2012. november 25., vasárnap

2012- X-Faktor3 - 7. élő adás - a hetedik kieső: Zámbó Krisztián

ZÁMBÓ KRISZTIÁN ÉDESAPJA DALÁVAL BÚCSÚZOTT

A párbajhős, Stone-nak és a mostanság hideget-meleget kapó Zámbó Krisztiánnak kellett párbajoznia a bennmaradásért. A mentorok határozottan döntöttek, Keresztes Ildikónak pedig újabb mentoráltjától kellett búcsút vennie.

X-Faktor 2012 - 7. élő adás 2012. 11. 24-én: - Videó

Stone, Csobot Adél és Oláh Gergő léptek először az X-színpadra. Volt, aki kettős érzelmeket robbantott ki a mentorokból, mások érzelmes lírákkal adták ki magukból a boldogságot.

Először Keresztes Ildikó énekese, Stone léphetett a reflektorok fényébe. Övé volt a szerep, hogy megalapozza és elindítsa az X-Faktort. Kemény sziklaként állt a színpadra a Beatrice slágerével, a Pancsoló kislánnyal, amit katonai mellényben és rockeres mikrofon mozdulatokkal tett a magáévá, és persze a babos kendő sem hiányozhatott a kezéről. Nagy Feró rögtön ki is szúrta magának: „Honnan veszed ezt az erőt? Nem is értem!” – mondta. Geszti Pétert meglepte és mulattatta egyben, de nem igazán tudta eldönteni, hogy mit is látott, viszont értékelte, hogy Stone kockáztatott. Malek Miklós testen kívüli élményként élte meg a produkciót: „paródiának nagyon jó volt”. Keresztes Ildikó szerint Stone-ba rengeteg energia költözött ezzel az újszerű gaggel.

Csobot Adél érzelmes dallal görgette tovább a műsort, a Spice Girls Mama című dalával. Visszafogottan, széken ülve énekelte az édesanyákat üdvözítő szöveget. Ildikó rögtön Adél produkciójának nőies oldalára figyelt fel, azonban a hangok csúszkálására is felhívta a lány figyelmét. Feró figyelmeztette: vigyázzon, már csak hatan vannak, nehogy a nézők elküldjék. Geszti Péter szerint azonban a verseny ezen részén már jobban kell figyelnie. Malek büszke volt mentoráltjára: áradt belőle a szeretet, ahogyan azt megbeszélték. Ördög Nóra egyszerűen vonta le a következtetést: „Adél, jól állt a szádban a dugó”.

Oláh Gergő új oldalát mutatva most először hozott magyar dalt az X-színpadra: A Piramis híres dalát a Szállj fel magasrát választotta. De a fellépés előtt annyira komolyan vette a felkészülést, hogy valóban a magasba szállt: repülőre ült. Malek szerint a Piramis nótából egy Michael Jackson előadást csináltak. Keresztes Ildikó boldog volt, hogy nem az eredetit másolták le, mégis megőrizték a dal valódi mondanivalóját: „olyan volt, mint egy ima vagy egy könyörgés”. Eljutott a szívéig a dal. Feró a múlt heti negatív kritikája után nagyot váltott: „jobb volt, mint az eredeti”- állította. Geszti szerint pedig 3 fontos jellemzője van Gergőnek: szeretet, szabadság és zene. Gergő szerint a zenetörténelem legszebb dalát énekelhette el.

A múlt heti kritika-özön után megnyugvást keresett, állítása szerint meg is találta Zámbó Krisztián, aki a Blue és Elton John közös dalát a Sorry Seems To Be The Hardest Word-öt hozta magával. Geszti Péter szerint fénytelen, pontatlan és zavaros volt, sokkal több kellene, még mindig. Malek azonban az énekes jobb pillanataihoz sorolta a dalt, szerinte jobban működik, ha visszafogja magát a színpadon. Feró: „mintha félnél énekelni” – dobta oda a véleményét Krisztiánnak. Ildikó valamennyire egyetértett társaival, nem csodálkozott mentoráltja küzdelmén, hiszen sokan támadják. „Félelem van benned ilyenkor?” – kérdezte Ördög Nóra. „ Inkább szomorúság” – felelte az énekes, élete legnehezebb és legcsodálatosabb időszakának nevezte az X-Faktort.

Antal Timi Jessie J Domino című dalával és óriási villám alakú fülbevalókkal táncolta be magát a színpadra. „Ez az Timi! Kijött belőled az állat. Most már tudom, hogy a jóból kicsit adnak!” – osztotta meg a lánnyal Keresztes Ildikó. Feró szerint egyre magabiztosabban énekel, és végre megértette Malek Miklós múlt heti megszólalását: Timi tényleg művésszé vált. Geszti Péter is boldogan köszönte meg a dalt Antal Timinek: szuper jó volt, kellemes és magabiztos. „Nem is kell neked mikrofon, akkora a hangod!” – zárta le a vélemények körét mentora, Malek Miklós.

Everything I Do, I Do It For You, énekelte Szabó Dávid a romantikus dalok „bölcsőjét” Bryan Adamstől. Malek Miklós szerint végre olyan dalt választottak, ami jól állt Dávidnak. Keresztes szerint jót tett neki a múlt heti párbaj, most is majdnem olyan jól énekelt, mint akkor. Azonban abban is biztos voltegyetlen női mentorunk: Dávidnak a lírai oldal áll a legjobban. Feró bosszút akart állni rajta, miután miatta esett ki az utolsó csapata is, de végül mégis meghúzta magát, mert Dávid jól énekelt. Geszti Péter: „az a legjobb benned, hogy ebben a versenyben azok közé tartozol, akiket lehet szeretni”. Dávid érezte a szárnyalást, bele tudott kapaszkodni a dalba, már látja a fényt az alagút végén – öntötte ki szívét Nórának.

Különleges feladatot is kaptak az énekesek a 7. élő show-ban: egymással kellett duettet énekelniük. A párosok közül először Antal Timi, Szabó Dáviddal karöltve érkezett a színpadra. Mentoraik szerint egy robbanékony duó született a kettősükből, a Maroon 5 és Christina Aguilera közös dalát a Moves Like Jagger-t X-esíteték. Tapsvihar és sikító tömegek. Feró szerint bárhol megállta volna a helyét az az előadás. „Harmónia volt köztetek, Jól álltok egymásnak, szép egész volt az egész”. Malek Miklós is nyugodtan szusszant fel, összeállt a produkció. Geszti boldogsága is előtört: „gyerekek jobb volt, mint a próbán”, sőt kijelentette évek óta ez volt a legjobb kettős a színpadon.

Keresztes Ildikó versenyzőinek kapcsolata nem mindig harmonikus mentoruk elmondása szerint, Stone és Zámbó Krisztián mégis remekül kiegészítik egymást. Roy&Ádám és Pély Barna duettjét a Feketén a hófehért hozták feketén-fehéren a színpadra. Geszti félve várta a párost, arra számított, hogy a Terminátor összecsap az Aliennel, és együtt eléneklik az Örömódát, és mégsem: helyesek voltak együtt, még hangilag is. Zámbó Krisztián énekhangja is dicséreteket kapott, Stone pedig ügyesen támogatta Krisztiánt. Nóri sose hitte volna, hogy Krisztiánt egy kopasz, kigyúrt pasi fogja megnyugtatni.

Csobot Adél és Oláh Gergő egy szerelmes évődést varázsolt a színpadra: Michael Jackson és Britney Spears duettjének köntösében, érkezett a The Way You Make Me Feel. Keresztes Ildikó annyira felpörgött, hogy a színpadra is majdnem felugrott. Feró is látta, amit Ildi: „a mai duettek közül ti voltatok a legjobbak”. Geszti Péter annyira élvezte a duót, hogy életében először szeretett volna valaki más lenni: Oláh Gergő. „Együtt hatványozódott az erőtök” – mondta Malek Miklós. Gergő és Adél teljes örömben reagáltak a véleményekre: „úúúúúúú” és „áááááááá”.



A kiesett versenyzők nyugalom-vacsorát készítettek a még versenyben lévő énekeseknek. A konyhában Fehér Zoli séf utasítgatta kuktáit, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Szabó Dávid vezetésével mindent elpusztítottak a menüből. A finom ételek megalapozták a teret a versenyzők közös produkciójának, melyben a 6 versenyző utoljára énekelt együtt a színpadon.

Visszatérés a múltba, a tavalyi év legkedveltebb versenyzője visszatért: Baricz Gergő ismét mikrofont ragadott, hogy elkápráztassa a nézőket. Némán állni című dalával lépett a színpadra, melyhez nemrég még klipet is forgatott.



Végül a 7. élő show alatt is elérkezett – az egyéni fellépések és a duettek meglepetése után – a pillanat, amikor kiderült a nézők akarata: ki lehet a tagja a végső ötösnek?
Akik biztosan tovább jutottak: Szabó Dávid, Csobot Adél, Oláh Gergő és Antal Timi.
Ezzel Keresztes Ildikó ismét nehéz helyzetbe került, két versenyzője – Stone és Zámbó Krisztián – egymás ellen párbajoztak.

Először Stone, majd Zámbó Krisztián énekelt a bennmaradásért.

A döntés - Videó

Malek szerint Stone-nak jól állt a dala, elhitte, amit énekelt, Krisztiánnak pedig csak annyit mondott: talán most énekelt a legjobban, mégis elfogyott a bizalma – akárcsak a nézőknak –, ezért Krisztiánra voksolt. Geszti Péter szerint sok mélyrepülés volt mindkettejük produkcióiban. Úgy érezte, olyan volt a mai műsor, mintha Krisztiánról külön és a többiekről szólt volna, annyit azonban elismert, hogy édesapja büszke lett volna a párbaj dalára – amit tőle kölcsönzött, azonban Krisztiánt küldte haza. Feró szerint nem szép dolog tőlük, hogy mindig édesapjával hasonlítják össze, Stone-ban pedig azt szereti, hogy mindig biztos önmagában: ő is Krisztiánt küldte el az X-Faktorból. Három szavazattal biztossá vált, hogy Ildikónak, a versenytársaknak és a nézőknek Zámbó Krisztiántól kell megválniuk.




 Forrás: rtlklub.hu

2012. november 17., szombat

2012- X-Faktor3 - 6. élő adás - a hatodik kieső: a Like

EGYSZERRE HÁRMAN TÁVOZTAK AZ X-FAKTORBÓL

Sok érdekességet tartogatott a 6. élő show is. Antal Timi megríkatta Ördög Nórát, a végén még Feró is elpityeregte magát, ennek oka azonban sokkal drámaibb volt.


X-Faktor 2012 - 6. élő adás 2012. 11. 17-én: - Videó

Az X-Faktor 2010 győztese, Vastag Csaba újra az X-Faktor színpadán énekelt, az ő előadásával kezdődött  a 6. elő show.



Feró „szerelmei”, egyetlen megmarad csapata, a Like lépett elsőként a színpadra a versenyzők közül. Az RTL II-n is futó Jóbarátok főcímdalát énekelték. Malek Mikinek jól esett őket hallgatni, Keresztes Ildikónak nagyon tetszett, mert most voltak a legcukibbak. Geszti megdicsérte Ferót, szerinte jó irány, hogy a show felé vitték el, viszont a hangok nem voltak annyira rendben. Feró megköszönte, majd annyit mondott a lányoknak, hogy nem kell adni a mentorok szavára.

A lányok után a kétszeres párbajgyőztes, Stone következett Vastag Tamás dalával. Geszti szerint amennyire erős Stone, annyira erőtlen volt ez a produkció. Malek azt várta, hogy erőre kap a párbajtól, de nem ez történt. Feró szerint is rossz a dalválasztás. Ildikó szereti, hogy nem csak rockot tud énekelni, és a végére igenis megjött, és jól állt neki a lágyabb dal és a lányok is. Stone bevallotta, most nem volt benne több „Gesztikulálás”.

