2011. október 2., vasárnap

X-Faktor 2 - A Tábor, első forduló

NAGY CSALÓDÁSOK ÉRTÉK A MENTOROKAT A TÁBORBAN

Az első körben jól teljesítő versenyzők közül többen is hibáztak és nem mindenki kapott második lehetőséget. A mentorok féltek a csalódástól, és félelmeik egy része beigazolódott.

Tábor 2011. 10. 01. Videó


Az első Válogató sikerei után a legjobb 150 énekes nagy reményekkel érkezett a Táborba. Ekkor még nem sejtették, milyen megpróbáltatások várnak rájuk. Itt az első körhöz képest teljesen új feladatok elé állították a versenyzőket a mentorok. Érkezésük után 3-4 fős csapatokra osztották az énekeseket és ekkor tudták meg, hogy másnapra meg kell tanulniuk együtt egy dalt. Egyetlen éjszakájuk volt arra, hogy összeállítsák a közös produkciót.

Kevés olyan szerencsés akadt, aki ismerte azokat, akikkel egy csapatba került, de még ez sem volt garancia a sikerre. A két jóbarát, Bagossy Norbi és Baricz Gergő közösen készültek a U2 Vertigójával, de a lelki támogatás nem volt elég a kifogástalan produkcióhoz. Bár Norbi és Gergő gyengébben teljesített, mint első szereplésükkor, megkapták a lehetőséget a továbbjutásra. A mentorok kíméletlen szavainál azonban jobban mardosta az énekeseket a bűntudat, amiért nem tudtak 100 százalékosan teljesíteni.



A másodszor induló Mazsi és Németh Katica elrontotta Tóth Gabi Elég volt című dalát, de azonnal újrakezdhették, miután a csapat harmadik tagját hazaküldték a mentorok. A két visszatérő továbbjutott a legjobb 100-ba, de nem nyugodhattak meg teljesen, senki nem volt elégedett a produkciójukkal, ők maguk sem.



Geszti Péter nagyon várta a Hajdu-ikreket, akik első alkalommal könnyeket csaltak a mentor szemébe. Bea és Mariann a másik ikerpárral, a Wild Flowers tagjaival együtt készült Lady Gaga Born This Way-ével, de Geszti már az első sorok után leintette őket és megkérte mindannyiukat, hogy több életet vigyenek a produkcióba. A lányoknak nem sikerült felhozni magukat arra a szintre, amit elvártak tőlük. Geszti csalódott volt, akárcsak a lányok. A Hajdu-ikrek kaptak egy újabb esélyt, a Wild Flowers viszont búcsúzott.



Barna Gergő az első Válogatón lenyűgözte a mentorokat a Mad Worlddel. Ezúttal két lánnyal állt színpadra. Kollányi Zsuzsával és Farkas Évivel a U2 One című dalát választották. Gergő elvétette az ütemet, amitől szinte azonnal össze is omlott, így átengedte a terepet a lányoknak. A hiba ellenére a mentorok láttak fantáziát mindannyiukban ezért továbbjuttatták őket.



A sok csalódás után jöttek olyan versenyzők is, akik hozták szokott formájukat és a mentorok fellélegezhettek. De csak addig, míg le nem kellett felezniük az énekeseket.

A 100 legjobb versenyzőt 25 fős csoportokra osztották, ekkor már tudták, hogy csak a legjobb 50 maradhat. Hogy ki melyik csoportba került, azt csak órákkal később fedték fel előttük a mentorok. Két 25 fős társaságnak búcsúznia kellett, a másik kettő viszont önfeledten örülhetett a továbbjutásnak.

Három énekes az elutasítás fájdalmát és a továbbjutás örömét is átélhette mindössze néhány percnyi különbséggel.
Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René egyéni énekesként indult a versenyben, de a Táborban egy csapatba kerültek. A mentorok már akkor meglátták bennük a lehetőséget, mert szerintük együtt igazán izgalmas csapatot alkotnak. Végül azt a döntést hozták, a fiúk egyénileg nem, de csapatban folytathatják a versenyt. Tamás, Tibi és René nem gondolkodtak sokat a mentorok ajánlatán, örömmel vetették bele magukat a felkészülésbe, ugyanis egy napjuk maradt, hogy egy teljesen új dallal, együtt lépjenek a mentorok és a közönség elé a legjobb 50 között.



Már csak egyetlen forduló és megtudjuk, kik készülhetnek a Mentorok házába, ahonnan már egyenesen az élő show-ba vezet az út! X-Faktor – A Tábor vasárnap este 19 órakor az RTL Klubon!
A mentorok TOP 50-es listája, akik még egyszer bizonyíthatnak A Táborban!

Abodi-Nagy Blanka

Anger Balázs és Simon Boglárka

Kumich Tamás, Nánássy Tibor, Varjú René

Arany Zsolt

Bagosi Alexa

Bagossy Norbi

Baricz Gergely

Barna Gergely

Bene Barbara

Bokor Mariann

Borzné Kovács Violetta

Czékmány Tamás és Wunderli Hajnalka

Csordás Levente

Csótó Szilvia és Berta Kitti

Dékány Balázs

Demes Tamás

Egerszegi Virág

Enrico Palli

Farkas Enikő

Farkas Éva

Fazekas Zoltán

Fehér Zoltán

Géczi András

Gubik Petra

Gyurcsík Tibi

Hajdu ikrek

Hangácsi Márton

Iveszics Inez

Kocsis Tibor

Kollányi Zsuzsi

Kovács Andor

Kovács Anikó

Kováts Vera

Kelemen Csaba - Lil C

Luther Beuka

Molnár Szilvia

Muri Enikő

Németh Katica

Oltyán Attila

Páll Timi

Polgár Géza

Rend Tamás

Rocktenors

Rolkó László

Samu Kriszta Mazsi

Sántha Dávid

Soós Enikő Gyöngyi

Szabó András

Szőke Adrienn

Tarány Tamás

Tarsoly Arnold

Töreki Andrea

Tóth Gabi

Tóth Jonatán

Vígh Zoltán






Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése