2010. október 10., vasárnap

A Mentorok Házában


A 24 továbbjutó élete legnehezebb pillanatait élte meg a Mentorok Házában, hiszen itt már komoly tétje volt a továbbjutásnak. Szombaton újra bizonyítottak a mentoroknak.



Az élő show előtti utolsó, dupla részes fordulóban kiderül, hogy ki az a 12 versenyző, aki ringbe szállhat a nézők kegyeiért, szombaton a produkciók hangzanak el, vasárnap pedig már a döntések is. Az énekesekben immár nem csak az X-Faktor, hanem a stressz-faktor is túltengett.

A 24 továbbjutó élete legnehezebb pillanatait élte meg a Mentorok Házában, hiszen itt már komoly tétje volt a továbbjutásnak. A négy zsűritagnak a kemény döntésben egy-egy szigorú kívülálló is segített: Nagy Ferónak a 25 év felettieknél Bebe, Keresztes Ildikónak a fiúknál Ádok Zoli, Malek Miklósnak a csapatoknál testvére, Malek Andrea, illetve Geszti Péternek a lányoknál Falusi Mariann.

A négy kategória legjobbjaival viszont még ideiglenes házuk idilli szépsége sem tudta sokáig feledtetni a rájuk váró nehézségeket, kihívásokat. Az újabb felkészülés után az aranytorkú esélyesek zongorás/gitáros kísérettel adták elő dalaikat – ezúttal azonban csak ítészük és annak jobbkeze jelentette a hallgatóságot. A lelkileg meggyötört versenyzők hol gátlásaikkal, hol pedig könnyeikkel küzdöttek, több-kevesebb sikerrel.

A srácok nem hazudtolták meg önmagukat: többségük bőven adott a romantikának, a 17 éves Teo pedig ismét egy klasszikus nagy öreg hangjába bújt. Utóbbiról Keresztes Ildikó nem győzte hajtogatni, hogy „Hát megzabálom!”. Egyetlen éles váltás történt csupán: Király L. Norbert komoly és lírai énjének megmutatkozása.

A csapatok a kertben fakadtak dalra, ahol – főként az újonnan kreált felállások miatt – már több volt a meglepetés. A Nyári lányok Malek Miklós szerint „két rózsaszín bonbon, akiken még alakítani kéne”, Malek Andrea pedig megkönnyezte a Conformity előadását. Volt azonban, akiknek nem tett jót az együttessé alakítás.

A 25 év felettieknél nagyobb volt a kockázat: „két gyermekkel otthon, 35 évesen nekem már nem mindegy” – kommentálta Wolf Kati. Egyedül két fiú, Nádor Dávid és Wittmann Zsolt viselte nyugalommal a megpróbáltatásokat.

A leglabilisabb érzelmek azonban a lányok táborában dúltak, ami nagyban befolyásolta előadásaikat is. A szülés előtt álló, torokgyulladásos Shodeinde Dorka nevetve közölte: „már mindenhol X-eket látok!” Janicsák Veca pedig örömében pityergett, hogy végre összetart érte a család.

A rendkívül nehéz és eseménydús nap után a versenyzők hangulata igen széles skálán mozgott, a rendkívüli bizonytalanságtól egészen a magabiztos reménykedésig. A szigorú segítők sokszor egészen másként értékeltek és más szempontokat vetettek fel, mint az érzelmileg már elfogult zsűritagok. Rendhagyó módon az X-Faktor vasárnap este is jelentkezik: kiderül, hogyan döntött végül a zsűri, azaz kire adhatják le szavazataikat a jövő héten.





A produkciók:

Keresztes Ildikó csapata:

Hegyi Dávid
Spiriev Teodor
Szabó Előd
Király L. Norbert
Vastag Tamás
Takács Nikolas

Keresztes Ildikót a döntésben Ádok Zoli segíti


Malek Miklós csapata:

Nyári lányok
Réder Nóra - Kádár Szabolcs
Mimi és Gergő
Conformity
Karma
NON STOP

Malek Miklós testvérét, Malek Andreát hívta segítségül a döntéshez


Nagy Feró csapata:

Szabó Mariann
Bakó Krisztina
Nádor Dávid
Wittmann Zsolt
Vastag Csaba
Wolf Kati

Nagy Feró Bebét kérte meg, hogy segítsen a döntésben


Geszti Péter csapata:

Shodeinde Dorka
Muri Enikő
Domokos Fanni
Szirota Dzsenifer
Németh Katica
Janicsák Veca

Geszti Péter Falusi Mariann tanácsát kérte, hogy kiválassza a 3 továbbjutót


Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése