2010. szeptember 25., szombat

Szombaton 50 fő jutott tovább az X-Factor Tháli Színházbeli válogatójáról


Túl vagyunk az X-Faktor válogatóin, összeállt a 150 fős csapat, melynek tagjai beköltöztek a Táborba. A kiválasztott tehetségek azonban még nem is sejtik, hogy életük talán legnehezebb időszakát a Thália Színházban fogják megélni.


Az előttünk álló hetekben „megtizedelik” a csapatot, hiszen a következő két Thália válogatóról 24-en költöznek a Mentorok Házába, az élő adásra viszont már csak 12-en kerülnek be. Hogy kik lesznek ezek a szerencsések? Mindez az elkövetkező hetekben derül majd ki.

Nem sokáig pihenhettek az énekesek, hiszen miután beköltöztek a Táborba, azonnal elkezdődött az érdemi munka. Ötfős csapatokban járultak a zsűri elé és társaik előtt mutatták meg, mire képesek. Voltak, akik ismét bebizonyították, hogy megvan bennük az X-Faktor, de akadtak olyanok is, akik csalódást okoztak a mentoroknak. A nap végére a 150 fős csapatból már csak 100-an maradtak versenyben, és a java még hátra volt.

Az első körben állt a mentorok elé Samu Kriszta Mazsi és Szabó Mariann is. A két karaoke-s műsorvezető közül Mazsi produkciója azonban nem ütött akkorát, mint a válogató során, és csak a mentorok jóindulatának köszönhette, hogy továbbjutott.

A Vastag testvérek megfogadták a zsűri korábbi tanácsát: Csaba szerényebbre vette a figurát, míg tehetséges öccse kicsit lazított előadásmódján. A siker adott volt, mindketten könnyedén vették az akadályt – csakúgy, mint a kilencedik hónapba lépő kismama Shodeinde Dorottya és a Demjén Rózsi hasonmás, Szabó Előd is, annak ellenére, hogy a Sex on Fire nem volt annyira tüzes a göndör fürtök mögül.

Remekelt a színpadon a negyedik válogatón feltűnt jazzdobosnak készülő Nádor Dávid is, aki egy Queen dallal koronázta meg a napot. Tökéletes volt, pontosan olyan, amit a mentorok hallani akartak. És igen: ismét megnevetette az ítészeket különc mozgásával Király L. Norbert, akinek koreográfiája ugyan hagy némi kivetnivalót maga után, a hangja viszont kárpótolt mindent.

És ha már a különcöknél tartunk, a legnagyobb közülük Bodnár Attila lehet. A rendkívül érzékeny srác ugyanis egy Lady Gaga számmal indított, ami nem sikerült annyira jól, azonban a mentorok megszavaztak neki még egy dalt, amivel továbbjutott.

A legelső válogatón feltűnt Muri Enikő és egykori kedvese együtt állt színpadra. Enikő ugyan továbbjutott, exétől azonban nemcsak mint magánembertől, hanem mint versenytárstól is búcsúznia kellett. A mostani elválás újra feltépte a sebeket, de nem ő volt az egyetlen, aki a szerelme nélkül folytatta: a 16 éves Szirota Dzsennifer is maga maradt a Táborban, miután párját a zsűri nem engedte tovább.

A testvéri kötelék megóvta és egyelőre versenyben tartotta a Nyári lányokat is. Edittel és Alízzal szemben a zsűri ugyan megfogalmazott néhány kritikát, ennek ellenére nagy egyetértésben engedte tovább a nővéreket.

A nap talán legnagyobb fájdalma Báder Mária kiesése volt, őt Keresztes Ildikó könnyek között engedte el.

A Thália Színházban zajló válogató végére 100-an maradtak, úgy tűnt, a versenyzőknek egy ideig nyugtuk lesz. A nyugalom azonban nem tartott sokáig: Malek Miklós bejelentését követően - miszerint a nap végére már csak ötvenen maradnak – a résztvevők lelkileg megtörtek.

Ezt követően felgyorsultak az események: négy, egyenként 25 fős csapatra osztották a fiatalokat. Közülük két csapat, tehát ötven fő nem sokkal később kiesett.

A jövő héten a még állva maradt 50 versenyzővel folytatódik a válogatás a Thália Színházban. További izgalmakkal, drámával megspékelve.


Kiderült, mely énekeseknek kellett távozniuk a Táborból, és kik küzdhetnek tovább.


A reményteljes jelentkezők újra megpróbálták bebizonyítani, hogy bennük megvan az a bizonyos plusz, mert itt a jó hang nem elég. Akinek nem sikerült meggyőznie a kritikus zsűrit, azt várta a „hirtelen halál”, vagyis azonnal csomagolnia kellett.

Továbbjutók:

Alaswad Mona,
Almohamad Mohamad,
Aziz Marfi,
Bakó Krisztina,
Bodnár Attila,
Botos Tamás,
Csordás Ákos,
Domokos Fanni,
Emanuel,
Fási Dóra,
Gabriel,
Hegyi Dávid,
Janicsák Veca,
Járási László,
Juhász Gerda,
Kállai-Kiss Zsófi,
Király L. Norbert,
Kis Péter Gábriel,
Kocsány Mariann,
Kocsis Dénes,
Kovács László Stone,
Köles Eliza,
Kőrös Mimi,
Kriszta Réka Piroska,
Kullai Tímea,
Lados Zsuzsa,
Muri Enikő,
Nádor Dávid,
NON STOP,
Nyári Alíz,
Nyári Edit,
Nyéki Iván,
Olaru Bogdan Christian,
Patay Sándor Róbert,
Réder Nóra – Kádár Szabolcs,
Samu Kriszta Mazsi,
Shodeinde Dorka,
Spiriev Teodor,
Szabó Előd,
Szabó Mariann,
Szakács Gergely,
Szirota Dzsenifer,
Takács Nikolas,
Toldy Anna,
Vadász Alexa,
Váradi Gyula Pepe,
Vastag Csaba,
Vastag Tamás,
Wittmann Zsolt,
Wolf Kati


Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése