2012. október 6., szombat

2012- X-Faktor3 - A versenyzők az élő showba kerülésért énekeltek


KIALAKULT AZ ÉLŐ SHOW MEZŐNYÉNEK FELE

A Mentorok házába jutott fiúk és lányok közül Geszti Péter és Malek Miklós kiválasztotta azt a hat énekest, akik az élő showban is bizonyíthatnak, ezzel viszont össze kellett törniük másik hét versenyző álmait.

A Mentorok háza az utolsó forduló az élő showk előtt, így a versenyzőknek az itt előadott egyetlen dal áll rendelkezésükre, hogy azzal minden tekintetben lenyűgözzék mentorukat. A Tábor végén nagy meglepetésre nem 24, hanem 25 versenyző kapott lehetőséget rá, hogy ebben a fordulóban bizonyítson.

X-Faktor 2012 - Mentorok háza 1. adás 2012. 10. 06-án: Videó

Geszti Péter Duna-parti villájában fogadta versenyzőit, akik hajóval érkeztek mentoruk házához, sőt egy kis kikapcsolódásra is volt még idejük, ugyanis csobbantak egyet a Dunára néző medencében, mielőtt Péter bemutatta volna nekik azt az embert, aki a segítségére lesz a nehéz döntések meghozatalában. Geszti jó barátját, a Class FM programigazgatóját, Tiszttartó Tituszt hívta segítségül, ő ugyanis minden idegszálával arra tud figyelni, hogy ki az aki igazán eladható a mai magyar poppiacon, ami a jó hang mellett szintén egy nagyon fontos része a sikernek.

Dunakeszin Nagy Szilárd kezdte az éneklést, aki nagyon bízik a továbbjutásban és közben szurkol a másik házban várakozó Csobot Adélnak is, akivel egyre szorosabb a kapcsolatuk. Szilárd produkciója saját bevallása szerint is jól sikerült, Péter és Titusz pedig egyetértettek abban, hogy a fiú igazi popsztár fazon.
Oláh Gergőről tudjuk, hogy feleségét nem énekhangjával, hanem a tánctudásával vette le a lábáról, erre azonban most nem volt szüksége, mert pusztán a hangjával is annyira lenyűgözte Gesztit, hogy elfelejtette, hogy egy meghallgatáson van és csak élvezte a produkciót.
Szabó Dávid sok kétséget hagyott maga után. Bár a hatalmas színpadi rutinnal rendelkező énekes jó teljesítményt nyújtott, a sokat látott szakember, Titusz szerint ez a fiú az elmúlt évek egyik legnagyobb kérdőjele.
Meggyes Csaba szerénységével és szinte hibátlan hangjával tűnt ki az eddigi fordulókban a mezőnyből. Bár Csabi próbálta levetkőzni gátlásait, és bizonyítani, hogy készen áll egy akkora kihívásra, amit az élő show jelent valamiért mégsem fogta meg eléggé a két döntnököt, pedig hangi adottságait mindketten elismerték.
Ekanem Bálint Emota bizonyította már, hogy a klasszikus és a könnyűzenében is otthonosan mozog. A zenei konzervatóriumban tanuló fiú taktikája az, hogy nem mutat meg magából mindent, mert fél, hogy ellövi minden puskaporát még az élő show előtt. Látszólag ez a visszafogott tempó is elég meggyőző, ha Bálint adja elő, ugyanis Geszti szerint benne van a legtöbb érzelmi dinamika a fiúk között.
Fehér Zoltán tavalyi kiesése után hatalmas átváltozáson ment keresztül azért, hogy idén a legjobb 12 közé kerülhessen. Zoli jó úton halad kitűzött célja felé, hiszen produkciójával „szétolvasztotta” mentorának és segédjének a szívét.

Péter a hat produkció után úgy érezte, hogy egy olyan kártyapakli van a kezében, amelyben hat ász van, mégis csak hármat használhat belőle. A döntést, hogy melyik legyen az a három ász, egy éjszakába nyúló rozézás segítette Titusszal, így végül nehezen, de megszületett Péter végleges döntése.

Geszti Péter nehéz percek előtt állt, hiszen az előző este meghozott döntését közölnie kellett a versenyzőkkel, ezzel pedig darabokra törnie három ember álmát. Péter végül Szabó Dávidnak, Oláh Gergőnek és Fehér Zoltánnak szavazott bizalmat.

Geszti választottjai:

Oláh Gergő - Videó

Szabó Dávid - Videó

Fehér Zoltán - Videó


Tihanyban Csobot Adél lépett először Miklós gyönyörű kilátású teraszára, hogy meggyőzze Mikit és Gabit rátermettségéről. A már rutinos mentorsegédet Adél hangilag nem annyira győzte meg, Gabi mégis úgy érzi, annyi minden van ebben a lányban, hogy lehet, hogy Miklós kezei alatt, az ő segítségével kiteljesedhetne.
Balla Réka is hibázott a produkciója alatt, már ami a hamis hangokat illeti, de abban Gabi és Miki is egyetértettek, hogy van a lányban valami, amitől akár igazi popsztár is lehetne.
Pál Loretta produkciója után már Gabi is kezdte érteni, hogy idén miért volt szükség arra, hogy hét versenyző jusson el a mentorházig. A 16 éves lány még ebből a kivételesen erős mezőnyből is kimagaslott hangi adottságai miatt, de a mentorsegéd szerint Loretta valóban egy gyémánt, viszont elég csiszolatlan még.
Danics Dóra produkciója annyira jól sikerült, hogy Gabi szinte felpattant és táncra perdült az előadás alatt, a dalt követően Miklós is csak ennyit tudott kérdezni: „mekkora bulit csinált itt ez a Dóra lány?”
Antal Tímea produkciói után eddig is nehezen szólaltak meg a mentorok, nem volt ez máshogy Tihanyban sem. Az erdélyi lány dala után Miklós csak elismerően bólogatott, Gabi pedig csak ennyit fűzött hozzá: „nem tudok mit mondani”.
Jáger Kinga a Táborban lenyűgözte a mentorokat egy kiváló dalválasztással, a mentorházban mégis talán pont ezt a részét rontotta el leginkább a produkciójának. Kinga meg akarta mutatni, hogy fiatal kora ellenére tud igazán nőiesen énekelni és mozogni a színpadon, de ehhez a választott dal mondanivalója egyáltalán nem passzolt ezért egy kicsit stílus idegenné vált az előadás.
Tóth Gabit idén is sikerült majdnem könnyekig hatnia egy versenyzőnek. Kvaka Andrea előadása után a pink hajú mentorsegéd csak kereste a szavakat és nem tudott semmi rosszat mondani Andi produkciójára.

Miklós hatalmas káoszt érzett a fejében hallva a hét lányt, ebben próbáltak rendet rakni Gabi segítségével, de hiába. Bár sokat beszélgettek az összes versenyzőről, Miki nem tudott dönteni, így inkább másnap reggelre napolta a végleges döntést.

Malek Miklós talán az összes mentor közül a legnehezebb feladatot kapta idén, amiért neki kellett a hét lány közül négyet hazaküldenie. Miklósnak még aludnia is kellett egyet a döntésre, de végül meghozta azt. Miklós úgy döntött, hogy Kvaka Andrea, Antal Tímea és Csobot Adél bizonyíthat az élő showban.

Malek Miklós választottjai:
Kvaka Andrea - Videó

Antal Tímea - Videó

Csobot Adél - Videó




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése