2012. november 25., vasárnap

2012- X-Faktor3 - 7. élő adás - a hetedik kieső: Zámbó Krisztián

ZÁMBÓ KRISZTIÁN ÉDESAPJA DALÁVAL BÚCSÚZOTT

A párbajhős, Stone-nak és a mostanság hideget-meleget kapó Zámbó Krisztiánnak kellett párbajoznia a bennmaradásért. A mentorok határozottan döntöttek, Keresztes Ildikónak pedig újabb mentoráltjától kellett búcsút vennie.

X-Faktor 2012 - 7. élő adás 2012. 11. 24-én: - Videó

Stone, Csobot Adél és Oláh Gergő léptek először az X-színpadra. Volt, aki kettős érzelmeket robbantott ki a mentorokból, mások érzelmes lírákkal adták ki magukból a boldogságot.

Először Keresztes Ildikó énekese, Stone léphetett a reflektorok fényébe. Övé volt a szerep, hogy megalapozza és elindítsa az X-Faktort. Kemény sziklaként állt a színpadra a Beatrice slágerével, a Pancsoló kislánnyal, amit katonai mellényben és rockeres mikrofon mozdulatokkal tett a magáévá, és persze a babos kendő sem hiányozhatott a kezéről. Nagy Feró rögtön ki is szúrta magának: „Honnan veszed ezt az erőt? Nem is értem!” – mondta. Geszti Pétert meglepte és mulattatta egyben, de nem igazán tudta eldönteni, hogy mit is látott, viszont értékelte, hogy Stone kockáztatott. Malek Miklós testen kívüli élményként élte meg a produkciót: „paródiának nagyon jó volt”. Keresztes Ildikó szerint Stone-ba rengeteg energia költözött ezzel az újszerű gaggel.

Csobot Adél érzelmes dallal görgette tovább a műsort, a Spice Girls Mama című dalával. Visszafogottan, széken ülve énekelte az édesanyákat üdvözítő szöveget. Ildikó rögtön Adél produkciójának nőies oldalára figyelt fel, azonban a hangok csúszkálására is felhívta a lány figyelmét. Feró figyelmeztette: vigyázzon, már csak hatan vannak, nehogy a nézők elküldjék. Geszti Péter szerint azonban a verseny ezen részén már jobban kell figyelnie. Malek büszke volt mentoráltjára: áradt belőle a szeretet, ahogyan azt megbeszélték. Ördög Nóra egyszerűen vonta le a következtetést: „Adél, jól állt a szádban a dugó”.

Oláh Gergő új oldalát mutatva most először hozott magyar dalt az X-színpadra: A Piramis híres dalát a Szállj fel magasrát választotta. De a fellépés előtt annyira komolyan vette a felkészülést, hogy valóban a magasba szállt: repülőre ült. Malek szerint a Piramis nótából egy Michael Jackson előadást csináltak. Keresztes Ildikó boldog volt, hogy nem az eredetit másolták le, mégis megőrizték a dal valódi mondanivalóját: „olyan volt, mint egy ima vagy egy könyörgés”. Eljutott a szívéig a dal. Feró a múlt heti negatív kritikája után nagyot váltott: „jobb volt, mint az eredeti”- állította. Geszti szerint pedig 3 fontos jellemzője van Gergőnek: szeretet, szabadság és zene. Gergő szerint a zenetörténelem legszebb dalát énekelhette el.

A múlt heti kritika-özön után megnyugvást keresett, állítása szerint meg is találta Zámbó Krisztián, aki a Blue és Elton John közös dalát a Sorry Seems To Be The Hardest Word-öt hozta magával. Geszti Péter szerint fénytelen, pontatlan és zavaros volt, sokkal több kellene, még mindig. Malek azonban az énekes jobb pillanataihoz sorolta a dalt, szerinte jobban működik, ha visszafogja magát a színpadon. Feró: „mintha félnél énekelni” – dobta oda a véleményét Krisztiánnak. Ildikó valamennyire egyetértett társaival, nem csodálkozott mentoráltja küzdelmén, hiszen sokan támadják. „Félelem van benned ilyenkor?” – kérdezte Ördög Nóra. „ Inkább szomorúság” – felelte az énekes, élete legnehezebb és legcsodálatosabb időszakának nevezte az X-Faktort.

Antal Timi Jessie J Domino című dalával és óriási villám alakú fülbevalókkal táncolta be magát a színpadra. „Ez az Timi! Kijött belőled az állat. Most már tudom, hogy a jóból kicsit adnak!” – osztotta meg a lánnyal Keresztes Ildikó. Feró szerint egyre magabiztosabban énekel, és végre megértette Malek Miklós múlt heti megszólalását: Timi tényleg művésszé vált. Geszti Péter is boldogan köszönte meg a dalt Antal Timinek: szuper jó volt, kellemes és magabiztos. „Nem is kell neked mikrofon, akkora a hangod!” – zárta le a vélemények körét mentora, Malek Miklós.

Everything I Do, I Do It For You, énekelte Szabó Dávid a romantikus dalok „bölcsőjét” Bryan Adamstől. Malek Miklós szerint végre olyan dalt választottak, ami jól állt Dávidnak. Keresztes szerint jót tett neki a múlt heti párbaj, most is majdnem olyan jól énekelt, mint akkor. Azonban abban is biztos voltegyetlen női mentorunk: Dávidnak a lírai oldal áll a legjobban. Feró bosszút akart állni rajta, miután miatta esett ki az utolsó csapata is, de végül mégis meghúzta magát, mert Dávid jól énekelt. Geszti Péter: „az a legjobb benned, hogy ebben a versenyben azok közé tartozol, akiket lehet szeretni”. Dávid érezte a szárnyalást, bele tudott kapaszkodni a dalba, már látja a fényt az alagút végén – öntötte ki szívét Nórának.

Különleges feladatot is kaptak az énekesek a 7. élő show-ban: egymással kellett duettet énekelniük. A párosok közül először Antal Timi, Szabó Dáviddal karöltve érkezett a színpadra. Mentoraik szerint egy robbanékony duó született a kettősükből, a Maroon 5 és Christina Aguilera közös dalát a Moves Like Jagger-t X-esíteték. Tapsvihar és sikító tömegek. Feró szerint bárhol megállta volna a helyét az az előadás. „Harmónia volt köztetek, Jól álltok egymásnak, szép egész volt az egész”. Malek Miklós is nyugodtan szusszant fel, összeállt a produkció. Geszti boldogsága is előtört: „gyerekek jobb volt, mint a próbán”, sőt kijelentette évek óta ez volt a legjobb kettős a színpadon.

Keresztes Ildikó versenyzőinek kapcsolata nem mindig harmonikus mentoruk elmondása szerint, Stone és Zámbó Krisztián mégis remekül kiegészítik egymást. Roy&Ádám és Pély Barna duettjét a Feketén a hófehért hozták feketén-fehéren a színpadra. Geszti félve várta a párost, arra számított, hogy a Terminátor összecsap az Aliennel, és együtt eléneklik az Örömódát, és mégsem: helyesek voltak együtt, még hangilag is. Zámbó Krisztián énekhangja is dicséreteket kapott, Stone pedig ügyesen támogatta Krisztiánt. Nóri sose hitte volna, hogy Krisztiánt egy kopasz, kigyúrt pasi fogja megnyugtatni.

Csobot Adél és Oláh Gergő egy szerelmes évődést varázsolt a színpadra: Michael Jackson és Britney Spears duettjének köntösében, érkezett a The Way You Make Me Feel. Keresztes Ildikó annyira felpörgött, hogy a színpadra is majdnem felugrott. Feró is látta, amit Ildi: „a mai duettek közül ti voltatok a legjobbak”. Geszti Péter annyira élvezte a duót, hogy életében először szeretett volna valaki más lenni: Oláh Gergő. „Együtt hatványozódott az erőtök” – mondta Malek Miklós. Gergő és Adél teljes örömben reagáltak a véleményekre: „úúúúúúú” és „áááááááá”.



A kiesett versenyzők nyugalom-vacsorát készítettek a még versenyben lévő énekeseknek. A konyhában Fehér Zoli séf utasítgatta kuktáit, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Szabó Dávid vezetésével mindent elpusztítottak a menüből. A finom ételek megalapozták a teret a versenyzők közös produkciójának, melyben a 6 versenyző utoljára énekelt együtt a színpadon.

Visszatérés a múltba, a tavalyi év legkedveltebb versenyzője visszatért: Baricz Gergő ismét mikrofont ragadott, hogy elkápráztassa a nézőket. Némán állni című dalával lépett a színpadra, melyhez nemrég még klipet is forgatott.



Végül a 7. élő show alatt is elérkezett – az egyéni fellépések és a duettek meglepetése után – a pillanat, amikor kiderült a nézők akarata: ki lehet a tagja a végső ötösnek?
Akik biztosan tovább jutottak: Szabó Dávid, Csobot Adél, Oláh Gergő és Antal Timi.
Ezzel Keresztes Ildikó ismét nehéz helyzetbe került, két versenyzője – Stone és Zámbó Krisztián – egymás ellen párbajoztak.

Először Stone, majd Zámbó Krisztián énekelt a bennmaradásért.

A döntés - Videó

Malek szerint Stone-nak jól állt a dala, elhitte, amit énekelt, Krisztiánnak pedig csak annyit mondott: talán most énekelt a legjobban, mégis elfogyott a bizalma – akárcsak a nézőknak –, ezért Krisztiánra voksolt. Geszti Péter szerint sok mélyrepülés volt mindkettejük produkcióiban. Úgy érezte, olyan volt a mai műsor, mintha Krisztiánról külön és a többiekről szólt volna, annyit azonban elismert, hogy édesapja büszke lett volna a párbaj dalára – amit tőle kölcsönzött, azonban Krisztiánt küldte haza. Feró szerint nem szép dolog tőlük, hogy mindig édesapjával hasonlítják össze, Stone-ban pedig azt szereti, hogy mindig biztos önmagában: ő is Krisztiánt küldte el az X-Faktorból. Három szavazattal biztossá vált, hogy Ildikónak, a versenytársaknak és a nézőknek Zámbó Krisztiántól kell megválniuk.




 Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése