2011. október 1., szombat

X-Faktor 2 - 4. válogatás

Minden eddiginél több volt a nevetés az X-Faktor negyedik Válogatóján. Több produkciónál nehezen lehetett eldönteni, hogy szórakoztatóan rosszak vagy különc tehetségeket rejtenek?

Több produkció pengeélen táncolt jó és rossz között, és először fordult elő, hogy Malek Miklós rimánkodott mentortársának egy igenért.

Válogatás 2011. 09. 24: Videó

A negyedik Válogató első versenyzőjéről, Bús Atyimcsev Juditról nem lehet mondani, hogy problémát okoz neki kinyilvánítani határtalan boldogságát. A széles mosolyú zongoratanár annyira várta már, hogy beengedjék a mentorok elé, hogy örömében sikítva szaladgált körbe a színpadon, egészen addig engedte ki magából a várakozás szülte feszültséget, amíg Nagy Feró nem emlékeztette rá, hogy énekelni érkezett a válogatásra. Judit egyedi módon adta elő az I Love You Baby-t, a közönség jól szórakozott, de a mentorok nem találtak szavakat, amikor értékelni kellett az előadást. Keresztes Ildikó a nevetéstől nem tudott beszélni, Malek Miklós pedig bajban volt, amikor meg kellett hoznia a döntést: jó volt, amit látott vagy rossz? Geszti Péter az X-Faktor Kiszel Tündéjének nevezte a versenyzőt, aki még ezt a bókot is lelkesen megköszönte, de a legjobban akkor örült, amikor elég igent kapott ahhoz, hogy továbbjusson.



A mentoroknak nem maradt sok pihenő a zongoraművész performansza után arra, hogy nyugodtan hátradőljenek a székükben. Érkezett egy újabb „asztalra mászós bolond”, Léki Bence egy Lady Gaga slágerrel, de Malek Miklós nem bánta, szerinte Bence volt a legjobb az összes mentorasztalt betámadó versenyző közül és dicsérte énektudását is. A Pokerface sikert hozott a jelentkezőnek, várják vissza a Táborban.



Egy perzsa énekes-jelölt, Aghazadeh Mehdi,



egy Mickey Mouse-hangú rocker és egy színészi álmokat elengedő szakács után jött egy hatalmas, kedves arcú biztonsági őr, Tarány Tamás. Tamás kíváncsi rá, hogy a lábán kívül máshol is található-e benne X, ezért jött el a válogatásra. És jól tette.
A mentoroknak felemelő pillanatokat szerzett az énekes átváltozása a U2 Beautiful Day című dalának előadása közben, és ezzel a közönség sem volt másképp. A nézőtér egyszer csak hullámozni kezdett, mindenki egy emberként tombolt Tamás átütő produkciója alatt. Malek Miklós szerint egy transzformációnak lehettünk szem- és fültanúi, mert amilyen bizonytalanul kezdte a dalt, annyira kinyílt közben és magával ragadta hallgatóságát. „A legfontosabb a művészetben, hogy elkapod a közönség tökét, még a csajoknak is, és te elkaptad” – mondta Nagy Feró, Tamás pedig zöld utat kapott a Táborba.



Maria Mamah Floridából érkezett, édesanyja magyar, most ismerkedik a nyelvvel és nagyon szeretne Magyarországon énekesnő lenni. Cee Lo Green Forget You című dalával érkezett, előadásával még a legszigorúbb mentort, Malek Miklóst is meggyőzte, a színfalak mögött pedig kiderült, hogy Bartók Béla Maria dédnagymamájának testvére volt. A mentorok nem értettek egyet abban, hogy Maria tud-e énekelni, de azt nem vonták kétségbe, hogy a lány „tele van zenével”. Érdemes volt hazajönni Floridából, a versenyző már készülhet is a Táborra.



A 20 éves színésznövendék, Vígh Zoltán elesett a színpadon, de egy pillanatra sem hagyta abba a Hooligans-dalt, profikat meghazudtoló lélekjelenléte és dinamikus előadása meggyőzte a mentorokat arról, hogy helye van az X-Faktorban.



Polgár Géza az RTL Klub riportere, 36 éves és szeretné, ha történne vele valami új, ami a zenével kapcsolatos. Ezért jelentkezett az X-Faktorba. Egy Michael Bublé-dallal győzte meg a mentorokat arról, hogy van benne elég muzikalitás a továbbjutáshoz.



A 22 éves főiskolai hallgatót, Varjú Renét igazi popsztár-alkatnak kiáltotta ki Keresztes Ildikó, miután magabiztos produkciójával levette a közönséget a lábáról. Renének a többi mentor is igent mondott, a Táborban megmutathatja, mi rejlik még az előnyös külső mögött.



Samu Krisztának, ismertebb nevén Mazsinak nem volt ismeretlen az X-Faktor színpada. Tavaly egy AC/DC-dallal robbant be a mentorok elé, idén visszafogottabb stílusban mutatta meg, mi rejlik a torkában. Nem aratott osztatlan sikert, de mindenkitől kapott egy igent, hogy összeszedhesse magát a Táborra és újult erővel vágjon neki a következő fordulónak.



A 22 éves Abodi-Nagy Blanka rendezvényeken énekel és szeretné megszerezni a jogosultságot ahhoz, hogy énekesnőnek nevezhesse magát. Cserháti Zsuzsa Boldogság, gyere haza! című örökzöldjét gyönyörűen és egyedi stílusban adta elő, amit a mentorok is értékeltek. „Boldogság, te hazaértél, itt a helyed az X-Faktorban!” – mondta Geszti Péter, Blanka pedig megkapta belépőjét a Táborba.



Bagosi Alexandra ifjú kora ellenére kétgyermekes anyuka, első csemetéjét 17 évesen szülte, rá alig egy évre pedig megérkezett a kistestvér is. Alexandra 21 éves, eddig vendéglátóhelyeken énekelt, de ahogy Donna Glover It Is You-ját énekelte, egyértelművé vált, hogy a reflektorfényben a helye. A versenyző hangszínétől minden mentor elvarázsolódott, Geszti Péter a szenvedélyt hiányolta, de Alexandrának lesz még alkalma előhoznia magából a nőstényördögöt, ugyanis négy igen után újra az X-Faktor színpadára léphet.



Bagossy Norbert és Baricz Gergő együtt érkeztek a Válogatóra, legjobb barátok, így a versenyt is együtt szeretnék végigcsinálni. Először Norbi lépett a mentorok elé a Vad Fruttik Nekem senkim sincsen című dalával, Gergő pedig félt megnézni a barátját, mert úgy érzi, elveszti tőle az önbizalmát. „Meggyőző voltál és expresszív” – mondta Geszti Péter, Keresztes Ildikó viszont erősen vívódott, hogy tetszett-e neki vagy sem? Malek Miklós és Feró elégedett volt a produkcióval, először fordult elő, hogy Malek könyörgött a mentortársának egy igenért. Norbi végül megkapta az újabb lehetőséget.



Baricz Gergely Chris Isaak Wicked Game-jét hozta magával a Válogatóra, és a gitárját. Produkciója tele volt érzelemmel, mély, bársonyos hangja mellett a személyisége is magával ragadta a mentorokat, a közönség állva tapsolt az előadás végén. „Nem mertem levegőt venni. Nagyon nagy dolog, amit te műveltél velem” – mondta Keresztes Ildikó Gergőnek. Geszti szerint a fiatal énekes produkciójában érzékenység, törékenység, szépség és őserő rejlett. „Találtunk egy kis aranyrögöt” – tette hozzá Geszti. Baricz Gergely elővarázsolta a mentorokból az elismerést és a négy igent. A csapat ezzel teljessé vált, egy hét múlva kezdődhet a Tábor!




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése