2012. november 3., szombat

2012- X-Faktor3 - 4. élő adás - a negyedik kieső: Lass Bea

KERESZTES MENTORÁLTJAI PÁRBAJOZTAK EGYMÁSSAL

Keresztes Ildikó három versenyzője maradt a végére, Zámbó Krisztián végül beléphetett az ötödik élő show kapujába. Stone-nak és Lass Beának kellett megküzdenie egymással. A feszültség tapintható volt.


X-Faktor 2012 - 4. élő adás 2012. 11. 3-án: - Videó

A 9 döntős is ebben a szellemben lépett színpadra. Elsőként egy erős, energikus és érzelmes versenyző: Stone, aki a Magna Cum Laude slágerével érkezett. Malek Miklós örült, hogy tele volt energiával a produkció, ami miatt kicsit el is siette, de szimpatikus volt neki, hogy valami újat mutatott. Gesztit zavarba ejtette, hogy a rakéta fickóból egy ilyen dal jött elő, de jól állt neki. Feró szerint csak egy hibát követett el, hogy a táncoslányt elengedte. Keresztes Ildikó szerint visszafejlődött, mármint korban. Egy 30 éves kiscsákót látott a színpadot, ezt köszönte neki. Stone állítja, szülei bablevese töltötte fel, és az az álma, hogy Miklós kedvence lehessen egyszer.

Másodikként Feró egyetlen megmaradt csapata, a Like lépett színpadra. A lányok szépek, okosak, dögösek, és piszok jól énekelnek. De mit gondolnak róluk a mentorok? Geszti Péter: „Hiányzott a varázslat, az eleje gyengén indult, nem kapták el a hangokat”. Malek Miklós: „Tetszett, és megtörtént az, ami egy csapatnál a legfontosabb.” Keresztes Ildikó: „Vali megjött, felzárkózott a többiekhez, de valami hiányzott, talán túl beleültek a produkcióba.” Feró: „Magyarországon ilyen jó csapat az X-Faktorban még nem volt, az ég világon nem hiányzott még semmi.”

Szabó Dávid Puskás Peti slágerét énekelte. Keresztes Ildikó nagyon szerette ezt a produkciót, de hiányérzete van. Az szereti benne a legjobban, hogy tiszta és őszinte. Feró szerint a dalválasztás hibás volt, unalmas volt számára a produkció. Geszti szerint szívhez szóló volt a dal, Malek megdicsérte Gesztit a dalválasztás miatt, csak szerinte jobban ki kellett volna nyitnia a szívét.

Lass Bea tanulva az elmúlt heti kritikákból, most egy lírai, szerelmes dallal készült. Feró szerint kitűnően énekelte. Ő a magány kardforgató nője, de olyan jó lenne, ha eljutna a Paradicsomba és egy bugyuta, vidám nótát hozna. Geszti szerint az ő karrierje a drámaiság, de olyan mintha az ikertestvérét hozta volna el, mert szebb, mint valaha, viszont rosszabbul énekelt, mint eddig bármikor. Malek szerint ugyan helyenként kicsit hamiskás volt, de jó hangulata volt az egésznek. Keresztes szerint múlt héten a mentorok belökték egy zsákutcába, és most ezért nem sikerült úgy, ahogy, de megfogadta, hogy sikerre viszi Lass Beát, mert ő tudja, milyen a lány igazából.

Már két párbajt túlélt Fehér Zoltán, aki Bruno Mars slágerével készült mára. Malek szerint ez iskolás volt, Keresztes szerint Geszti hibája, hogy ez nem sikerült, mert rossz dalt választott. Geszti szerint egy mai fiatal így megy bulizni, és ez az első dal, ami feldobta a közönséget. Feró szerint Zoli egy párbajhős, és attól tart, ma is az lesz. Fehér Zoltán mindenki nagy meglepetésére a produkció után újra megkérte felesége kezét, így a 7 éve köttetett polgári eskü után végre a templomira is sor kerülhet.

Antal Timi Balogh Brigi dalát énekelte. Gesztinek lobogott a füle, olyan jól énekelt, de szerinte több érzés kellett volna, és kevesebb ének. Feró egyetértett Péterrel, ő még hamis hangokat is hallott. Keresztes nem érezte hitelesnek a dalt, mert erőszakos volt. Malek nagyon örült, hogy végre magyarul énekelt mentoráltja, neki jobban átjött az érzés, mint eddig valaha.

„Megbízható, magabiztos, elegáns. Színpadra termett, énekesnek született.” Így konferálta fel mentora Oláh Gergőt. A tehetség ismét bizonyított, egy rendkívül látványos produkciót nyújtott, amit vastapssal hálált meg a közönség. Feró minden dicséretét neki adta, de negatívumnak tüntette fel a háttértáncosat, akik elvonták róla a figyelmet. És hozzátette, hogy ez a sok tökéletesség unalmas is lehet egy idő után. Keresztesnek nem tetszett, mert szerinte nem illett hozzá a dal. A közönség nem tetszését nyilvánította ki. Malek szerint látványban volt erős. Geszti szerint erőteljes, dögös és nagyon mai volt a produkció.

Keresztes Ildikó megígérte, Zámbó Krisztián ma beváltja ígéretét, a mentorok szerint ez nem egészen sikerült. Geszti véleménye, hogy ez volt a legjobb eddig, de még mindig rengeteg hamis hang van. Gesztit kikészíti, hogy megint az apjával jött elő, Keresztes túlkiabálta Gesztit, ami már Maleknak sértette a fülét. Malek Miklós szerint ez egy jó irány. Feró szerint az eleje jó volt, de a felétől elvesztette a fonalat, és utána küzdött a dallal. Keresztes továbbra is hisz benne, és dühös, hogy a próbán sikerül neki, élő adásban pedig nem.

A mezőny egyik legsokszínűbb előadója, Csobot Adél következett Nena: 99 Luftballons című számával. Már a látvány lenyűgöző volt, ugyanis rengeteg piros lufiban fürödve énekelte a dalt. Keresztes Ildikó szerint remek volt a látvány, de nagyon hamis volt. Geszti osztályozott, show: ötös, éneklés hármas. Feró szerint teljes természetességgel tolta, és nagyon hamisan. Malek elmagyarázta, hogy a hidegháborúról szólt ez a dal, és ezt látták az arcán, a szomorkás arckifejezés a show része volt, nem pedig a csalódottságé.

A mentorok a legnehezebb pillanatok előtt összefoglalták az estét: Keresztes: Az élet szép, és mi szeretjük. Geszti szerint az élet szép, ha azzá tesszük, de ez nem sikerült szombaton mindenkinek. Malek örült, hogy látott sok újat a versenyzőktől, Feró pedig állítja, a csalódások is hozzátartoznak az élethez, de azokkal együtt szép.

Ezután az X-Faktor színpadán Majka vezetésével a Majka-Curtis Belehalok Swing Band fűtötte a hangulatot. Bár az előadás fantasztikus volt, nem terelte el a legdrámaibb pillanatról a figyelmet, amikor is kiderült, kik jutnak tovább.



Az X-Faktor ötödik élő show-jában is biztosan színpadra lép: a Like, Fehér Zoli, Antal Timi, Oláh Gergő, Szabó Dávid és Csobot Adél. A végére Keresztes Ildikó három mentoráltja maradt. Keresztes teljesen kiakadt, nem tudta, mi tévő legyen, nem akarta a közönségre hagyni, de dönteni sem bírt. Végül hármójuk közül Zámbó Krisztián menekült meg, Stone-nak és Lass Beának kellett párbajoznia. A feszültség tapintható volt.
A párbajt Stone kezdte majd Lass Bea következett.

Keresztes minden firkálónak azt üzente, hogy egyszer legyenek az ő helyében. Ildikó belül zokogott, végül kimondta, Stone-nak kell hazamennie. Feró elárulta, a válogatón Bea volt az egyik kedvence, most pedig vacakkal állt elő, ezért Lass Beát küldte haza. Gesztinek egyik sem tetszett: az egyik olyan volt, mint egy lassú harakiri, a másik pedig, mint egy érfelvágás - mondta. Végül Stone-t küldte haza. Malek szerint Bea nagy fejlődést mutatott, de még keresi a helyét. Malek szerint Stone megbízható, és végül Lass Beát küldte haza. Végül borítéknyitás következett, a közönség Stone-t juttatta tovább.
A döntés: Videó




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése