2011. december 3., szombat

X-Faktor 2 - 8. élőshow

KOVÁTS VERA BARICZ GERGŐVEL SZEMBEN MARADT ALUL

Kocsis Tibor, Muri Enikő és Tarány Tamás párbaj nélkül továbbjutott a kilencedik élő show-ba. A mentorok nem tudtak dönteni, a nézők Gergőt akarták.

2011. 12. 03. - 8. élőshow - Videó

KÉT DALLAL SZÁLLNAK VERSENYBE AZ X-FAKTOR ÉNEKESEI

Már csak öten énekelhetnek a továbbjutásért, Baricz Gergő, Kocsis Tibor, Kováts Vera, Muri Enikő és Tarány Tamás duplán bizonyíthat ma este.

19:30 - Ördög Nóra belépett a színpadra és megmutatott néhányat azokból a fotókból, melyet büszke szülők küldtek csemetéikről, amint épp X-Faktorosat játszanak. Ma este az öt versenyző két dalt fog előadni, egy magyar slágert és egy amerikai énekes dalát, színpadra lép Takács Nikolas és Aurea, valamint a kiesett versenyzők, akik közös produkciót mutatnak be a nyolcadik élő show-ban.

19:40 - Elsőként Nagy Feró legcukibb versenyzője, a kissé vadóc Kováts Vera mutathatta be magyar dalát, Rúzsa Magdi Hip Hop című slágerét. Keresztes Ildikó szerint végre visszatért a régi Vera, jól állt neki ez a dal és jól is sikerült. Geszti azt mondta, arról nem tudja meggyőzni, hogy ő a végzet asszonya, de a végzet tinédszere még lehet. Nagy Feró elégedett volt mentoráltjával. Vera Ördög Nórinak elárulta, hogy soha nem tudta ilyen jól elénekelni ezt a dalt, mint most, az élő adás alatt.



19:45 - Tarány Tamásra nem haragszanak legjobb barátai, a Rocktenors tagjai a kiesés miatt, ez erőt adott neki a felkészüléshez. Tamás a 30 Seconds To Mars Closer To The Edge című slágerét adta elő első dalként. Nagy Feró szerint Tamás szárnyalt és ő lehet a jövő meghatározó rockénekese, hozzátette: Magyarországon ilyen hang nincs még egy. Keresztes továbbra is imádja Tamás hangját, de kicsit próbaszerűnek érezte a produkciót. Geszti rutinos előadónak nevezte Tarányt, aki ha kicsit kibillen a dalból, akkor is rögtön vissza tud lépni.



20:00 - Nagy Feró a legkiegyensúlyozottabb versenyzőként konferálta fel másik mentoráltját, Muri Enikőt. Az énekesnő kisfilmjéből kiderült, hogy kapott egy főszerepet a Madách Színház legújabb darabjában. Enikő amerikai idolja Beyoncé, tőle választotta a Sweet Dreams című slágert. Malek Miklós hirtelen nem tudott mit mondani a produkcióra, annyira lenyűgözte Enikő külseje, de szerinte hangilag nem volt annyira rendben, mint szokott. Keresztes Ildikó is elégedetlen volt, ezt most nem tudta elhinni neki, úgy véli, biztonsági éneklést hallott tőle, Geszti szerint viszont bizonytalanság volt Enikő hangjában. Nagy Feró senkivel nem értett egyet, mentortársai irigységének tudta be a kritikákat.



20:08 - Baricz Gergő magyar dala Péterfy Boritól a Hajolj bele a hajamba, melyben kibontakozhatott Gergő énjének humoros oldala. Geszti szerint nagyon jó volt a választás, nem haladta meg a hangi képességeit. Malek úgy gondolja, hogy Gergő egy mágus, mert mindig elvarázsolja annak ellenére, hogy ha becsukja a szemét, akkor nem tetszik neki, amit hall. Keresztes Ildikó felszólította Miklóst, hogy harcoljon a saját fiaiért, de ne az övé ellen. Feró úgy gondolja, hogy Ildikó mentoráltja trendi lett és biztosan fogják játszani a dalait a rádiók, de nem ez lesz az ő műfaja.



20:17 - Kocsis Tibor mentora fellélegzett, amikor a hetedik show végén Ördög Nóri kimondta a nevét. Kocsis Tibor Michael Bublé Feeling Good című dalát adta elő. Keresztes arra kérte Tibort, hogy legyen kicsit pimaszabb és lazább. Nagy Ferónak semmi baja nincs Kocsissal, és felszólította, hogy higgye el, hogy ő nagyon jó. Geszti dicsérte a dalválasztást és azt tanácsolta az énekesnek, hogy csak azt csinálja a színpadon, ami belőle jön. Malek elmondta, hogy szerinte Kocsis Tibor a legsokszínűbb előadó, mert a Queentől Friderikán át Bubléig minden jól áll neki.



20:35 - A reklám után újra Kocsis lépett színpadra az LGT Nem adom fel című slágerével. Az amerikai idol dalában elegáns úriember volt, most pedig megmutathatta pörgősebb, bulisabb énjét. Nagy Ferónak tetszett, amit látott és hallott, szerinte Tibor rátett még egy lapáttal az előző dalra, Keresztes Ildikó azt mondta, bár ez nem igazán Kocsis műfaja, mégis ez az előadás volt a legbulisabb produkciója. Gesztinek ismét tetszett a dalválasztás, Malek Miklós megdicsérte mentoráltját, hogy ennyire jól sikerült rövid időn belül áthangolódnia a Nem adom fel stílusára.



20:40 - Kováts Vera sok oldalát megmutatta már, most nőiességét domborította ki egy Taylor Swift dallal. Geszti szerint Vera a holnap sztárja, de hogy a ma sztárja is tud-e lenni, az ebben a műsorban fog eldőlni. A mentorok egyetértettek abban, hogy botladozva indult a dal, de a közepére felépült és nagyon jó lett. Keresztes azt érezte, hogy Vera megijedt ettől a daltól. Malek megdicsérte az énekesnőt a választás miatt, végre az övé volt ez a műfaj, Feró pedig egyszerűen szereti Verát és profinak tartja.



20:45 - Tarány Tamás a Kimnowak Gyémánt című slágerét választotta. Keresztes több érzést szeretett volna, Feró szerint viszont túl harsányan adta elő ezt a dalt, de ez semmit nem von le a tehetségéből. Geszti értékelte, hogy magára formálta a Gyémántot, talán kicsit finomabbnak kellett volna lennie, de szereti Tarányt és tetszett neki a produkció. Malek épp azt imádja Tamásban, hogy minden dal új életre kel, amihez az énekes hozzányúl.



20:51 - Baricz Gergő a True Blood főcímzenéjét választotta és igazi vámpírként kerülgette a mögötte álló női zenekar tagjait a produkció közben. Malek elhitte, hogy Gergő vámpír, ennél többet nem akart mondani neki. Nagy Feró és Geszti szerint is nagyon jól állt neki ez a dal és ez a karakter, Geszti már kíváncsi Gergő első saját dalára, ez a kíváncsiság pedig a produkció alatt ébredt fel benne. Keresztes Maleknek szánta ezt a választást, mert mindkettejüknek véres volt a torka, mikor kiválasztották.



20:57 - Muri Enikő magyar dalával költői énjét hangsúlyozta. A Valami Amerika 2.-ből ismert Magányos csónak című betétdalt választotta. Maleket nagyon megfogta ez az előadás, Keresztes viszont azt hangsúlyozta, hogy Enikőnek jobban kellene hinnie magában. Ezt a dalt érdemes volt elénekelni, nagyon szép volt - mondta Geszti Péter. Feró nem akarta kijátszani a beteg kártyát, szerinte bebizonyították, hogy Enikő rekedten is fantasztikusan énekel.



21:03 - A kiesett versenyzők összeálltak egy közös dal erejéig, George Michael örökzöldjét, a Careless Whispert adták elő. Így kívántak jobbulást a gyengélkedő világsztárnak.



21:16 - Az öt még versenyben lévő énekes közös produkciója alatt Gáspár Laci Sose vagy egyedül című slágere hangzott el.



21:23 - Az X-Faktor 2010 egyik döntőse, Takács Nikolas tért vissza a tehetségkutató színpadára portugál partnernőjével, Aureával Where Is The Love? című duettjükkel.



21:33 - Ördög Nóra lezárta a szavazást. Párbaj nélkül továbbjut a kilencedik élő show-ba: Tarány Tamás, Kocsis Tibor és Muri Enikő!

21:47 - Elsőként Kováts Vera énekelhette el párbaj-dalát, egy Mylie Cyrus slágert.
Videó



21:52 - Baricz Gergő az Aerosmith Dream On című dalával küzdött a bennmaradásért.
Videó



21:55 - A mentorok értékelték a versenyzőket. Keresztes Ildikó az egyik legtehetségesebb embernek nevezte Baricz Gergőt és élete egyik nagy ajándékának. Kováts Verát viszont még nyersnek tartja, ezért őt küldené haza. Feró leszidta mindkét párbajozót, majd Gergőt küldte haza. Malekben mindkét énekes nagy nyomot hagyott, de Verának szívesebben írna dalokat, szívesebben hallgatná a lemezét, ezért Gergőt küldte haza. Geszti imádja Verát, de ő is gyengének tartotta a párbaj-dalokat, végül kimondta, hogy Verát küldi haza. A nézők döntöttek, Nóri borítékot bontott, a közönség pedig Baricz Gergőt akarja ezentúl is látni. Kováts Vera búcsúzik.
Videó






Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése