2011. szeptember 18., vasárnap

X faktor 2 - 3. válogatás

A 2007-es Csillag Születik tündöklő tehetségeket rejtett. Tavaly Janicsák Veca átváltozása nyűgözte le az X-Faktor mentorait, idén Kocsis Tibor csillaga vibrál fényesebben, mint 4 évvel ezelőtt.

Válogatás 2011. 09. 17. Videó


Az X-Faktor harmadik Válogatóján nagyobb létszámban álltak színpadra a csapatban induló énekesek, mint a korábbi fordulókon. De nem mindenki járt sikerrel. Két páros tűnt ki a csapatok sokaságából, egy szerelmespár és egy lányduó. Utóbbiak első blikkre magasságkülönbségükkel vonzzák a tekintetünket, de amint kiengedik a hangjukat, már egészen másra figyelünk. Kitti és Szsisz (a névváltoztatás jogát fenntartják) a Moulin Rouge-ból jól ismert Lady Marmalade című dallal léptek fel, amit a mentorok annyira élveztek, hogy ráförmedtek Keresztes Ildikóra, amikor leállította a produkciót. „Először olyan Madagaszkár-feelingem volt, gondoltam, egy zsiráf és egy antilop majd elnyom valamit, és ehhez képest azt kell, hogy mondjam, hogy nem nagyon emlékszem olyasmire, amikor egy duó két külön szólamot énekelve a helyén van” – mondta Geszti Péter, a lányok pedig négy igennel továbbjutottak.



Angler Balázs és Simon Boglárka egy pár a hétköznapokban is. Együtt tervezik a jövőt és a versenybe is együtt jelentkeztek. Geszti így értékelte őket: „Édesek vagytok – ahogy mostanában mondani szokták – mint két kicsi legó. Rohadt nehéz műfaj, amit csináltok, és ehhez képest tök helyesek vagytok, ahogy nyomjátok.” Keresztes Ildikó már kevésbé volt elégedett és soknak tartotta a színpadon elcsattant csókokat is, de igent mondott a szerelmespárnak, akárcsak Feró, Malek és Geszti. Malek Miklós a harmadik Válogatón szűkmarkúan osztotta az igeneket, többször mentortársai kérlelték, hogy legyen engedékeny egy-egy jelentkezővel szemben. Nem mindig sikerült meggyőzni, de voltak olyan versenyzők, akiknél meg sem fordult a fejében, hogy nemmel szavazzon.



A 25 éves Gyurcsík Tibor megunta, hogy hobbiénekes legyen. A civilben gépészmérnök végzettségű fiú sosem mert énekelni mások előtt, most mégis úgy döntött, hogy megpróbál reflektorfénybe kerülni. A Pókember (animációs filmsorozat) betétdalát adta elő a mentoroknak, akik eleinte bizonytalannak tartották az előadását, de a dal végére Tibi meggyőzte őket. Különösen azután, hogy kiderült, sosem tanult énekelni, erre még a híresen szigorú és kifinomult hallású Malek Miklós sem számított. Gyurcsík Tibor magabiztossága már színpadra lépésekor sem volt kérdéses, ám produkciója után joggal távozhatott széles mosollyal az arcán.



A székesfehérvári Tóth Gabi egy sör után adta be a jelentkezését az X-Faktorba és saját bevallása szerint a jó zene olyat hoz ki belőle, amire még ő maga sincs felkészülve. Erről bemutatkozása után a mentorok is meggyőződhettek, amikor felcsendültek a Hungária-sláger első taktusai. Gabi megőrült a színpadon, a mentorok pedig felpattantak székükből és végigtáncolták a dalt. „Áruld el, hogy mit szedsz, mert ez kell nekünk” – viccelődött Geszti, majd Keresztes Ildikó hozzáfűzte: „Az első, ami eszembe jutott, hogy ez kész hülye. Ami abszolút piros pont a szakmában.” Gabi mindenkit lenyűgözött és bezsebelte az összes mentor igenjét.



Ami az energiát illeti, abban Rolkó László sem szűkölködik. László a kisfiával érkezett, azért akar érvényesülni a popszakmában, hogy a gyerekei büszkék lehessenek rá. Billy Stewart Summertime-jának átdolgozott verzióját énekelte, a közönség hamar felvette a ritmust a bohókás versenyzővel. Geszti, Keresztes, Malek és Feró nehezen tudta értékelni a produkciót, de magával ragadta őket. „Nem tudom, mi volt ez, de jó volt” – mondta Keresztes Ildikó. „Elkaptál minket, elkaptad a csajokat, jó volt” – összegezte Feró. Lacit mindenki alkalmas tartotta arra, hogy újra bizonyíthasson.



Luther Beuka egészen másképp lepte meg a mentorokat, mint ahogy az első látásra hétköznapinak tűnő, de lehengerlő énekesek szokták. Beuka nem tanulta meg rendesen a „Zene nélkül mit érek én” szövegét és az önmenedzselése sem volt a legjobb, de kapott egy második lehetőséget. Az AC/DC Money Talks című dalával már nagyobb sikert aratott, de Malek Miklós így is nemet mondott. Geszti Péter félelme viszont Beuka nehezen kezelhető természete miatt alakult ki, ennek ellenére az ő igenjével sikerült zöld utat kapnia a Táborba. „Te vagy a legboldogtalanabb továbbjutó” – mondta Ördög Nóri Beukának, aki elárulta, azért nem tud örülni, mert úgy érzi, hogy megalázta magát.



Fehér Zoltán családjával érkezett a Válogatóra, 3 éves kislánya is vele volt, aki örökölte tőle a muzikalitást. A 24 éves, eladóként dolgozó Zoltán Jennifer Hudson One Night Only című slágerével beénekelte magát a következő fordulóba, a mentorok állva tapsoltak neki. „Vannak ízlésbeli problémák, de annyira jó hangod van, hogy valami őrület. Brutálisan jó hangod van” – mondta Keresztes Ildikó, Malek Miklós pedig megkönnyebbülten hozzátette: „Végre valaki, akinek jól megy az éneklés.” Zoli megkapta az esélyt, készülhet a Táborra.



Farkas Éva tavaly már járt az X-Faktor válogatáson, akkor a legjobb 100-nál búcsúzott. Idén mindent feltett egy lapra, mert a kiesés ráébresztette arra, hogy az énekesi pályát akarja hivatásának. Évi most csak arra koncentrál, hogy sikerüljön valóra váltani az álmát. A mentorok előtt szerényen fogalmazott, azt mondta, egy lépcsőfokkal szeretne előrébb jutni, mint tavaly. „Van egy adottságod, amit nem lehet tanulni” – mondta Malek Miklós a produkció után. Az angyali hangú Évinek minden mentor igent mondott, így az első lépcsőfokon túljutott.



Utolsóként egy régi ismerős lépett színpadra. Kocsis Tibor 2007-ben a Csillag Születik versenyzője volt, abban az évben, amikor Janicsák Veca is indult. Négy év alatt sokat változott a személyisége és a színpad is hiányzott neki, ezért úgy döntött, újra megpróbál érvényesülni a zeneiparban. Tibor nem slágert hozott, Robbie Williams egy kevésbé ismert dalával, az „I Will Talk and Hollywood Will Listen”-nel érkezett. Tibor hangja elvarázsolta a mentorokat, de nemcsak énektudása miatt járta át kellemes érzés az ítészek tagjait, az énekest körüllengő aura is hatással volt rájuk. „Nagyon szépen énekelsz, tisztán és nagyon sok hit van benne, ami nagyon fontos, azt ritkán hallom” – kezdte az értékelést Malek Miklós. „Az volt az érdekes, hogy amikor csak ott álltál, akkor is jó voltál. Pedig tényleg nem csináltál semmit” – tette hozzá Nagy Feró. Kocsis Tibor egyértelmű igennel kapott egy újabb esélyt a mentoroktól.





Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése