2011. október 16., vasárnap

X-Faktor 2 - 1. élő show

BORÍTÉKBONTÁS UTÁN GYURCSÍK TIBI BÚCSÚZOTT AZ X-FAKTORTÓL

A Mentorok kettő-kettő voksot adtak a Rocktenorsnak és Gyurcsíknak, így a nézők döntöttek.

2011. 10. 15. - 1. élő show - Videó

19:30 - Elkezdődött az X-Faktor 2011 első élő show-ja! Ezúttal Ördög Nóra egyedül vezeti a műsort, így olyan cipőt vesz fel, amilyet csak akar. Nóri egy 14 centis magassarkúban lépett be a színpadra, majd egy rövid köszöntő után fel is konferálta az első fellépőt, Lil C-t, aki Usher More című slágerét adta elő hat férfitáncossal a háttérben. A Mentorok elégedettek voltak az énekes teljesítményével, szerintük Keresztes Ildikó ezzel a dalválasztással épp azt az oldalát domborította ki Lil C-nek, ami a legelőnyösebb, de Malek Miklós azonnal hozzátette, nem volt nehéz elénekelni, mert egy hangot kellett végig tartania benne.



19:49 - Geszti Péter felkonferálta első csapatát, az Ikreket, akik Christina Aguilera Beautiful című dalát adták elő. Bea és Mariann mozgása olyan volt, mintha egy láthatatlan tükör feszült volna kettejük között. Malek Miklós szerint úgy énekeltek, mintha a szobájukban gyakorolnának, nem pedig az X-Faktor színpadán énekelnének. Keresztes Ildikó nem érezte természetesnek a lányok előadását, Nagy Feró pedig egyenesen így fogalmazott: nagyon szépek vagytok, de ez minden jó, amit elmondhatok rólatok. Nekem nem tetszett.



19:56 - Malek Miklós sármos mentoráltja lépett a színpadra harmadikként. Gyurcsík Tibor Amy Winehouse Rehab című slágerét énekelte. Tibi mögött két lenge öltözetű lány táncolt. Keresztes Ildikónak tetszett a produkció és biztatta az énekest, hogy higgyen magában jobban. Geszti és Feró csak azt nem értette, miért bújt el az oszlop mögé a combixes lányok elől? Malek Miki szerint viszont Tibi már a színfalak mögött megtette, amit kellett, ezért nem vett tudomást a táncosok jelenlétéről. A mentoroknak tetszik Gyurcsík hangja, csak annyit kértek tőle, hogy legyen bevállalósabb és színesebb.



20:10 - Ismét Malek Miklós csapatának egyik tagja léphetett a Mentorok és a közönség elé, Tarány Tamást várja a színpad. Tamás a U2 Vertigójával robbant be a ledfal mögül a pódiumra és magával ragadott mindenkit. Figyelj ide te mackó vagy medve, nagyon jó vagy, megkajáltalak! - kezdte Feró az értékelést, Keresztes Ildikó pedig csatlakozott a lelkesedéséhez. Egyedül Geszti Péter kritizálta Tamást, szerinte egy antifazon, de Malek Miklós hamar leintette a csapatok mentorát. És a közönség is.



20:20 - Demes Tamás a Beatles Let It Be-jével készült az első élő show-ra. Az énekes nagyon élvezte az előadást, teljesen átadta magát a dalnak. Feró vegyes érzésekkel hallgatta a dalt, szerinte voltak hamis hangok, de ennek ellenére kellemes volt. Malek Miklós unalmasnak tartotta, Geszti Péter pedig többet vár egy ilyen jó hangszínű fiútól. Tamásnak benne volt a szíve és a lelke, mentora pedig összefoglalta a lényeget: Nagyon szépen és ízlésesen adtad elő ezt a dalt, 18 éves vagy, nulla énektanulással, én látom az utadat!



20:28 - Kováts Vera a mezőny legfiatalabb versenyzője következett Tamás után. A közönség végigtombolta a produkcióját. Malek Miklósnak nagyon tetszett Vera dala, szerinte olyan volt, mint egy vérbeli profi. Keresztes Ildikó is tökéletesnek és természetesnek látta Verát, Geszti Péter pedig egyenesen imádnivalónak tartja az énekesnőt. Annyira büszke vagyok rád, annyira szeretlek! - zárta az értékelést mentora, Nagy Feró.



20:42 - Egy összeszokott csapat, a Rocktenors Michael Jackson egyik legismertebb dalát, a Badet választotta első élő show-beli szerepléséhez. Néhány jackós mozdulatot is betanultak, hogy ne csak a fülnek, a szemnek is szórakoztató legyen a produkciójuk. Az előadás közben táncosok is becsatlakoztak a show-ba, amit a Thriller néhány sora színesített. Keresztes nagyon jól szórakozott az előadáson, egyik volt mentoráltjára emlékeztették a fiúk. Malek Miklós szerint Geszti kiölte a Rocktenorsból a rockot és Feró egyetértett vele. Komoly vita alakult ki a mentorok között, Geszti felháborodott azon, hogy Feró szerint a fiúk nem énekeltek. Péter hevesen védelmébe vette mentoráltjait.



20:51 - Bagosi Alexa egy nappal az élő show előtt bokasérülést szenvedett a közös produkció próbáján. Alexa ezért egy széken ülve énekelte el a dalát, Madonna You’ll See című slágerét. A mentoroknak tetszett a produkció, de egyöntetűen hiányolták belőle a magabiztosságot, és még több érzést akartak. Keresztes szerint el kell végre hinnie, hogy eljutott idáig, Feró pedig úgy véli, akár a döntőbe is bejuthat.



21:00 - Kocsis Tibor utolsó lehetőségének tartja az X-Faktort, emiatt rettentően izgul, Malek Miklós pedig épp ezt a feszültséget szeretné benne feloldani. A mentorok egyetértettek abban Tibor produkciója után, hogy kiválóan énekel és nagyon biztos hangja van, de több szenvedélyt és rockot kellene belevinnie az előadásába. Biztatták Tibor, hogy merjen kinyílni és adjon bele még többet, mert vannak benne még lehetőségek.



21:15 - Geszti Péter útjára engedte az Apollo23-at, akik első küldetésüket teljesítették is a tomboló közönség és a mentorok előtt. A lányok sikítása dominált a produkció végén. Feró várta a hamis hangokat, de nem voltak, még Malek Miklós szerint sem. Kicsit lazulhatnátok - tette hozzá Malek, a többiek pedig egyetértettek. Keresztes aggódik, hogy mi lesz az ő mentoráltjaival, Geszti pedig biztos benne, hogy ez egy szuper csapat lesz. Rettegj Magyarország!-tette hozzá Geszti.



21:23 - Baricz Gergőben nagyon hisz mentora, Keresztes Ildikó és nem véletlenül. Geszti szerint is jó alapanyag, de a Little Less Conversation után azt mondta, hogy Gergő nem tudta kihozni ebből a dalból azt, amit lehetett volna. Feró viszont imádta és szerinte rég a színpadon lenne a helye Gergőnek. Gesztire ne hallgass, nem ért a zenéhez - mondta Feró értékelése végén. Malek Miklós szerint a produkció fenomenális volt, meggyőzte és nagyon jól szórakozott. Ez, amivel te rendelkezel, ez csak a legnagyobbaknak van meg - mondta büszkén Keresztes mentoráltjának. Gergő boldog volt, amiért Maleknek is meg tudott felelni.



21:33 - Muri Enikő szeret olyan vizsgadarabokat választani magának a színi tanodában, amiben erősítheti a nőiességét, de első versenydalának mégis Beyoncé If I Were A Boy című slágerét választotta. Malek Miklós szerint Enikő most énekelt legjobban összes eddigi szereplése közül, sokat fejlődött és sokkal nőiesebb lett tavalyhoz képest. Keresztes elégedett volt, szerinte kijött Enikőből a dög, Geszti pedig nem gondolta volna, hogy azzal tesz jót Ferónak, ha megbuktatja a versenyzőt és ezzel átengedi neki egy évvel későbbre.



21:49 - Először lépett együtt színpadra a 12 legjobb énekes. A No Thanx Újabb nemzedék című slágerét adták elő.



22:02 - Az X-Faktor 2010-es győztese visszatért a tehetségkutató színpadára, de ezúttal az első meglepetés fellépőként. Vastag Csaba már Szállj! című saját slágerét adta elő az X-Faktorban.




22:18 - Ördög Nóri lezárta a szavazást.
Ők biztosan továbbjutnak a második élő show-ba: Baricz Gergő, Ikrek, Tarány Tamás, Kováts Vera, Kocsis Tibor, Apollo23, Bagosi Alexa, Lil C, Muri Enikő, Demes Tamás.
A Rocktenorsnak és Gyurcsík Tibornak kell párbajoznia.

22:28 - Elkezdődött a Párbaj. A Rocktenors lépett először színpadra a Queen Show Must Go On című slágerével. Gyurcsík Tibor magyar dallal készült, a Mindentől távol című dalba adta bele szívét-lelkét.



22:35 - Döntés: A párbajozók a mentorok elé álltak. Geszti Péter Gyurcsíkot, Malek Miklós a Rocktenorst küldené haza, Nagy Feró is Gyurcsíkra szavazott. Keresztes Ildikó a Rocktenorst küldené, a nézők döntöttek.
Gyurcsík Tibornak kell hazamenni.




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése