2012. október 7., vasárnap

2012- X-Faktor3 - A versenyzők az élő showba kerülésért énekeltek 2. rész


TELJESSÉ VÁLT A LEGJOBB 12 MEZŐNYE

A Mentorok házának második részében a csapatok, valamint a 28 év felettiek kategóriájában is kiderült, hogy melyik lesz az a három-három produkció, amelyek bizonyíthatnak az élő showban.

X-Faktor 2012 - Mentorok háza 2. adás 2012. 10. 06-án: Videó

A Mentorok háza két új helyszínen folytatódott. Nagy Feró mentoráltjaiért egy óriás limuzint küldött, hogy elvigye őket egy budapesti luxusszállodába, ahol később énekelniük kellett.
Keresztes Ildikó Szentendrén fogadta versenyzőit, akik a nagy találkozás előtt még egy gyönyörű környezetben elfogyasztott reggelivel hangolódhattak az előttük álló megmérettetésre. A reggeli után Ildi bemutatta segédjét, Fehér Balázst, a Carbonfools frontemberét.
A budapesti Buddha bárban Nagy Feró is bemutatta segítőjét, a rangidős mentornak Molnár Tamás, az Anti Fitness Club frontembere segít majd, hogy biztosan jó döntést hozzon.

A csapatok közül a PJZ-nek tartott a legrövidebb ideig a várakozás. Tomi és Ricsi a mentorsegédet ugyan nem győzte meg arról, hogy tudásuk elég lehet az élő showban, de Ferót valamiért megfogta a két, stílusban tőle nagyon messze álló fiú.
A Katona lányok, vagyis a Soldiers Feró szerint még elég bizonytalan formáció, a testvérek produkciója nagyon jól sikerült, de nem biztos, hogy ez elég lenne az élő adásokban is.
A Wonderfool és a By the way nagy riválisokként tekintenek egymásra, hiszen mindkét fiúcsapat ott akar lenni a legjobb 12 között. Énektudásban egyik csapatba sem lehetett belekötni, de míg a By the way betanult, fiúbandás mozdulatokkal tarkította előadását, addig a Wonderfoolon érezhető volt, hogy bár ők dolgoznak kevesebb ideje együtt, mégis igazán egy nyelvet beszélnek és ez a színpadon is látszik.
A Spirit a Táborban nagyon meglepte a mentorokat. A frissen összerakott csapat hihetetlen hamar összeszokott és nagyon jól teljesített. Most a mentorházban viszont Feró és Tomi is egyetértett abban, hogy az előadott dal meghaladta Kinga, Örs és Peti képességeit.
A Like produkciója nagyon meggyőzőre sikerült. A mindig kritikus mentorsegéd, Tomi is elismerte, hogy bizony libabőrős lett a három lány előadásától, ez pedig talán a legfontosabb, ami a hallgatósággal történhet.

Este Feróra és Tomira kemény feladat várt, hiszen el kellett dönteniük, hogy melyik három csapat jusson el az élő showba. Tomi egy esetben egyáltalán nem értett egyet Feróval, egy a mentornak nagyon tetsző csapatra azt mondta be fog égni velük, ha magával viszi őket, végül mégis megszületett a döntés.

Bár a döntés meghozatalában még AFC Tomi is segítségére volt Ferónak, közölnie viszont egyedül kellett a hírt a versenyzőkkel. A Like, a Spirit és a P.J.Z. számára ez jó hír volt, a By the way, a Wonderfool és a Soldiers számára azonban véget ért az X-Faktor.

Nagy Feró választottjai:

Like  - Videó



Spirit - Videó



P.J.Z. - Videó



A 28 év felettiek meghallgatásán először Lass Bea lépett kétfős hallgatósága elé. A színészként dolgozó lány a válogatók során mindig megérintette Keresztes Ildikó szívét, most azonban ennél nagyobb dolgot vitt véghez, ugyanis Balázs is könnyeivel küszködött Bea előadása után.
Kovács László Stone a mezőny legidősebb versenyzőjeként úgy érzi, élete utolsó nagy esélyét ragadhatja meg az X-Faktorral. Stone elhatározta idén tokostul fogja betörni az ajtót, és ehhez minden tőle telhetőt meg is tett, hiszen produkciója közben mentor és segédje is csak elismerően bólogatott.
Kovács Erika előadásával meggyőzte Balázst arról, hogy egy nagyon jó alapanyag, akiből ideális popsztár válhatna, Ildi viszont úgy gondolta, Keri túl átlagos, valóban sztáralkat, de mégis átlagos.
Horváth Sándor nagy álma egy saját lemez, amin az általa szerzett dalokat adhatná ki, ezért is vágyik nagyon a továbbjutásra. A talán túlzottan is szerény énekes nem tudta levetkőzni gátlásait az előadása alatt ezért Ildinek és Balázsnak is maradt egy kis hiányérzete Sándor produkciója után.
Kiss Ernő Zsolt hiába teljesített jól a válogatók során, nem tudta bebizonyítani, hogy minden szituációban megállja a helyét. Balázs szerint nagyon merev volt Ernő előadása, Ildi szerint pedig túl jófiú benyomását kelti a fiatal apuka, ettől pedig nem elég érdekes.
Zámbó Krisztián meglepetést akart okozni mentorának dalválasztásával, és ez sikerült is neki, Ildi külön kiemelte, hogy Krisztián egy olyan dalban állt helyt, ami nem egészen az ő stílusa.

Este Ildi és Balázs összeültek, hogy a hallottak alapján átbeszéljék, ki lehet az a három versenyző, aki a produkciójával kiérdemelte, hogy az élő showba kerüljön. Mentor és segédje között hatalmas volt az egyetértés, így a döntés is egészen hamar megszületett.

Keresztes Ildikóra is várt még az a három esetben hálás, másik háromban viszont hálátlan feladat, hogy közölje döntését az énekesekkel. Kovács László Stone, Lass Bea és Zámbó Krisztián tudta lenyűgözni Ildit annyira, hogy magukkal vigye őket az élő showba, így Horváth Sándor, Kovács erika és Kiss Ernő Zsolt búcsúzott a versenytől, ezzel pedig teljessé vált az X-Faktor 2012 döntős mezőnye.

Keresztesi Ildikó választottjai:

Kovács László Stone - Videó



Lass Bea - Videó



Zámbó Krisztián - Videó



Forrás: rtlklub.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése