2012. december 8., szombat

2012- X-Faktor3 - 9. élő adás - a kilencedik kieső: Szabó Dávid


Utoljára volt a mentorok kezében a döntés, mégsem ők döntöttek, a nézőkre bízták a választást.
A nézők két lányt és egy srácot juttattak tovább a végső küzdelembe.
Szabó Dávid búcsúzott a versenytől, a negyedik helyen végzett.

X-Faktor 2012 - 9. élő adás 2012. 12. 8-án: - Videó

A visszaszámlálás éjszakáján mindenki ideges, még a mentorok is, hisz a döntőbe jutás a tét. Antal Timi produkciója után Péter és Miklós egymás szavába vágva vitáztak.


Csobot Adél egy tüzes tangóval indította az estét. Táncban nem volt hiány. Keresztes Ildikó elismerte, fantasztikusan tangózott a lány, de azt érezte, picit el volt veszve, túlságosan koncentrált. Feró biztos benne, hogy színpadra teremtette az Isten Adélt. Szerinte a profikat megszégyenítette. Geszti tudja, ez nagyon nehéz feladat volt, de cukin megoldotta. Furcsállta a szenvedélyes dalválasztást, mert szerinte Adél inkább Hófehérke-típus. Malek egyszerűen megemelte nem létező kalapját. Adél nem tagadja, bomba van a szívében, és nagyon élvezte, hogy megmutathatta ezt az oldalát is.

Aztán az egyik legsokoldalúbb döntős, Oláh Gergő következett, aki most megmutatta, hogy a csibészes mosoly mögött mély érzések is vannak. Zongorán kísérte saját magát, miközben Berki Tamás Tartozom című csodálatos dalát adta elő. Geszti felrohant hozzá a színpadra, és nagyon megölelgette a „fiát”. Malek nagyon örült, hogy élőben zongorázott Gergő. Ildikónak is eljutott a szívéig, szép volt, sallangmentes, elhitte. Feró örült, hogy a múlt heti kisiklása után itt üdvözölheti a döntőben. Geszti szerint Gergő nemcsak egy énekes, hanem zenész, és ezt bebizonyította. Gergő ezzel a dallal szerette volna megköszönni az eddigi támogatást és szeretetet.

Szabó Dávid versenyprodukciója következett, aki egy Elton John nótával érkezett. Feró azt mondta, ha így folytatja, benne lesz a TOP3-ban. Ildikó végre elhitte neki, megjött az a fűszer, amit mindig is hiányolt. Miki szerint énekelt már sokkal jobban is, Geszti állítja, ő a kisherceg, és ő az egyik legszebb férfi énekes ebben az országban.

Az első kört Antal Timi produkciója zárta. Malek Miklós elárulta, Timinek magánéleti problémái adódtak, párjával kicsit elhidegültek egymástól. A lány szerencséjére egy angyal a mentora, aki tartotta benne a lelket, Timi pedig Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? című slágerével kiénekelhette magából a fájdalmat. Geszti nagyon szereti ezt a dalt, ő írta, szerinte Timi remekül elénekelte, bár voltak hangi problémák, de még mindig több érzés kellene. Feró veszekedni kezdett Péterrel, szerinte Geszti állandóan csak piszkálja Timit, és szerinte pont hogy volt benne érzelem. Ildikó csodálja a lányban, hogy 18 évesen ilyet nyújtott, a szenvedély meg az érzelem meg majd idővel megjön. Miklós szerint Pétert az téveszti meg, hogy Timi egy magabiztos nő, akinek gyönyörű lelke van.

A második fordulót a megállíthatatlan Oláh Gergő indította egy fergeteges Queen nótával. Malek azt mondta, ha Geszti lenne, azt mondaná, ilyet már láttunk, több érzelem kéne, de mivel nem Geszti, ezért csak szimplán megdicsérte. Feró szerint az eleje erőtlen volt, Ildikó érezte a fiún a nyomást. Geszti köszönte Miklósnak a kritikát, és szerinte kicsattanó volt.

Csobot Adél csodás, hófehér estélyi ruhában John Lennon előtt tisztelgett második dalával. John Lennont épp 32 éve, ezen a napon lőtték le New Yorkban. Geszti szerint merész dalválasztás volt, látta, hogy benne volt a tisztaság, de kicsit sulis maradt a dolog. Sugárzott belőle a szépség, de kevés volt. Ildikó szerint komoly énekesnő lett Adélből, és őt elvarázsolta, olyan volt, mint egy földre szállt angyal. Feró nem is érti, miért izgult, mert csodálatos volt Adél, aki egy új oldalát mutatta meg. Miklós szerint most énekelt Adél a legszebben lassú dalt. Szerinte nagyon is varázslatos, ha egy művész gyermeki szemmel, őszintén szemléli a dolgokat.

Szabó Dávid egy egyveleggel következett. Miklós szerint tisztességesen énekelte, de hiányolta a mentor munkáját belőle, mert nem volt összerakva a produkció. Geszti szerint most sok ember gondolta otthon, hogy milyen jók is voltak a 90-es évek. Ildikó szerint Dávid olyan előadó, akit ki lehet tenni egy nagyszínpadra. Feró állítja, most elvesztettek egy színházi embert, viszont nyertek egy popsztárt.

Antal Timi egy Eric Carmen dallal érkezett. Feró nagyon izgult a mély hangok miatt, mert volt ott egy csomó bizonytalanság. Ildikó annyit mondott, csodásan szól a pici lány hangja. Geszti szerint nagyon szépen tolta, a második refrénnél a hideg is rázott mindenkit. Malek megköszönte, hogy megint megugrotta a lécet.

A négy döntős közös produkciója és az extra fellépő, a Belmondo oldotta még egy picit a feszültséget, de aztán újra komolyra fordult a dolog, ugyanis eljött az idő, hogy kiderüljön, ki a 2012-es X-Faktor három dobogósa.Párbaj nélkül megúszta a top 3-ba jutást Antal Timi és Oláh Gergő.
Szabó Dávid és Csobot Adél küzdött az utolsó dobogós helyért.
A párbajt Szabó Dávid kezdte, majd Csobot Adél lépett a színpadra.

A döntés: Videó
Utoljára volt a mentorok kezében a döntés. Geszti elmondta rögtön az elején, hogy mindkettőjüket nagyon szereti, kedves emberek, de Dávid előrébb tart szakmailag, ezért Adélnak kell hazamennie. Miklósnak mind a két párbajdal tetszett. Dávid már párbajhős, Adélnak viszont ez új szituáció volt. Miklós elismerte, hogy Dávid előrébb áll szakmailag, de Csobot Adélban nagyobb az X-Faktor. Ildikónak tetszett, hogy mindketten nagyon nehéz dalt választottak, hogy küzdöttek az utolsó pillanatban is. Adél érdekesebb, Dávid viszont profibb. Ildikó nem a szívére hallgatott, ezért Adélt küldte haza. Feró úgy érezte, két angolkeringő versenyezett egymással, szerinte kínlódtak mind a ketten. Nem tudott dönteni, nem akart dönteni, és nem értett egyet saját magával, de a nézőkre bízta ezt a feladatot. A nézők úgy döntöttek, hogy a Finálé hétvége előtt Szabó Dávidot küldték haza.

Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Loading...