2009. december 24., csütörtök

Az X Factor zsűrije és műsorvezetői


A zsűri tagjai

Az 1-3 évad alatt a zsűri tagjai: Simon Cowell zenei és tévés producer, Sharon Osbourne zenei menedzser és tévés személyiség, és Louis Walsh zenei menedzser.

A harmadik évad után Walsh-t kiírták a műsorból, helyét Brian Friedman amerikai koreográfus és Dannii Minogue ausztrál énekesnő vette át. Egy hét után azonban Friedman kreatív rendezője lett a műsornak; Simon Cowell szerint ugyanis nem működött együtt a zsűri. Walsh újra helyett kapott és 2007 júniusában véglegessé vált a döntőbizottság, Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh és Dannii Minogue részvételével.

2008. június 6-án (6 nappal az ötödik évad kezdete előtt) az ITV bejelentette, hogy Osbourne távozik a műsorból, helyét pedig Cheryl Cole a Girls Aloud énekesnője veszi át. Osbourne a távozása okaként megjegyezte, hogy nem szeret együtt dolgozni Dannii Minogue-val.


Műsorvezetők és az edzők


Kate Thornton volt az első három évad műsorvezetője. Őt a negyedik évadtól Dermot O'Leary váltotta fel.

Brian Friedman maradt a műsor produkcióinak koreográfusa, Yvie Burnett pedig az énektanár a második évad óta.

A narrátor szerepét Peter Dickson tölti be.


A zsűri kategóriái és azok nyertese

Minden évad során a zsűritagok válnak az egyes kategóriák mentoraivá, ahol a verseny során kategóriánként kiválasztanak (évadtól függően) 3 vagy 4 énekest, aki továbbjut az élő döntőkbe.


Forrás: wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése