2010. október 2., szombat

Az X-faktor a zsűrit is megviseli


Néha a mentorokat is megviseli az X-Faktor
A tehetségkutató nem csupán a versenyzőkre van nagy hatással...



- Aki profi akar lenni, annak tudnia kell prés alatt dolgozni, ez olyan, mint amikor megfacsarok egy narancsot: ami kijön belőle, az van belül igazán - nyilatkozta Malek Miklós.

- Amikor az emberek sorsáról kell dönteni, akkor az borzasztó dolog, néha kegyetlen! - tudtuk meg Nagy Ferótól, majd Geszti Péter folytatta:

- Kegyetlen verseny egyébként ez bizonyos értelemben, mindenkit megvisel, nemcsak a versenyzőket, hanem a zsűrit magát is.

- Én nagyon sokszor megborultam, így is, úgy is, tehát néha az örömtől is, meg a bánattól is - árulta el Keresztes Ildikó.

Az X-faktor mentorai bírják a kiképzést. Egyelőre. Tudják, hogy az indulók számára ez a verseny bizonyos értelemben egy túlélési gyakorlat, de azt is, hogy nem egy átlagos karrier kezdetének a lehetősége. És a döntés az ő kezükben van.

- Ami Ferónak tetszik és Péternek tetszik, az nem feltétlen tetszik nekem, és viszont. Ezért nagyon nyitott gondolkodással kellett néznünk azt, hogy ki az, aki mindannyiunkra hatással van, ki, aki az emberekre hatással lesz - mondta Malek Miklós.

Keresztes Ildikót, bár Vaslady-nek becézik kollégái, a szíve nem vasból, hanem vajból van. Nagyon megviseli az énekesnőt, ha egy-egy tehetség kudarcot vall. De igyekszik a lenyűgőző és néha nagyon szórakoztató előadásokból feltöltekezni.

- Ha nem vagy pszichésen is tehetséges, nem tudod ott, abban a pillanatban megoldani, akkor lehet, hogy nem fogod tudni egész életedben megoldani.

- Ha őszinte akarok lenni, én nem biztos, hogy elindultam volna egy ilyen versenyben, mert tudni kell magadról, hogy mire vagy alkalmas, ha el akarsz érni egy célt. Itt olyan nyomásnak vannak kitéve, amiben már nincs idő se gondolkodni, se semmire - vélekedett Geszti Péter.

Tisztában van ezzel Nagy Feró is. Aki azt gondolja, hogy az ő pályája valóban nyolc óra munkával, nyolc óra pihenéssel és nyolc óra szórakozással telt, az téved. De arra a keménykedő mentor sem számított, hogy a legnehezebb pillanatokat az X-Faktorban éli át.

- Nagyon sok stressz van: nem működik a színpadon valami, az is bánt téged, ha előtte már rossz hírt kapsz, az is bánthat téged, ezeket mind fel kell tudnod dolgozni, meghalt a családban valaki... Nekem a legjobb barátom halt meg egy napja, délelőtt azon sírtam még, de ezen hamar túl kell tenni magadat!

A hangszálak mellett tehát az idegszálaknak is rendben kell lennie a sikerhez. A tét nemcsak a versenyzők, hanem a mentorok számára is nagy, hiszen hamarosan kiderül, hogy a következő hetekben melyik versenyző, melyik mentorral dolgozhat majd együtt. Ezután csak azok élvezhetik a zsűri figyelmét, akikben ott van az X-Faktor.




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése