2010. október 4., hétfő

Király L. Norbert orvosi csoda


Norbert szétnyílt hangszállal énekel az X-Faktorban

Orvosi csoda, hogy Király L. Norbert még nem némult meg, torkában ugyanis időzített bomba ketyeg. Az énekes különleges, szőrös hangja egy kamaszkori elváltozásnak köszönhető.

Egy pillanatra rendszerint döbbent csend támad, amikor a vékonydongájú Király L. Norbert kilép az X-Faktor színpadára és feltör belőle jellegzetes öblös, rekedt hangja. A magyar Joe Cockerként megismert szerény kaposvári titkárfiú egyedülálló torokállásának köszönheti senkihez sem hasonlítható orgánumát.

Nemcsak a mozdulatai, de a hangszíne is különleges a magyar Joe Cockerként ismert Király L. Norbertnek.
Kész csoda, hogy képes énekelni, más ilyen torokkal beszélni sem tudna

Fotó: RTL Klub / Bársony Bence


– Sok nagyszerű, rekedtes hangú énekes van, de ez a hangszín közöttük is ritkaság, főleg azért, mert Norbi saját bevallása szerint ezt erőlködés nélkül csinálja, ráadásul a beszédhangja egész más. Az történhetett, hogy a pubertáskor végén, amikor a mutálás kezdődik, nem a hangszálainak megfelelő stílusban énekelt, így a torokizomzata átalakult, és a gégéje is más lehet, mint a legtöbb emberé – nyilatkozta a Borsnak az énektanár, aki szerint jobb, ha Norbi nem változtat az énektechnikáján.

– Bár Norbi azt mondja, hogy nincsenek fájdalmai éneklés közben, azért az X-Faktorban olyan terhelésnek van kitéve, amelyben elfáradnak a hangszalagok. Ez roppant veszélyes! Feltétlenül kontrollálni kell, mert alapvetően természetellenes ez a torokállás. Egy gégésznek még idejében, akár mostanában meg kellene néznie őt, nehogy komolyan károsodjanak a hangszálai – tette hozzá Micheller Myrtill, aki akár közvetlen közelről vizsgálhatja Norbi énektechnikáját, az X-Faktorban ugyanis maga is okítja majd a versenyzőket.

Király L. Norbert azzal tisztában van, hogy nagyon kevés olyan hangú ember él a világon, mint ő.
– Tizenöt-tizenhat éves koromban dirty rock’n’rollt játszottam a bandámmal, és kialakult közben ez a hangszín, ami mára már természetes számomra. Én most már hiába is próbálnám a Kiskarácsonyt máshogy énekelni, azt is csak ezen az ordenáré hangon tudnám – nevetett a titkár fiú, aki úgy tudja, hangszálai elváltozása okozza ezt a hangot. – Azt hallottam, hogy szétnyíltak a hangszálaim, attól ilyen. Van, akinél ez problémát okoz, meg sem tud szólalni, de nekem ez lett a természetes – árulta el Király L. Norbert, aki tegnap este már a legjobb huszonnégy versenyző közé jutott az RTL KLub tehetségkutatójában. Sorsára mostantól nagy hatással lesz kijelölt mentora, Keresztes Ildikó.

Forrás: borsonline.hu

1 megjegyzés:

  1. Ajéééééé!!!! Azóta már a legjobb HÁROM !!! között van Norbi és tuti Ő nyeri meg az Xfaktort!!!

    VálaszTörlés