztes Ildikó szerint csak azért választotta ezt a dalt a lány, hogy a táncos fiúk levetkőzzenek - természetesen tréfálkozva mondta mindezt. Feró szerint csodálatos volt az előadás.



20:09 Kocsis Tibor mentora szerint mostanra érett be, szerinte egyre jobb lesz. Sebestyén Balázsék rádióműsorában járt, ami igencsak kellemes meglepetést okozott számára. Bele is dobták a mély vízbe és műsorvezetőt "játszhatott". Kocsis Tibor és mentora Bruno Marstól a Just the way you are-t választották. Ez Malek Miklós egyik kedvence. Keresztes Ildikó imádta, hogy mosolyt csalt az arcokra, és úgy érezte ez volt az egyik legfelszabadultabb előadása. Szerinte huncut volt, ami nagyon tetszett neki. Geszti Péter azt szerette volna ha inkább magasabb hangokkal apellált volna Tibor, neki az a varázslat. Feró úgy érezte, hogy Malek Miklóst látja a színpadon, azzal a különbséggel, hogy Tibor jobban énekel.



20:20 Baricz Gergőből már kiszakadt a Rock and roll, ezért megmutatta legbensőbb énjét is. Gergő kedvenc dala Zorántól az Apám hitte című nóta. Ezt adta elő. Feró azt mondta, hogy Gergő egy varázslatos világott hozott el a stúdióba, tetszett neki az előadás. Malek Miklós teljesen át tudta élni, amiről a dal szólt. Geszti Péternek ez a dal tetszett a legjobban Gergő eddigi összes produkciója közül. Keresztes Ildikó szerint remekül adta elő a fiú a dalt, és Gergő szájából rettentő hitelesen hangzott.



20:34 Feró kedvenc dalával, Muri Enikő lépett színpadra. Kelly Clarkson – Because of You című dalát választották. Geszti Péter régóta várt erre a pillanatra. Keresztes Ildikó azt a csúnya zöld harisnyában tündöklő kislányt akarta látni a színpadon, akit múlt évben. Először megijedt, hogy díva lesz a lány helyett, de állítása szerint tévedett. Tetszett neki az előadás. Malek Miklóst is ismét levette a lábáról Enikő ezzel a dallal, Feró pedig megállapította, hogy Enikő a legjobb a mezőnyben.



20:39 Tarány Tamás is birtokba vette másodszorra is a színpadot. Cryin’-t énekelte az Aerosmithtől. Geszti Péternek tetszett a "mikrofon elhajítás" és a dal is, "atom volt hangilag" - mondta a mentor. Keresztes Ildikónak a dal közepétől kezdte azt érezni, hogy ez igazi rock and roll. Feró is dícsérte a fiút. Malek Miklós azt mondta, hogy végre "megcsinálta a közönséget" Tamás.



20:45 Kocsis Tibor is duplázott. Az ő kedvenc dala Katona Klári – Legyen Ünnep című nótája, ezt adta elő. Keresztes Ildikó alig tudott megszólalni. Feró azt mondta, hogy ez a dal már Tiboré, nagyon tetszett neki. Geszti Péter úgy érezte, hogy minden érzelem kijött, ami ebben a dalban volt. Malek Miklósnak az tetszett a legjobban, hogy Tibor meg tud érinteni embereket, ami hatalmas dolog, és csak kevesen képesek rá.



20:57 Miután az összes versenyrő színpadra lépett, az első extra produkció következett. Az Anti Fitness Club és Pásztor Anna közös szuperslágerét hallhattuk a Moves like Jaggert.



21:10 Miután szusszantak egyet a versenyzők, a közös produkció következett. A Magna Cum Laude - Vidéki sanzon című dalát adták elő.



Szabó Ádám extra produkció



21:28 Ördög Nóra lezárta a szavazást, a versenyzők felsorakoztak a színpadon. Párbaj nélkül tovább jutott: Baricz Gergő és Kocsis Tibor.

21:44 Tarány Tamás párbajdalát hallhattuk először. Cserháti Zsuzsa - Elfelejtett dal című nótájával kűzdött a benn maradásét.



21:48 Muri Enikő Christina Aguilera - Young girl don't cry című dalával párbajozott.



21:51 Malek Miklós értékelte először a párbajozók teljesítményét. Enikőnek azt mondta, hogy megérdemelte, hogy eddig eljutott. Tamást a saját "gyermekének" hívta, és a baki miatt emberinek nevezte őt. Enikőt küldte haza. Feró is azt mondta, hogy Tamás hibája emberi, de Enikő lírai énje jobban tetszett neki, és a lány az ő mentoráltja, így Tamást küldte haza. Keresztes Ildikónak egyik sem tetszett, hiszen Enikő nem énekelt tiszta szívből szerinte, Tamásnak pedig őstehetsége van, bár a párbajdal alatt nem jött ki belőle az a plusz amit a mentor várt. Ildikó Tamást küldte haza. Geszti Péter mindkét versenyzőt elképesztőnek tartja, bár Enikő profibb, Tamás érdekesebb volt számára, Tamás szíven"rúgta" a produkciójával. Geszti Péter Enikőt küldte haza. Így borítékot kellett bontani.

A nézők úgy döntöttek, hogy Tarány Tamásnak kell haza mennie. Muri Enikő a Döntőbe jutott.
Döntés- Videó





Forrás: rtlklub.hu

2011. december 3., szombat

X-Faktor 2 - 8. élőshow

KOVÁTS VERA BARICZ GERGŐVEL SZEMBEN MARADT ALUL

Kocsis Tibor, Muri Enikő és Tarány Tamás párbaj nélkül továbbjutott a kilencedik élő show-ba. A mentorok nem tudtak dönteni, a nézők Gergőt akarták.

2011. 12. 03. - 8. élőshow - Videó

KÉT DALLAL SZÁLLNAK VERSENYBE AZ X-FAKTOR ÉNEKESEI

Már csak öten énekelhetnek a továbbjutásért, Baricz Gergő, Kocsis Tibor, Kováts Vera, Muri Enikő és Tarány Tamás duplán bizonyíthat ma este.

19:30 - Ördög Nóra belépett a színpadra és megmutatott néhányat azokból a fotókból, melyet büszke szülők küldtek csemetéikről, amint épp X-Faktorosat játszanak. Ma este az öt versenyző két dalt fog előadni, egy magyar slágert és egy amerikai énekes dalát, színpadra lép Takács Nikolas és Aurea, valamint a kiesett versenyzők, akik közös produkciót mutatnak be a nyolcadik élő show-ban.

19:40 - Elsőként Nagy Feró legcukibb versenyzője, a kissé vadóc Kováts Vera mutathatta be magyar dalát, Rúzsa Magdi Hip Hop című slágerét. Keresztes Ildikó szerint végre visszatért a régi Vera, jól állt neki ez a dal és jól is sikerült. Geszti azt mondta, arról nem tudja meggyőzni, hogy ő a végzet asszonya, de a végzet tinédszere még lehet. Nagy Feró elégedett volt mentoráltjával. Vera Ördög Nórinak elárulta, hogy soha nem tudta ilyen jól elénekelni ezt a dalt, mint most, az élő adás alatt.



19:45 - Tarány Tamásra nem haragszanak legjobb barátai, a Rocktenors tagjai a kiesés miatt, ez erőt adott neki a felkészüléshez. Tamás a 30 Seconds To Mars Closer To The Edge című slágerét adta elő első dalként. Nagy Feró szerint Tamás szárnyalt és ő lehet a jövő meghatározó rockénekese, hozzátette: Magyarországon ilyen hang nincs még egy. Keresztes továbbra is imádja Tamás hangját, de kicsit próbaszerűnek érezte a produkciót. Geszti rutinos előadónak nevezte Tarányt, aki ha kicsit kibillen a dalból, akkor is rögtön vissza tud lépni.



20:00 - Nagy Feró a legkiegyensúlyozottabb versenyzőként konferálta fel másik mentoráltját, Muri Enikőt. Az énekesnő kisfilmjéből kiderült, hogy kapott egy főszerepet a Madách Színház legújabb darabjában. Enikő amerikai idolja Beyoncé, tőle választotta a Sweet Dreams című slágert. Malek Miklós hirtelen nem tudott mit mondani a produkcióra, annyira lenyűgözte Enikő külseje, de szerinte hangilag nem volt annyira rendben, mint szokott. Keresztes Ildikó is elégedetlen volt, ezt most nem tudta elhinni neki, úgy véli, biztonsági éneklést hallott tőle, Geszti szerint viszont bizonytalanság volt Enikő hangjában. Nagy Feró senkivel nem értett egyet, mentortársai irigységének tudta be a kritikákat.



20:08 - Baricz Gergő magyar dala Péterfy Boritól a Hajolj bele a hajamba, melyben kibontakozhatott Gergő énjének humoros oldala. Geszti szerint nagyon jó volt a választás, nem haladta meg a hangi képességeit. Malek úgy gondolja, hogy Gergő egy mágus, mert mindig elvarázsolja annak ellenére, hogy ha becsukja a szemét, akkor nem tetszik neki, amit hall. Keresztes Ildikó felszólította Miklóst, hogy harcoljon a saját fiaiért, de ne az övé ellen. Feró úgy gondolja, hogy Ildikó mentoráltja trendi lett és biztosan fogják játszani a dalait a rádiók, de nem ez lesz az ő műfaja.



20:17 - Kocsis Tibor mentora fellélegzett, amikor a hetedik show végén Ördög Nóri kimondta a nevét. Kocsis Tibor Michael Bublé Feeling Good című dalát adta elő. Keresztes arra kérte Tibort, hogy legyen kicsit pimaszabb és lazább. Nagy Ferónak semmi baja nincs Kocsissal, és felszólította, hogy higgye el, hogy ő nagyon jó. Geszti dicsérte a dalválasztást és azt tanácsolta az énekesnek, hogy csak azt csinálja a színpadon, ami belőle jön. Malek elmondta, hogy szerinte Kocsis Tibor a legsokszínűbb előadó, mert a Queentől Friderikán át Bubléig minden jól áll neki.



20:35 - A reklám után újra Kocsis lépett színpadra az LGT Nem adom fel című slágerével. Az amerikai idol dalában elegáns úriember volt, most pedig megmutathatta pörgősebb, bulisabb énjét. Nagy Ferónak tetszett, amit látott és hallott, szerinte Tibor rátett még egy lapáttal az előző dalra, Keresztes Ildikó azt mondta, bár ez nem igazán Kocsis műfaja, mégis ez az előadás volt a legbulisabb produkciója. Gesztinek ismét tetszett a dalválasztás, Malek Miklós megdicsérte mentoráltját, hogy ennyire jól sikerült rövid időn belül áthangolódnia a Nem adom fel stílusára.



20:40 - Kováts Vera sok oldalát megmutatta már, most nőiességét domborította ki egy Taylor Swift dallal. Geszti szerint Vera a holnap sztárja, de hogy a ma sztárja is tud-e lenni, az ebben a műsorban fog eldőlni. A mentorok egyetértettek abban, hogy botladozva indult a dal, de a közepére felépült és nagyon jó lett. Keresztes azt érezte, hogy Vera megijedt ettől a daltól. Malek megdicsérte az énekesnőt a választás miatt, végre az övé volt ez a műfaj, Feró pedig egyszerűen szereti Verát és profinak tartja.



20:45 - Tarány Tamás a Kimnowak Gyémánt című slágerét választotta. Keresztes több érzést szeretett volna, Feró szerint viszont túl harsányan adta elő ezt a dalt, de ez semmit nem von le a tehetségéből. Geszti értékelte, hogy magára formálta a Gyémántot, talán kicsit finomabbnak kellett volna lennie, de szereti Tarányt és tetszett neki a produkció. Malek épp azt imádja Tamásban, hogy minden dal új életre kel, amihez az énekes hozzányúl.



20:51 - Baricz Gergő a True Blood főcímzenéjét választotta és igazi vámpírként kerülgette a mögötte álló női zenekar tagjait a produkció közben. Malek elhitte, hogy Gergő vámpír, ennél többet nem akart mondani neki. Nagy Feró és Geszti szerint is nagyon jól állt neki ez a dal és ez a karakter, Geszti már kíváncsi Gergő első saját dalára, ez a kíváncsiság pedig a produkció alatt ébredt fel benne. Keresztes Maleknek szánta ezt a választást, mert mindkettejüknek véres volt a torka, mikor kiválasztották.



20:57 - Muri Enikő magyar dalával költői énjét hangsúlyozta. A Valami Amerika 2.-ből ismert Magányos csónak című betétdalt választotta. Maleket nagyon megfogta ez az előadás, Keresztes viszont azt hangsúlyozta, hogy Enikőnek jobban kellene hinnie magában. Ezt a dalt érdemes volt elénekelni, nagyon szép volt - mondta Geszti Péter. Feró nem akarta kijátszani a beteg kártyát, szerinte bebizonyították, hogy Enikő rekedten is fantasztikusan énekel.



21:03 - A kiesett versenyzők összeálltak egy közös dal erejéig, George Michael örökzöldjét, a Careless Whispert adták elő. Így kívántak jobbulást a gyengélkedő világsztárnak.



21:16 - Az öt még versenyben lévő énekes közös produkciója alatt Gáspár Laci Sose vagy egyedül című slágere hangzott el.



21:23 - Az X-Faktor 2010 egyik döntőse, Takács Nikolas tért vissza a tehetségkutató színpadára portugál partnernőjével, Aureával Where Is The Love? című duettjükkel.



21:33 - Ördög Nóra lezárta a szavazást. Párbaj nélkül továbbjut a kilencedik élő show-ba: Tarány Tamás, Kocsis Tibor és Muri Enikő!

21:47 - Elsőként Kováts Vera énekelhette el párbaj-dalát, egy Mylie Cyrus slágert.
Videó



21:52 - Baricz Gergő az Aerosmith Dream On című dalával küzdött a bennmaradásért.
Videó



21:55 - A mentorok értékelték a versenyzőket. Keresztes Ildikó az egyik legtehetségesebb embernek nevezte Baricz Gergőt és élete egyik nagy ajándékának. Kováts Verát viszont még nyersnek tartja, ezért őt küldené haza. Feró leszidta mindkét párbajozót, majd Gergőt küldte haza. Malekben mindkét énekes nagy nyomot hagyott, de Verának szívesebben írna dalokat, szívesebben hallgatná a lemezét, ezért Gergőt küldte haza. Geszti imádja Verát, de ő is gyengének tartotta a párbaj-dalokat, végül kimondta, hogy Verát küldi haza. A nézők döntöttek, Nóri borítékot bontott, a közönség pedig Baricz Gergőt akarja ezentúl is látni. Kováts Vera búcsúzik.
Videó






Forrás: rtlklub.hu