A harmadik fellépő Szabó Dávid volt, aki Bereczki Zoltán slágerét adta elő. Keresztesnek az tetszett, hogy látszott, hogy szereti ezt a dalt a srác. Ferónak kicsit uncsi volt, szerinte olyan volt, mint egy popsztár, olyan semmilyen. Maleknak olyan érzése volt, mintha a dal és Dávid nem egy irányba mentek volna. Geszti szerint az a lényeg, hogy a stúdióban az emberek jól érezték magukat.

Antal Timi egy klasszikus Leona Lewis dalt hozott újragondolt verzióban. Csodaszép, szivárványszínű estélyiben lépett színpadra. Malek Miki, Keresztes Ildikó és Nagy Feró állva tapsolt, Miki pedig nem törődve semmivel odaszaladt Timihez és megölelte és nagyon megdicsérte. Feró állította, az idei X-Faktorban ő még ilyet nem érzett, és ezért érdemes volt bejönnie ma. Keresztes szerint a pici lánynak ez volt a legnagyobb pillanata. Geszti szerint volt már szebb pillanat, az érzéseket hiányolta. Feró rögtön veszekedni kezdett vele. Malek Miki szerint ez a pillanat volt az, mikor egy énekesből művész válik. Ördög Nóra annyira meghatódott, hogy kérdezni se tudott Timitől.

Keresztes Ildikó mentoráltja lépett ezután színpadra, aki az elmúlt hetekben kapott már hideget-meleget. Zámbó Krisztián számára Maleknak volt egy jó és egy rossz híre: A jó, hogy jobb volt, mint múlt héten, a rossz, hogy ez még mindig nem elég az X-Faktorba. Feró szerint megölte ezt a dalt. Geszti szerint jobb volt, mint máskor, mert a magyar dalok jobban állnak neki. Ildikó továbbra sem adja fel a hitét, mert tudja, hogy tudna 100 százalékos lenni a fiú, csak még nem jött rá, mi akadályozza ebben. Krisztián is bevallotta, nem tudja, mi történik vele a színpadon, de ő továbbra sem adja fel.

A szünet után Csobot Adél következett, akiért a héten mindenki aggódott betegsége miatt. Láza már nem volt, mégis forró lett a hangulat az erotikától duzzadó produkciótól. „Hello kiscsibe, mi újság a bölcsibe?” – így indított Geszti, aki szerint cukin énekelt a lány, de ez a dal, amit mellesleg ő írt, nem erről szólt. Feró azonnal rárivallt Gesztire: senkit nem érdekel, mit írt részegen, nagyon dögös volt, ahogy énekelt Adél, és ő a kis kedvence. Keresztes szerint nagyon nőcis volt. Malek csak gratulált.

Oláh Gergőt nagyon megviselte barátja, Fehér Zoli kiesése, de ismét nagyon felkészülten, tele bizonyítási vággyal lépett színpadra. Gergőtől Stevie Wonder I wish című slágerét hallhattuk. Keresztes elképesztőnek tartja, ahogy a nyers őstehetsége minden porcikáján átjön, de egy rocknótát még nagyon meghallgatna a fiútól. Feró a produkcióra és az énekre ötöst adott, de hiányolt más műfajokat. Malek szerint is mindig nagyon szórakoztató, és várja, hogy mutasson még. Geszti ezer százalékban biztos, hogy Gergő maga az X-Faktor. Gergő nem ódzkodik a rocktól sem, megígérte, ha továbbjut, énekel azt is.

A versenyzők szereplése után jött az extra produkció. A Neo tagjai koncerteztek már 30 ezer ember előtt, nyertek díjat Cannes-ban, és itthon is bezsebeltek számtalan elismerést. Az elektronikus popzene meghatározó képviselői az X-Faktor színpadán egy látványos produkcióval ötvözték legújabb slágerüket.

A szavazatok lezárása előtt mind a hét döntős visszatért a színpadra, hogy még egyszer önfeledten megmutassák, ők a legjobbak.

Mindössze öt biztos kiadó hely maradt a következő fordulóba.
Aki biztosan továbbjut: Zámbó Krisztián, Stone, Antal Timi, és Oláh Gergő, Csobot Adél.
A legkevesebb nézői szavazatot Szabó Dávid és a Like kapta, ezért nekik kellett párbajozni.

A párbajt Szabó Dávid kezdte, majd a Like következett.

A döntés:
Geszti szerint érdekes volt a Like dalválasztása, de kicsit nyers volt. Dávid viszont szerinte ennyire jól még nem énekelt, ezért szerinte a Like-nak kell hazamennie. Feró elismerte, hogy jól énekelt Dávid, de a csapata produkciójában sem talált kifogásolnivalót, Szabó Dávidot küldte haza. Keresztes Ildikó szerint a Like a legjobb csapat, akit valaha látott, mégis őket küldte haza, mert Dávid előrébb tart. Malek Miklós kimondta, nem nekik kéne itt állniuk, és nagyon nem örült, hogy neki kell eldöntenie, hogy ki essen ki.
Mégis ő döntött, a Like-ot küldte haza ő is, így a lányoknak ért véget a verseny.




Forrás: rtlklub.hu

2012. november 10., szombat

2012- X-Faktor3 - 5. élő adás - az ötödik kieső: Fehér Zoltán

Az ötödik élő show-ban a mentorok egyetértettek abban, hogy sokkal erősebb produkciókat láthatott a közönség a versenyzőktől, így mind a döntés, mind a búcsú sokkal nagyobb fejtörést okozott.

X-Faktor 2012 - 5. élő adás 2012. 11. 10-én: - Videó

ÚJ OLDALUKAT MUTATTÁK MEG A VERSENYZŐK

Keresztes Ildiék múlt héten talán az X-Faktor történetének egyik legnagyobb drámáját élték át. A mentor kicsit hajótöröttként éli meg, de folytatja a versenyt, két versenyzőjére koncentrál. Péter az 5. élő show-ra dicsérni jött, nem temetni, Miki is pozitív hangulatban érkezett a stúdióba, Ferónak pedig bár már csak egy versenyzője maradt, de állítja, ő a legjobb mind közül.
Az X-Faktor ötödik élő show-jában már csak 8 versenyző maradt versenyben.

A nyitány most Szabó Dávidé, aki Alexander Rybak Fairytale című dalát adta elő. Keresztes Ildit teljesen levette a lábáról a fiú, táncával is elvarázsolta, és Feró szerint telitalálat volt a dalválasztás, még sms-t is küldene Dávidnak. Mikit lenyűgözte, hogy újdonságot láthatott, Péter szerint azt csinálta, amihez ért: igazi show-t varázsolt a színpadra.

Dávid után Zámbó Krisztián következett Bon Jovi dalával, a Keep the faith cíművel. Feró úgy érzi, Krisztián visszatért arra az útra, hogy megmutassa, ő igazán jó, és energikus volt, és úgy odavágott, ahogy azt kell. Péter szerint figyeljen kicsit jobban a pontos éneklésre.

Csobot Adél lépett harmadikként a színpadra, a The Bangles Eternal Flame című slágerét énekelte. A lány mindig személyiségével tesz hozzá a dalhoz Geszti Péter szerint, és bár nem volt minden hang a helyén, Péter mégis szívesen lebegett együtt a lánnyal, hiszen egy teljesen új stílust mutatott meg. Ildit sem zavarták a hangok, mert az újdonság nagyobb erővel hatott rá, Feró pedig újra szeretné látni a régi, csintalan kis bolondot a színpadon.

A reklám után Keresztes Ildi mentoráltja következett. Stone a múlt héten igen közel került a kieséshez, párbajoznia kellett, de a nehéz percek után újult erővel, a Vágtass velem! című P.Box dallal robbant be a színpadra. A mentoroknak tetszik Stone hitelessége, Miknek szimpatikus, hogy az énekes nem akar másnak látszani, mint ami ő maga. Feró szerint egyszerűen hozza vissza a rock hangulatát. Ildi úgy érzi, a mai fiatalok is megtapasztalhatták, hogyan is szóltak anno a nagy rockzenék.

Antal Timi Kelly Clarkson dalát, a Behind the hazel eyes-t dolgozta fel. Ildi kicsit mesterkéltnek érezte a szenvedélyt, de Feró szerint tele volt érzéssel a produkció, Pétert kicsit zavarja, hogy hiányzott a lányból a már tőle megszokott harmónia, kéri, hogy Miki adjon neki egy kicsit „puhább” dalt, hogy jobban érvényesülhessen. Malek Miki igazi világsztárnak nevezte Timit, és úgy érzi, lassan biztonsági övre lesz szüksége, nehogy kiragadja őt a székből a lányból áradó energia.

Az újdonsült férj, Fehér Zoli Rácz Gergő szerzeményét, a Bennünk a világ!-ot énekelte. A fiút irigykedve nézte Feró, Ildi eddig úgy érezte, csak a szomorú dalok állank jól Zolinak, most meglepte, hogy új oldalát is megismerhette. Miki nem ért egyet mentortársaival, nem érezte, hogy őszintén átadja érzelmeit a fiú, szerinte többet is tud ennél mutatni.

Oláh Gergő a múlt héten előadásával felrobbantotta a házat, most egy lágyabb dallal, a Too close-zal (Alex Clare) állt a közönség elé. Malek Miki alig jutott szóhoz a közönség ovációjától, de örült annak, hogy most csak Gergőre tudott koncentrálni, mert nem volt tánc, ami elvonta volna a figyelmet a fiú hangjáról. Ildi megdicsérte a fiú egyszerűségét, mert igazán őszintén adta elő a dalt. Feró és Geszti Péter is szereti a fiúból áradó tiszteletet a zene iránt.

Az ötödik élső show utolsó fellépőjeként a Like birtokolhatta a színpadot. A lánybanda az Ez az a perc című dalt énekelte el, amelyet előzőleg Kocsis Tibor és Janicsák Veca előadásában ismerhetett meg a közönség. Péter látja, hogy a három lány szeret együtt énekelni, és ez érezhető a produkciójukon is. Miki szerint kicsit döcögősen indult a dal, de a végére összeszedték magukat. Ildi úgy érzi, a lányok most kezdenek igazán összeérni.

A 2011-es X-Faktor legjobb női előadója visszatért a műsorba: az extra produkcióban Muri Enikő első önálló albumáról, az Enciklopédiáról mutatta be az Amikor minden összedől című szerzeményt. Enikőre nemsokára új kihívás vár: az Operettszínházban megkapta a Ghost című musical női főszerepét.




Az eredményhirdetés előtt a mentorok értékelték az estét. Geszti Péter szerint, mivel sokkal jobb produkciókat láttak, a búcsúzás is sokkal fájdalmasabb lesz. Nagy Feró és Keresztes Ildi is úgy érzi, ők és a versenyzők is mindent megtettek, már a nézőkön múlik, hogyan tovább. A pozitív erők uralkodtak a stúdióban, Miki jó hangulata a verseny végére is megmaradt.

Végül Ördög Nóra kihirdette az eredményt: Szabó Dávid, Zámbó Krisztián, Oláh Gergő, Csobot Adél, Antal Timi és Like a 6. élő show-ba jutott, tehát Stone-nak és Fehér Zolinak kell párbajoznia.

A párbajt Fehér Zoli kezdte , majd Stone következett
A mentorok döntöttek: Nagy Ferónak kellett kimondani a végső szót, a mentor kis habozás után Fehér Zolit küldte haza.





Forrás: rtlklub.hu


2012. november 3., szombat

2012- X-Faktor3 - 4. élő adás - a negyedik kieső: Lass Bea

KERESZTES MENTORÁLTJAI PÁRBAJOZTAK EGYMÁSSAL

Keresztes Ildikó három versenyzője maradt a végére, Zámbó Krisztián végül beléphetett az ötödik élő show kapujába. Stone-nak és Lass Beának kellett megküzdenie egymással. A feszültség tapintható volt.


X-Faktor 2012 - 4. élő adás 2012. 11. 3-án: - Videó

A 9 döntős is ebben a szellemben lépett színpadra. Elsőként egy erős, energikus és érzelmes versenyző: Stone, aki a Magna Cum Laude slágerével érkezett. Malek Miklós örült, hogy tele volt energiával a produkció, ami miatt kicsit el is siette, de szimpatikus volt neki, hogy valami újat mutatott. Gesztit zavarba ejtette, hogy a rakéta fickóból egy ilyen dal jött elő, de jól állt neki. Feró szerint csak egy hibát követett el, hogy a táncoslányt elengedte. Keresztes Ildikó szerint visszafejlődött, mármint korban. Egy 30 éves kiscsákót látott a színpadot, ezt köszönte neki. Stone állítja, szülei bablevese töltötte fel, és az az álma, hogy Miklós kedvence lehessen egyszer.

Másodikként Feró egyetlen megmaradt csapata, a Like lépett színpadra. A lányok szépek, okosak, dögösek, és piszok jól énekelnek. De mit gondolnak róluk a mentorok? Geszti Péter: „Hiányzott a varázslat, az eleje gyengén indult, nem kapták el a hangokat”. Malek Miklós: „Tetszett, és megtörtént az, ami egy csapatnál a legfontosabb.” Keresztes Ildikó: „Vali megjött, felzárkózott a többiekhez, de valami hiányzott, talán túl beleültek a produkcióba.” Feró: „Magyarországon ilyen jó csapat az X-Faktorban még nem volt, az ég világon nem hiányzott még semmi.”

Szabó Dávid Puskás Peti slágerét énekelte. Keresztes Ildikó nagyon szerette ezt a produkciót, de hiányérzete van. Az szereti benne a legjobban, hogy tiszta és őszinte. Feró szerint a dalválasztás hibás volt, unalmas volt számára a produkció. Geszti szerint szívhez szóló volt a dal, Malek megdicsérte Gesztit a dalválasztás miatt, csak szerinte jobban ki kellett volna nyitnia a szívét.

Lass Bea tanulva az elmúlt heti kritikákból, most egy lírai, szerelmes dallal készült. Feró szerint kitűnően énekelte. Ő a magány kardforgató nője, de olyan jó lenne, ha eljutna a Paradicsomba és egy bugyuta, vidám nótát hozna. Geszti szerint az ő karrierje a drámaiság, de olyan mintha az ikertestvérét hozta volna el, mert szebb, mint valaha, viszont rosszabbul énekelt, mint eddig bármikor. Malek szerint ugyan helyenként kicsit hamiskás volt, de jó hangulata volt az egésznek. Keresztes szerint múlt héten a mentorok belökték egy zsákutcába, és most ezért nem sikerült úgy, ahogy, de megfogadta, hogy sikerre viszi Lass Beát, mert ő tudja, milyen a lány igazából.

Már két párbajt túlélt Fehér Zoltán, aki Bruno Mars slágerével készült mára. Malek szerint ez iskolás volt, Keresztes szerint Geszti hibája, hogy ez nem sikerült, mert rossz dalt választott. Geszti szerint egy mai fiatal így megy bulizni, és ez az első dal, ami feldobta a közönséget. Feró szerint Zoli egy párbajhős, és attól tart, ma is az lesz. Fehér Zoltán mindenki nagy meglepetésére a produkció után újra megkérte felesége kezét, így a 7 éve köttetett polgári eskü után végre a templomira is sor kerülhet.

Antal Timi Balogh Brigi dalát énekelte. Gesztinek lobogott a füle, olyan jól énekelt, de szerinte több érzés kellett volna, és kevesebb ének. Feró egyetértett Péterrel, ő még hamis hangokat is hallott. Keresztes nem érezte hitelesnek a dalt, mert erőszakos volt. Malek nagyon örült, hogy végre magyarul énekelt mentoráltja, neki jobban átjött az érzés, mint eddig valaha.

„Megbízható, magabiztos, elegáns. Színpadra termett, énekesnek született.” Így konferálta fel mentora Oláh Gergőt. A tehetség ismét bizonyított, egy rendkívül látványos produkciót nyújtott, amit vastapssal hálált meg a közönség. Feró minden dicséretét neki adta, de negatívumnak tüntette fel a háttértáncosat, akik elvonták róla a figyelmet. És hozzátette, hogy ez a sok tökéletesség unalmas is lehet egy idő után. Keresztesnek nem tetszett, mert szerinte nem illett hozzá a dal. A közönség nem tetszését nyilvánította ki. Malek szerint látványban volt erős. Geszti szerint erőteljes, dögös és nagyon mai volt a produkció.

Keresztes Ildikó megígérte, Zámbó Krisztián ma beváltja ígéretét, a mentorok szerint ez nem egészen sikerült. Geszti véleménye, hogy ez volt a legjobb eddig, de még mindig rengeteg hamis hang van. Gesztit kikészíti, hogy megint az apjával jött elő, Keresztes túlkiabálta Gesztit, ami már Maleknak sértette a fülét. Malek Miklós szerint ez egy jó irány. Feró szerint az eleje jó volt, de a felétől elvesztette a fonalat, és utána küzdött a dallal. Keresztes továbbra is hisz benne, és dühös, hogy a próbán sikerül neki, élő adásban pedig nem.

A mezőny egyik legsokszínűbb előadója, Csobot Adél következett Nena: 99 Luftballons című számával. Már a látvány lenyűgöző volt, ugyanis rengeteg piros lufiban fürödve énekelte a dalt. Keresztes Ildikó szerint remek volt a látvány, de nagyon hamis volt. Geszti osztályozott, show: ötös, éneklés hármas. Feró szerint teljes természetességgel tolta, és nagyon hamisan. Malek elmagyarázta, hogy a hidegháborúról szólt ez a dal, és ezt látták az arcán, a szomorkás arckifejezés a show része volt, nem pedig a csalódottságé.

A mentorok a legnehezebb pillanatok előtt összefoglalták az estét: Keresztes: Az élet szép, és mi szeretjük. Geszti szerint az élet szép, ha azzá tesszük, de ez nem sikerült szombaton mindenkinek. Malek örült, hogy látott sok újat a versenyzőktől, Feró pedig állítja, a csalódások is hozzátartoznak az élethez, de azokkal együtt szép.

Ezután az X-Faktor színpadán Majka vezetésével a Majka-Curtis Belehalok Swing Band fűtötte a hangulatot. Bár az előadás fantasztikus volt, nem terelte el a legdrámaibb pillanatról a figyelmet, amikor is kiderült, kik jutnak tovább.



Az X-Faktor ötödik élő show-jában is biztosan színpadra lép: a Like, Fehér Zoli, Antal Timi, Oláh Gergő, Szabó Dávid és Csobot Adél. A végére Keresztes Ildikó három mentoráltja maradt. Keresztes teljesen kiakadt, nem tudta, mi tévő legyen, nem akarta a közönségre hagyni, de dönteni sem bírt. Végül hármójuk közül Zámbó Krisztián menekült meg, Stone-nak és Lass Beának kellett párbajoznia. A feszültség tapintható volt.
A párbajt Stone kezdte majd Lass Bea következett.

Keresztes minden firkálónak azt üzente, hogy egyszer legyenek az ő helyében. Ildikó belül zokogott, végül kimondta, Stone-nak kell hazamennie. Feró elárulta, a válogatón Bea volt az egyik kedvence, most pedig vacakkal állt elő, ezért Lass Beát küldte haza. Gesztinek egyik sem tetszett: az egyik olyan volt, mint egy lassú harakiri, a másik pedig, mint egy érfelvágás - mondta. Végül Stone-t küldte haza. Malek szerint Bea nagy fejlődést mutatott, de még keresi a helyét. Malek szerint Stone megbízható, és végül Lass Beát küldte haza. Végül borítéknyitás következett, a közönség Stone-t juttatta tovább.
A döntés: Videó




Forrás: rtlklub.hu