2010. november 20., szombat

X-Faktor 6. élő döntő - Dorka már nem folytathatja a versenyt


Vastag Tamás és Dorka párbaja után a mentorok hosszasan vívódtak és nem tudtak dönteni.
A nézők Dorkát küldték haza.



Az X-Faktor hatodik élő adásában tombolt a bulihangulat, de akadtak összesimulós slágerek is. Teljes műsor: Videó


19:30 – Ördög Nóra aranyszínű ruhában, Sebestyén Balázs pedig laza farmerben és zakóban lépett be a stúdióba, megemlékeztek a NON STOP-ról, majd bejelentették, hogy az énekesek ma este bulihimnuszokkal fogják szórakoztatni a közönséget. Geszti Péter és Malek Miklós viccesen cívódott egymással a múlt heti ellenszavazat miatt, ugyanis Geszti voksán múlt, hogy a NON STOP-nak kellett búcsúzni a versenytől.

Az első fellépő Shodeinde Dorka, aki mentora szerint a legtöbbet fejlődött az utóbbi két hétben. A fiatal édesanya Whitney Houston „I Wanna Dance With Somebody” című slágerét adta elő férfi táncosokkal a háttérben. Malek Miklós véleményezett először, és azt mondta Dorkának, hogy hosszú ideje most énekelt a legjobban. Feró is hiányolta az erőt, de szerinte teljesen jogos, hogy benne van ebben a versenyben. Ildikó szerette volna, hogy megmozduljon és több energiát vigyen a produkcióba. Geszti Péter boldog volt Dorka fellépése után és elégedetten mosolygott.
Videó


19:47 – Keresztes Ildikó bejelentette, hogy Takács Nikolas következik. Az előző heti párbajozó egy érzelmes dallal, Simply Red „If You Don't Know Me By Now” című slágerével, táncosok nélkül lépett színpadra. Feró úgy vélte, hogy neki nem volt eléggé szerelmes ebben a dalban Nikolas, valami hiányzott a produkcióból. Malek szerint a dalválasztás 10 pont, intenzitásban is többet érzett, mint az előző héten, de a szöveg tagolásával voltak problémái. Geszti Péter egyetértett Malekkel, Ildikó szerint viszont Nikolas rengeteg érzelmet közvetített éneklés közben, és ha a fejére húznának egy zsákot, akkor is érezte volna őt.
Videó


19:55 – Feró igazi házibuli-hangulatot ígért, miközben felkonferálta Wolf Katit. Kati a kisfilmben elárulta, hogy maga is érzi, át kell törnie egy gátat magában ahhoz, hogy jobb legyen. Az énekesnő Kelly Rowland és David Guetta slágerét a „When Love Takes Over”-t adta elő háttértáncosokkal, farmer sortban és csizmában. Geszti Péter azt mondta, Celine Dionnak ideje tudomásul venni, hogy jön a következő trónfoglaló. Ildikó elégedett volt azzal, hogy Kati bátrabban énekelt és mozgott, Malek Miklós pedig örül, hogy egyre jobban kinyílik a színpadon és a magas hangokkal is elégedett volt. Kiderült, hogy erre a modern slágerre Feró beszélte rá az énekesnőt, aminek Malek Miklós kifejezetten örült.
Videó


20:13 – Keresztes Ildikó szerint Vastag Tamással befejezték az útkeresést, hiszen előző héten már a hozzá illő dallal lépett színpadra. Ezt szem előtt tartva Tomi most a Westlife „Uptown Girl”-jével robbant be a színpadra. Dala alatt egy komplett történetet mesélt el férfitáncosokkal és egy bájos táncosnővel. Feró mégsem érezte elég erősnek a színpadon Tomit, Malek Miklós szerint pedig ez volt a legrosszabb produkciója eddig, amin Ilidkó teljesen kiborult. Geszti Péter szerint sem énekelt jól Tamás, de ennek ellenére szerethetőnek tartja őt. Ildikó viszont nagyon bírta a produkciót, szerinte olyan volt, mint Travolta az óvodában, a koreográfia elvonta a figyelmét a dalról.
Videó


20:21 – Geszti Péter Janicsák Veca színpadra lépésével igazi tapadós bulihimnuszt ígért. Demjén Ferenc dala, a Szerelem első vérig Vecától Feró szerint nem sikerült, hamisnak érezte és úgy véli, ettől nem lett szerelmes a közönség. Malek Miklós úgy gondolja, nem volt hamis, de nem hitte el az érzéseket, amit közvetíteni akart vele Veca. Ilidkót viszont kirázta a hideg ettől a daltól, és ez önmagáért beszélt. Azt tanácsolta Vecának, hogy az éneklésen kívül semmit nem kell tennie, mert átjön a tehetsége. Geszti Péter egyszerűségre törekedett versenyzője stílusával a ruhát és a dalt illetően is, amin alaposan összevesztek a mentorok.
Videó


20:31 – Király L. Norbi előző heti kiborulása után megfogadta, hogy soha többé lassú dal, ezért Rod Stewart slágerével a „Your Love Keeps Lifting Me Higher and Higher”-rel lépett színpadra. Geszti Péternek iszonyatos örömet okozott Norbi, amiért visszahozta azt az őrültséget, amit korábban megszoktak tőle. Még Malek Miklós szerint is Norbi hozta meg a bulihangulatot. Feró azt mondta, hogy az este eddigi legjobb produkcióját láthatták Norbitól, de emlékeztette rá, hogy egyre profibbnak kell lennie.
Videó


20:41 – Vastag Csaba egy igazi nosztalgiazenével lépett színpadra, a Házibuliból ismert slágert, Richard Sanderson „Dreams Of My Reality” című dalát adta elő. Geszti szerint nem volt annyira érdekes, de jól állt Csabának a Házibuli zenéje és meghatotta a közönséget ez az előadás. Ildikó már alig várta, hogy beleköthessen a Feróba, de szerinte Csaba a legjobb éneklést produkálta eddig. Maleknek tetszett ez az érzelmes oldal, de várja azt a pillanatot, amikor újra felül az asztalra
Videó


21:02 – A hét versenyző közös produkciójával, Hevesi Tamás Ezt egy életen át kell játszani című dalával lépett színpadra.


21:16 – A hatodik élő show extra produkciójaként Csonka András lépett színpadra Ding ding dong című dalával.
Videó


21:21 – Balázs lezárta a szavazást. A továbbjutók a nézők döntése alapján: Takács Nikolas, Wolf Kati, Janicsák Veca, Király L. Norbi, Vastag Csaba. A közönség Shodeinde Dorkát és Vastag Tamást küldte párbajozni.


Vastag Tamás párbajdal
Videó



Shodeinde Dorka párbajdal
Videó



21:43 – A párbajt Vastag Tamás kezdte, majd Shodeinde Dorka eresztette ki a hangját a bennmaradásért. A mentorok elmondták véleményüket: Geszti Péter Tamást küldené haza, Ildikót rázta a hideg Tamás produkciója hallatán, ő Dorkát nem juttatná tovább. Malek Miklós átvette a szót, szerinte az összes produkciót nézve Dorkának kell hazamennie. Feró hosszas vívódás után Tamást akarta hazaküldeni. Balázs és Nóra borítékot bontott, a nézők pedig úgy döntöttek, hogy az X-Faktor Shodeinde Dorkának ér véget ezen az estén.
Videó



Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése